Beste dranken voor afvallen
Spread the love

Beste dranken voor afvallen verbeteren tegelijk ook je algehele gezondheid. In onze zoektocht naar een gezondere levensstijl en gewichtsverlies, besteden velen onder ons veel aandacht aan voeding en lichaamsbeweging.

Echter, de keuze van dranken speelt ook een cruciale rol in dit proces. De juiste dranken kunnen niet alleen je hydratatie ondersteunen, maar ook je metabolisme bevorderen en je hongergevoel verminderen.

Daardoor verbrand je meer opgeslagen vet en zul je makkelijker afvallen.

In dit artikel ga ik dieper in over het gebruik van de juiste dranken voor gewichtsverlies en delen we een lijst met dranken die je helpen overtollig vet verbranden en makkelijker afvallen.

Water en ook (groene) thee zijn uitstekend voor je gezondheid en gewichtsverlies.

Wat zijn de beste dranken voor afvallen?

Het zal niemand verbazen wanneer we zeggen dat water bovenaan de lijst staat als het gaat om de beste dranken voor gewichtsverlies.

Het bevat immers geen calorieën, hydrateert en vermindert ons hongergevoel. Daardoor eet je minder en val je makkelijker af.

Maar water betekent nog veel meer voor onze gezondheid en voor snel gewichtsverlies. Het spoelt ons lichaam schoon van alle (giftige) afvalstoffen.

Een zuiver lichaam vrij van alle afvalstoffen is niet alleen gezonder, maar verliest ook makkelijker zijn overgewicht.

Om je afslankproces extra te ondersteunen, drink je voor elke maaltijd een groot glas water. Dat zorgt voor een snel verzadigd gevoel zodat je nog minder calorieën binnenkrijgt.

Tips voor voldoende water te drinken:

 • Start je dag: met een glas warm water met versgeperst citroensap. Dat stimuleert je metabolisme waardoor je overdag meer vet zult verbranden om uw metabolisme te stimuleren.
 • Drink voldoende water: dat is minstens twee liter water per dag.
 • Water met een natuurlijk smaakje: Heb je moeite met het drinken van voldoende water. Probeer dan water met een smaakje door het toevoegen van citroen, limoen, komkommer of munt.

Beste dranken voor afvallen: Groene Thee

Groene thee is rijk aan de sterkste antioxidanten. Die beschermen ons tegen de vrije radicalen. Deze laatsten beschadigen onze lichaamsweefsels door oxidatieve stress, maken ons ziek en versnellen ons natuurlijk verouderingsproces.

De sterkste antioxidanten in groene thee zijn catechinen. Samen met cafeïne zijn dit twee natuurlijke vetverbranders die je afslankproces extra ondersteunen.

Voordelen van Groene Thee:

 • Bevordert de vetverbranding.
 • Verbetert de lichamelijke prestaties.
 • Vermindert je risico op tal van veel voorkomende aandoeningen
Beste dranken voor afvallen

Zwarte Koffie: Levert extra energie zonder Calorieën

Zwarte koffie is een ander uitstekend drankje voor wie wil afvallen. Koffie zonder melk of suiker bevat bijna geen calorieën.

Daarnaast verhoogt de cafeïne in koffie je energieniveau en stimuleert het je vetverbranding.

Drink koffie met mate

Drink nooit meer dan vier kopjes koffie per dag. Zo geniet je maximaal van alle gezondheidsvoordelen die het bakje troost ons biedt.

Wanneer je dagelijks meer dan vier kopjes drinkt, veranderen de voordelen van koffie in nadelen.

Te veel cafeïne leidt vooral tot:

 • Zenuwachtigheid en rusteloos
 • Slapeloosheid
 • Hoofdpijn en spanningshoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Beven
 • Verhoogde prikkelbaarheid

Kruideninfusies: Een Natuurlijke Keuze

Kruideninfusies, zoals kamille of muntthee, zijn uitstekende calorievrije drankjes die ons helpen bij het afvallen.

Ze verbeteren ook onze hydratatie en hebben vaak een kalmerend effect. Dat vermindert dan weer op zijn beurt stress gerelateerd eten.

Voordelen van Kruideninfusies:

 • Hydrateren.
 • Ondersteunen een gezonde spijsvertering
 • Verminderen angst en stress.

Beste dranken voor afvallen: Zwarte thee

Zwarte thee bevat, net als groene thee, krachtige antioxidanten. Het belangrijkste verschil is echter dat de antioxidanten in zwarte thee niet alleen onze vetverbranding stimuleren, maar ook bijdragen aan de gezondheid van onze darmflora.

Een gezonde darmflora is cruciaal voor een goede algehele gezondheid en is zelfs essentieel wanneer je gewicht wilt verliezen.

Beste dranken voor afvallen

Afvallen met appelazijn

Uit verschillende studies is gebleken dat azijnzuur in appelazijn de vetverbranding bevordert en de opbouw van vet in de lever en buik vermindert.

Daarnaast verlaagt het ook onze eetlust. Omdat gewichtsverlies vaak start met minder eten, werkt appelazijn ondersteunend bij afvallen.

Beste dranken voor afvallen: Groentesap

Het vermijden van fruit en vruchtensappen wordt aanbevolen als strategie voor gewichtsverlies. Kant-en-klare sappen bevatten vaak aanzienlijke hoeveelheden toegevoegde suikers.

Dit geldt echter niet voor groentesap. Het consumeren van groentesap is een uitstekende bron van voedingsvezels en vitaminen.

Bovendien vergroot het drinken groentesap ons gevoel van verzadiging, waardoor je minder eet.

Dranken met veel eiwitten

Als je geen liefhebber bent van groentesap, maar toch je hongergevoel wilt stillen, is het aan te raden om eiwitshakes zonder suiker en toegevoegde smaakstoffen te overwegen.

Eiwitrijke drankjes zijn uitermate geschikt voor gewichtsverlies omdat ze de productie van het hormoon GLP-1 stimuleren.

Dit hormoon onderdrukt je hongergevoel en vermindert de productie van ghreline, een hormoon dat juist het hongergevoel opwekt.

Beste dranken voor afvallen: Gemberthee

Gember helpt je niet alleen als je verkouden of misselijk bent, maar ook als je wil afvallen. De gele wortel heeft namelijk een positief effect op je cholesterol, vermindert je hongergevoel en zorgt voor een betere verbranding van calorieën.

Andere gezondheidsvoordelen van gember:

 • Vermindert ontstekingen en infecties
 • Beschermt tegen hart- en vaatziekten
 • Zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel
 • Is een natuurlijke pijnstiller
 • Vermindert de symptomen van artrose
 • Verlaagt oxidatieve stress bij diabetes

Conclusie: de juiste dranken helpen je gezond afvallen

Het kiezen van de juiste dranken heeft een positieve invloed hebben op ons gewichtsverlies en onze algemene gezondheid.

Door te focussen op dranken zoals water, groene thee, zwarte koffie, kruidenthee en citroenwater, kunnen we onze hydratatie verbeteren, ons metabolisme stimuleren en onze calorie-inname verlagen.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze dranken het effectiefst zijn wanneer ze worden gecombineerd met een gezond, evenwichtig en gevarieerd eetpatroon, en regelmatige lichaamsbeweging.

Begin vandaag nog met het integreren van deze gezonde dranken in je dagelijkse routine om een gezondere levensstijl en duurzaam gewichtsverlies te ondersteunen.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole