Matcha thee en gewichtsverlies
Spread the love

Matcha thee en gewichtsverlies gaan perfect samen. Wil je gezond eten en voorgoed van je overtollige gewicht afkomen?

Dan moet je zeker verder lezen! Ontdek de kracht van Matcha thee, het geheime wapen voor gewichtsverlies.

In dit artikel onthullen we alle voordelen van Matcha thee en hoe het je kan helpen om je overgewicht en je hardnekkig buikvet definitief kwijt te spelen.

Ben jij klaar om je gezondheid en figuur naar een hoger niveau te tillen? Lees dan snel verder en laat je verrassen door de magie van Matcha!

Maar matcha thee heeft nog meer voordelen dan helpen bij afvallen.

Matcha thee is een unieke groene thee die al eeuwenlang wordt gedronken in Japan. Het staat bekend om zijn levendige groene kleur, rijke smaak en talloze gezondheidsvoordelen.

Kies uit de beste soorten Matcha thee:

Matcha thee en gewichtsverlies: Wat is Matcha thee?

Matcha thee wordt gemaakt van jonge groene theestruiken die in de schaduw worden gekweekt. De bladeren worden vervolgens gestoomd, gedroogd en gemalen tot een fijn poeder.

In tegenstelling tot traditionele groene theebladeren, waarbij de bladeren na het trekken worden weggegooid, wordt bij matcha het hele blad gebruikt.

Hierdoor bevat matcha veel meer voedingsstoffen.

Soorten Matcha Thee

Er zijn verschillende soorten matcha thee verkrijgbaar, afhankelijk van de kwaliteit en productiemethode:

Ceremoniële matcha thee

Dit is de hoogste kwaliteit matcha en wordt vaak gebruikt bij traditionele Japanse theeceremonies. Het heeft een delicate smaak en een levendige groene kleur.

Premium matcha thee

Deze matcha is van goede kwaliteit en heeft een iets minder intense smaak dan de ceremoniële variant. Het wordt vaak gebruikt om te drinken of in recepten.

Culinaire matcha thee

Dit is de betaalbaarste matcha en wordt voornamelijk gebruikt in bakken, koken en het maken van smoothies.

De smaak is iets bitterder en de kleur is minder levendig groen.

Matcha thee en gewichtsverlies: Voedingswaarde Matcha Thee

Eén kopje matcha thee (ongeveer 2 gram) bevat slechts ongeveer 3 calorieën, maar zit boordevol voedingsstoffen, zoals:

 • Vitaminen: vooral B6 en foliumzuur
 • Mineralen: zoals natrium, kalium, calcium, fosfor, jodium, magnesium, koper en zink
 • Voedingsvezels
 • Sterke antioxidanten

Matcha thee is opvallend rijk aan catechines, een soort antioxidant dat ons beschermt tegen de vrije radicalen. Die beschadigen onze lichaamsweefsels door oxidatieve stress, maken ons ziek en versnellen ons natuurlijk verouderingsproces.

Matcha thee en gewichtsverlies: Afvallen met Matcha Thee

Dat dankt het zijn aan hoge gehalte aan catechines, met name EGCG (epigallocatechinegallaat), een van de sterkste antioxidanten.

Die verhogen onze stofwisseling en verminderen onze vetopname. Deze eigenschappen maken matcha thee tot een ideale bondgenoot bij het afvallen.

Natuurlijke cafeïne

In matcha vinden we ook natuurlijke cafeïne, een stof die meer opgeslagen vet verbrandt. De combinatie van cafeïne en catechines zorgt voor een synergetisch effect, waardoor je metabolisme nog sneller werkt en je meer calorieën verbrandt.

Matcha thee vermindert eetlust en stabiliseert bloedsuikerspiegel

Verder vermindert matcha thee je eetlust en stabiliseert je bloedsuikerspiegel. De aanwezige vezels zorgen voor een snel en langdurig verzadigd gevoel.

Daardoor vermindert je trek in zoet en in ongezonde tussendoortjes. Dit helpt bij het behouden van een gezond eetpatroon en bevordert gewichtsverlies op lange termijn.

Gebruik matcha thee voor afvallen

Om van de afslankende eigenschappen van matcha thee te genieten, meng je matcha poeder met heet water of melk, zonder suiker of zoetstoffen.

Hoeveel matcha thee drinken voor afvallen?

Daarnaast wordt aangeraden om maximaal drie kopjes matcha thee per dag te drinken. Teveel van deze thee drinken kan immers negatieve effecten veroorzaken.

Voeg een snuifje matcha poeder toe aan zelf gemaakte smoothies, aan yoghurt, Griekse yoghurt, kwark, skyr of aan kefir en aan zelfgemaakt ijs.

Matcha Thee en Buikvet Verbranden

De EGCG in matcha thee vermindert visceraal vet dat zich rondom je organen in je buikholte. Matcha thee, ingepast in een gezond eet- en leefpatroon, ondersteunt het verbranden van extra buikvet.

Alle voordelen van Matcha Thee

Naast gewichtsverlies en buikvet verbranden zijn er nog veel meer voordelen verbonden aan het drinken van matcha thee, zoals:

 • Verhoogde energie en alertheid door de natuurlijke cafeïne.
 • Verbetert je spijsvertering door de aanwezigheid van vezels.
 • Bescherming tegen de vrije radicalen door de hoge concentratie antioxidanten.
 • Ontspant en vermindert stress door het aminozuur L-theanine.
 • Zorgt voor een jonge en gezonde huid dankzij de hoge concentratie aan sterke antioxidanten. Die vertragen vroegtijdige (huid)veroudering.

Matcha Thee Recepten

Naast het traditioneel drinken van matcha thee, kun je ook creatief zijn met recepten:

 • Matcha Latte: meng een theelepel matcha poeder met warme melk naar keuze en voeg eventueel een natuurlijke zoetstof toe.
 • Matcha Smoothie: mix matcha poeder, bevroren fruit, yoghurt en wat water in een blender voor een verfrissende smoothie.
 • Matcha ijs: voeg matcha poeder toe aan je favoriete ijsrecept voor een heerlijk groene traktatie.

Matcha Thee Kopen

Matcha thee koop je online winkels of speciaalzaken. Let op de kwaliteit en herkomst van de matcha om ervoor te zorgen dat je de beste producten krijgt.

Kies bij voorkeur voor biologische en duurzaam geproduceerde matcha thee.

Conclusie: Matcha thee en gewichtsverlies: is ook bron van gezondheid

Matcha thee is veel meer dan alleen een trendy drankje. Het is een krachtige bron van gezondheid en welzijn, dankzij zijn sterke antioxidanten en zijn vele gezonde voedingsstoffen.

Door regelmatig matcha thee te drinken raak je makkelijker je overgewicht en je buikje kwijt.

Door Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optimized by Optimole