Zelfvertrouwen vergroten
Spread the love

Wil je je zelfvertrouwen vergroten? Dat is makkelijker met onze gouden, maar verrassend eenvoudige regels. Gelukkig is onze mentale gezondheid minder taboe dan vroeger, maar we zijn er lang nog niet. Meer en meer worden we bewust van de gevaren voor onze mentale gezondheid, maar gaan we ook op zoek naar oplossingen en manieren om beter met mentale problemen om te gaan.

Wat kun je zelf doen om je zelfvertrouwen te vergroten?

Om je zelfvertrouwen te vergroten moet je het vaak niet ver zoeken. Wanneer iedereen online post over hun academische en professionele successen kan het soms onterecht voelen alsof je achterloopt, het niet even goed doet, of zelfs faalt. Als je dit herkenbaar vindt en beter in je vel wilt zitten, lees dan zeker verder voor wat advies.

Vergelijking versus vreugde

Natuurlijk hangt zelfvertrouwen af van heel veel factoren die voor iedereen anders zijn. Maar toch zijn er enkele gouden regels die je kunnen doen inzien dat je anders met jezelf moet omgaan. Je hebt in elk geval niets te verliezen. De allereerste gouden regel luidt: vergelijk jezelf nooit. Ze zeggen wel eens dat vergelijking de dief is van vreugde, en dat is voor een goede reden. Er zal altijd wel iemand zijn die beter uitblinkt in iets dan jij. Zelfs Olympisch kampioenen ervaren hun piek, tot er een jonger, nieuwer persoon aankomt en hun record verbreekt. Het leven is geen wedstrijd, dus waarom zou je strijden?

Je zelfvertrouwen vergroten: Wat jezelf wilt

Een tweede gouden regel is egoïstisch zijn. Egoïsme heeft een heel negatieve connotatie, maar laat ons eerlijk zijn. Zelfzorg is op korte termijn misschien egoïstisch omdat je dingen afzegt of geld uitgeeft, maar op lange termijn beter voor zowel jezelf als voor je omgeving. Je vrienden en familie willen je niet ongelukkig zien, onzeker of ongemakkelijk. Ze willen dat je straalt, lacht en goed in je vel zit. Investeer dus in dingen die je specifiek vreugde brengen.

Positief egoïsme

Als je graag je zaterdagavond binnen besteedt met een boek in plaats van op een feestje met vrienden is dat je goed recht. Reageren op verzoeken van je vrienden met ‘nee sorry, ik heb geen zin’ klinkt egoïstisch, maar is een goede zaak. Positief egoïsme kan ook gaan over je uiterlijk, of zaken die je prioriteit geeft. Laat daarom die borstvergroting uitvoeren waarover je al jaren nadenkt. En wanneer je ouder wordt en die eerste rimpeltjes beginnen te komen, dan ga je voor die facelift die je beter doet voelen.

Wie echt telt

En de laatste gouden regel in zelfvertrouwen: vergeef jezelf. Iedereen maakt fouten. En denk niet dat die van je erger of gênanter zijn. Niemand gaat zijn ergste momenten delen met al die het wil horen. Ben je misschien niet goed omgegaan met een bepaalde periode in je leven? Weet dat je toen roeide met de riemen die je had. Je doet ook maar wat, net zoals de rest van de wereld. De enige mening over jezelf die echt telt, is de jouwe, dus zie jezelf als je beste vriend, kind, ouder en zielsverwant. Dat klinkt misschien egoïstisch, maar hoe liever je bent voor jezelf, hoe liever je bent voor je omgeving.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

One thought on “Zelfvertrouwen vergroten met deze gouden regels”
  1. Een borstvergroting vind ik geen zelfzorg. Ik zou eerder denken aan het leren aanvaarden van je lichaam zoals het is, tevreden zijn met hoe je bent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole