Wiet verkleint risico corona: Resultaat grootschalig onderzoek Canadese wetenschappers

Wiet verkleint risico tegen corona. Dat besloten Canadese wetenschappers na een grootschalig onderzoek naar invloed van wiet en andere cannabis extracten op onze gezondheid. Meer bepaald op virusbesmettingen zoals corona. Resultaten van dit onderzoek schuiven wiet naar voor als therapie in de bestrijding van corona

Er werd de voorbije jaren al heel wat wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed van wiet en andere cannabis extracten op onze gezondheid. Onderzoekers willen nu zo snel mogelijk weten of deze cannabisextracten zoals wiet ons weerbaarder maken tegen allerlei virusbesmettingen, in de eerste plaats tegen corona. Dat zegt wetenschapper en onderzoeksleider Igor Kovalchuk van een team wetenschappers in het Canadese Alberta. Zijn ploeg analyseerde ruim vierhonderd soorten wiet en andere cannabis extracten. Het team wetenschappers van de Universiteit van Lethbridge focust zich nu op enkele veelbelovende variƫteiten. De wetenschappers zien vooral dat het aantal virusreceptoren door meerdere soorten wiet sterk afneemt. Zo vermindert de kans dat we ziek worden.

Wiet verkleint risico corona: Aantal virusreceptoren daalt met 75 procent

De resultaten van de jongste onderzoeken tonen volgens wetenschappers aan dat enkele wietsoorten de hoeveelheid (virus) receptoren met bijna 75 procent verminderde. De kans dat het virus binnenkomt, is zo veel kleiner. “Hoe meer we het aantal receptoren kunnen verminderen hoe kleiner de kans op infecties”, verklaart Kovalchuk als hoofd van het Canadese onderzoeksteam.

Lees ook:Corona virus voorkomen met de juiste voeding en sociale maatregelen

Wiet verkleint risico op corona: Hoog CBD- gehalte meest hoopgevend

De Canadese onderzoeker onderzochten de voorbije maanden meerdere soorten cannabis. De doeltreffende balans tussen THC en CBD blijft echter nog altijd onduidelijk. Ze hopen er zo vlug mogelijk een antwoord op te kunnen vinden. Volgens de wetenschappers zal het toch nog een hele tijd duren voor ze de meest doeltreffende combinatie zullen vinden. Volgens de onderzoekers zijn over het algemeen de ontstekingsremmende eigenschappen van een hoog CBD- gehalte die het meest veelbelovend lijken.

Lees ook:Gezond eten tegen corona even belangrijk als mondmasker dragen + Recepten

Andere bewezen voordelen van medicinale wiet en cannabis extracten

Wiet verkleint risico corona, maar er werden nog andere gezondheidsvoordelen wetenschappelijk bewezen. Tot voor kort stond de wetenschap negatief tegenover de doeltreffendheid van medicinale wiet en andere cannabis extracten. Daar komt men nu stilaan op terug. Ondertussen erkende de wetenschap al heel wat voordelen op het vlak van onze gezondheid. Medicinale wiet:

  • Is een natuurlijke pijnstiller
  • Werkt ontstekingsremmend
  • Helpt bij misselijkheid en braken
  • Verzacht de symptomen van angst en depressie
  • Vermindert aanvallen als gevolg van het syndroom van Lennox- Gastaut en het syndroom van Dravet.
Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.