Gezonde voeding helpt tegen cellulite

Spread the love

Heb jij zoals zovelen last van cellulite en wil de de komende weken en maanden toch zo graag in je bikinietje flaneren langs het strand? Dat kan!


Aan cellulite kan je immers met een aangepast eet- en leefpatroon veel zélf doen om de deze veel voorkomende huidaandoening te voorkomen of ten minste om de symptomen ervan te verzachten.

Wat is cellulite nu precies en hoe geraak je van cellulite definitief verlost?

 

Wie droomt er niet van om komende zomer cellulitevrij en strak in een bikini langs het strand te floreren?

Heb jij met cellulite af te rekenen en geraak je er maar niet definitief van verlost? Om cellulite doeltreffend te behandelenen en er blijvend van verlost te geraken zal je drastisch je eet- en leefpatroon moeten wijzigen.

Een gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding gecombineerd met voldoende lichaamsbeweging vormt een stevige basis om cellulite definitief een halt toe te roepen. Maak eindelijk komaf met ongezonde voeding die je cellulite alleen maar verergert.

Kies voor een gezonde voeding met veel verse groenten en fruit en je zal je cellulite letterlijk zien wegsmelten als sneeuw voor de zon.

 

Huidaandoening

Cellulite heeft niets te maken met overgewicht en is ook niet leeftijdsgebonden. Iedere vrouw krijgt er vroeg of laat mee te maken. Cellulite is een huidaandoening die haast uitsluitend bij vrouwen voorkomt.

Het veroorzaakt meestal ontsierende putjes in dijen en/of billen. Blijf echter niet bij de pakken zitten. Tegen cellulite is wel degelijk iets te doen. Vrouwen met cellulite smeren vooral allerlei zalfjes en huidcrèmes in de hoop dat ze van hun huidziekte eindelijk zullen af geraken.

Een gezonde voeding en voldoende beweging zijn nochtans het meest efficiënt om cellulitete doen verdwijnen.

Een gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging zijn je beste wapens tegen cellulite

Cellulite niet hezelfde als cellulitis

Een hobbelige huid, meestal op de dijen of billen, is het meest voorkomende en het meest bekende symptoom van cellulite.

Cellulite wordt gelinkt aan verzwakte en uitgedroogde huidcellen en bindweefsel. Daardoor worden ze minder soepel en verliezen ze hun elasticiteit.

Dit proces wordt extra in de hand gewerkt door de meest uiteenlopende oorzaken waaronder op hol geslagen hormonen, een ophoping van vocht en giftige stoffen en het al geciteerde gebrek aan elasticiteit van je huid.

Cellulite of sinaasappelhuid wordt dikwijls verward cellulitis, maar beide aandoeningen zijn totaal verschillend. Cellulitis is eveneens een huidaandoening die het gevolg is van bacteriële infecties van je onderhuidse weefsel. Belangrijkste symptomen van cellulitis zijn extreem rode en gezwollen huid, pijn en hoge koorts.

Deze gezonde voeding verlost je definitief van je cellulite!

 

Gezonde voeding

Een gezonde voeding en levenspatroon zijn noodzakelijk om van cellulite blijvend verlost te geraken. De gezondheid en conditie van je huid zegt veel over je lichamelijke gezondheid.

Celwanden bestaan hoofdzakelijk uit lipiden en lecithine, beide stoffen hebben een gezond voedingspatroon nodig hebben om voldoende gehydrateerd te blijven.

Met de juiste voeding is je huidperfect zelf genezend. Een gezonde voeding zorgt voor een jonge, stralende en fluweelzachte huis zonder spoor van cellulite.

Gezond afslanken

Een gezond gewicht en een gezond eet- en leefpatroon zijn doeltreffend tegen cellulite, maar het is zeker niet zo dat uitsluitend vrouwen met overgewicht cellulite ontwikkelen.

Ook magere vrouwen kampen er mee. Opgehoopt vet op je dijen, heupen en je billen zijn mede oorzaak van de ontwikkeling van cellulite en daar heeft het volgen van een streng dieet meestal geen enkele invloed op. Dan slank je meestal af op plaatsen waar dat niet nodig is…

Kies voor voeding die vocht en afvalstoffen in versneld tempo afvoeren

Afvalstoffen

Cellulite is dus lang niet altijd het gevolg van overgewicht. De efficiënte afvoer van afvalstoffen heeft er eveneens veel mee te maken. Die afvalstoffen bevinden zich in belangrijke mate in je huidcellen en hebben zich daar samen met vocht opgehoopt. Om cellulite doeltreffend te behandelen is het dus van groot belangrijk dat zowel vocht als afvalstoffen tijdig worden afgevoerd. Daar is naast een gezond eetpatroon en een goede bloedsomloop ook voldoende lichaamsbeweging voor nodig.

Voeding tegen cellulite

  • Groenten en fruit: en vooral groene bladgroenten met broccoli en spinazie op kop en bananen en meloen zijn bijzonder vezelrijk en zorgen voor een goede afvoer van vocht en afvalstoffen. Bosbessen en bosvruchten stimuleren je bloedsomloop
  • Wit vlees: zoals kip, kalkoen en konijn zorgen voor een gezonde spieropbouw
  • Vis en eieren: zorgen eveneens voor gezond spierweefsel
  • Water en thee: drink dagelijks minstens drie liter water, dat bevordert de afvoer van vocht en afvalstoffen. Wissel af met groene thee, ook sterk vocht afdrijvend
Heb je het moeilijk met het drinken van drie liter water per dag, wissel dan af met groene thee, eveneens een vochtafdrijvende drank.
  • Energie: brood, rijst, pasta en deegwaren bezorgen je de nodige energie en staan dan ook geregeld op je menu
  • Zout: zoveel mogelijk beperken. Zout houdt vocht op en werkt de vorming van cellulite in de hand. Geef de voorkeur aan verse kruiden. Let ook op ‘verborgen’ zout in allerlei snacks en tussendoortjes
  • Asperges: hebben ontstekingsremmende eigenschappen en verminderen een opgeblazen gevoel na iedere maaltijd. Ze stimuleren ook je bloedcirculatie en zijn vochtafdrijvend
  • Vette vis: zoals zalm, paling, makreel, sardines, haring en ansjovis zijn rijk aan omega 3 vetzuren  en goede vetten en zorgen zo voor een gezonde stofwisseling
  • Rode Bieten: zijn rijk aan lycopeen, dat je bloedcirculatie stimuleert en extra vochtafdrijvend werkt. Rode bieten zijn ook een bron van kalium, vitamine E (essentieel voor een gezonde huid) en collageen versterkende vitamine A, onmisbaar voor het verwijderen van giftige stoffen en het verlagen van je slechte LDL- cholesterol.

 

Voeding die de vorming van cellulite stimuleert en je dus beter van je menu kan schrappen zijn augurken, frieten en alle gefrituurde gerechten, chips, alle bewerkte voedingsmiddelen zoals kaas, worst, en salami, zout en suiker, kant-en-klare sauzen en dressings, alcoholische dranken, en koffie.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.