Druivenpitolie is afkomstig van de pitten van druiven. Deze plantaardige olie heeft een opvallend neutrale smaak  en werd tot hiertoe hoofdzakelijk in de keuken gebruikt.

Daar komt nu gelukkig verandering in. Wetenschappers raakten ondertussen overtuigd van de heilzame werking van deze puur natuurlijke olie.

Duurzame druivenpitolie wordt koud geperst en de druiven werden op een puur natuurlijke manier gekweekt. Zonder zonder toevoegingen. Ook geen chemicaliën.

Wat betekent druivenpitolie voor onze gezondheid en heeft het ook invloed op ons overgewicht?

De laatste tijd werd er al heel wat onderzoek verricht naar de invloed van druivenpitten en druivenpitolie. Daarbij kwamen verrassende resultaten aan het licht.

Druivenpitolie bevat geen suikers en is volledig cholesterolvrij.

Deze olie bevat uitsluitend enkel- en meervoudige onverzadigde vetzuren. Hun positieve invloed op onze gezondheid is al langer bekend.

Onverzadigde vetzuren

Onverzadigde vetten zijn een belangrijke bron van  energie en passen in  ieder gezond eetpatroon. Ook als je op een verantwoorde en gezonde manier iets aan je buikje en je overgewicht wilt doen.

Deze onverzadigde vetten zijn zacht of vloeibaar bij kamertemperatuur.

JA! ik wil ook kennismaken met een gezond mengsel van groene groenten, noten, zaden en pitten voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Deze gezonde onverzadigde vetten vinden we vooral in:

Alle vloeibare bak- en braadboter

In onbewerkte, ongebrande en niet geroosterde noten, zaden en pitten

DruivenpitolieIn alle soorten vette vis: en vooral in wilde zalm, paling, tonijn, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, haring en in ansjovis

Deze onverzadigde vetten hebben een erg gunstige in vloed op onze gezondheid:

Ze brengen je cholesterolgehalte in evenwicht door je gezonde HDL- cholesterol te verhogen en je ongezonde LDL- cholesterol te verlagen

Ze verkleinen je risico op aderverkalking en op hart- en vaatziekten

Geef zoveel mogelijk de voorkeur aan enkelvoudige onverzadigde vetten.  Die zijn vooral aanwezig in arachideolie, koolzaadolie, lijnzaadolie, notenolie olijfolie en in druivenpitolie.

Gezonde onverzadigde vetten in  druivenpitolie

Druivenpitolie bevat tot maar liefst 80% onverzadigd vet.  Daarnaast bevat het ook pycnogenol, een sterk antioxidant.  Het beschermt ons tegen de vrije radicalen die ons niet alleen ziek maken maar ook ons natuurlijk verouderingsproces versnellen.

Druivenpitolie is vooral rijk aan vitamine C, D en E, beta- caroteen, linolzuur en natuurlijke lecithine.

Het wordt zowel in Frankrijk als in Italië vaak als basis voor hun lekkere en super gezonde kruidenolie.

De meest bekende meervoudige onverzadigde vetzuren omega 3 en omega 6 vetzuren.

JA! ik wil ook kennismaken met een gezond mengsel van groene groenten, noten, zaden en pitten voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Druivenpitolie in de keuken

Druivenpitolie gebruik je:

DruivenpitolieAls je zelf gemaakte sauzen, dressings en marinades:  druivenpitolie heeft een zachte en lichte notensmaak  en wordt vaak gebruikt als ingrediënt in al je zelf gemaakte gezonde salades en in al je dressing. Druivenpitolie gaat uitstekend samen met knoflook, rozemarijn, dille, oregano en alle andere verse kruiden. Het is ook lekker en vooral gezond in zelf gemaakte mayonaise.

Bij het bakken van of vlees,  bij frituren van gerechten en bij fonduen. Druivenpitolie verwarm je maximaal tot 180 graden

In al je zelf gemaakte sauzen, bij gekookte schotels,  bij gebak of pizzabodems. Het energiegehalte van druivenpitolie is vergelijkbaar met dat van olijfolie. Van druivenpitolie heb je echter weinig nodig. Het is dan ook een gezond alternatief  voor dieetboter.

Druivenpitolie tegen kanker

Deze plantaardige olie is rijk aan omega 3 en omega 6 vetzuren,  twee essentiële vetzuren. Dat betekent dan we ze niet zelf aanmaken maar uit onze dagelijkse voeding halen.

Om kwaadaardige tumoren te voorkomen belangrijk dat alle lichaamscellen constant van voldoende zuurstof worden voorzien.

Essentiële vetzuren verzamelen zich in deze cellen en trekken meer zuurstof aan. Dat doen ze door ervoor te zorgen dat de aangevoerde zuurstof door onze celwanden worden doorgelaten.

Druivenpiitenolie geeft je een jonge, strakke en mooie huid

JA! ik wil ook kennismaken met een gezond mengsel van groene groenten, noten, zaden en pitten voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Druivenpittenolie is ook geschikt voor uitwendig gebruik. Door zijn hoge concentratie aan sterke antioxidanten vertraagt druivenpitolie  ons natuurlijk verouderingsproces.

Dat heeft het meeste invloed op onze huid. Het vertraagt huidveroudering en werkt uitstekend tegen huidvlekjes, rimpels en kraaienpootjes. Dat doe je door deze olie te gebruiken als deugddoende en heilzame massage olie.

Meng het met water om ‘s morgens je huid te reinigen. Je huid wordt zacht, soepel en stralend mooi.

Druivenpitolie voorkomt:

Vroegtijdige huidveroudering, huidvlekjes, rimpels en kraaienpootjes

Huidbeschadiging

Een slappe huid

Wallen onder de ogen

Zwangerschapstriemen

Cellulitis door een betere doorbloeding van je huid

Druivenpitolie zorgt ook voor:

Meer spiermassa

Een kleiner risico op aderverkalking en hart en vaatziekten 

Een goede bloedsomloop

Een actief metabolisme of stofwisseling waardoor je meer vet verbrandt 

Een sterkerk immuunsysteem en een hogere natuurlijke weerstand

Een gezond brein: dankzij de aanwezigheid van lecithine zorgt druivenpitolie voor een sterker zenuwstelsel, een goed geheugen en een groter concentratievermogen.

Het is vaak niet makkelijk om de gezondste zaden en pitten samen en in de juiste verhouding te vinden. Een unieke combinatie van de gezondste zaden en pitten die ook nog gebruiksklaar is vind je in Rain soul.

Een puur natuurlijk wellness product dat je gezondheid stimuleert en je verantwoord doet afvallen

Druivenpitolie

JA! ik wil ook kennismaken met een gezond mengsel van groene groenten, noten, zaden en pitten voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!