Voordelen van online praten met een psycholoogDe drempel voor het raadplegen van een psycholoog is voor velen nog altijd te hoog. Online praten met een therapeut is voor delen de oplossing.
Spread the love

Voordelen van online praten met psycholoog biedt heel wat voordelen. Zeker voor wie de drempel naar deze therapeut nog altijd te hoog is.

Er lag lange tijd een groot taboe lag op het bespreken van je problemen met deze therapeut. Maar het blijft vervelend om met je problemen naar een arts te gaan om te worden doorverwezen naar een psycholoog.

Gelukkig is ook voor dit probleem een oplossing bedacht: online praten met een psycholoog. Dat verkleint de stap naar deze zorgverlener.

Sinds de komst van online psychologie maken meer mensen een afspraak maken met een psycholoog.

In dit artikel kom je alles te weten over online praten met een psycholoog en de voordelen ervan.

Wat houdt online psychologie in?

Online psychologie is op verschillende manieren en communicatiemiddelen mogelijk. Voor de hand liggen natuurlijk FaceTime en Skype, waarmee je kunt videobellen.

Hierdoor is het net alsof je echt bij de psycholoog zit. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Je kunt ook berichtjes sturen via de mail, WhatsApp en een chat.

Zo ben je anoniemer en vertel je makkelijker je problemen en ervaringen. Je kiest het kanaal waarmee je je raadpleging wilt uitvoeren.

Is er sprake van heel zware problematiek? Dan is het verstandig om te videobellen. Zo zal het gesprek vlotter verlopen.

Is online psychologie veilig?

Ongetwijfeld een logische gedachte, toch? Je wilt uiteraard zekerheid over het privékarakter van je gesprek met de psycholoog.

Online psychologie is volkomen veilig. De psycholoog op afstand heeft namelijk een SSL-certificaat nodig, waarmee je gegevens, op welk platform dan ook, veilig worden versleuteld.

Buiten jezelf en de psycholoog kan niemand de videogesprekken terugkijken of de chat lezen. En ook online psychologen hebben een geheimhoudingsplicht. Ze gaan ook respectvol met de persoonlijke informatie die je hebt gegeven.

Wat zijn de voordelen van online praten?

Online praten met een psycholoog kan niet nog laagdrempeliger. Daarnaast biedt zo een online raadpleging nog meer voordelen.

Je kunt de sessies overal volgen zonder naar een specifieke locatie te gaan. Dit is erg handig als je afgelegen woont of niet mobiel bent.

Het bespaart tegelijk heel wat tijd en reiskosten. Je kunt de sessies ook flexibel inplannen. Veel online psychologen zijn namelijk ook in het weekend en ‘s avonds beschikbaar.

En voor een chatsessie hoef je zelfs helemaal geen tijdstip in te plannen. Bovendien is een online sessie vaak goedkoper dan een fysieke sessie.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole