VitaminesHealthy fresh girl removing makeup from her face with cotton pad.
Spread the love

Veel mensen die aan acne lijden, merken dat de topische of orale oplossingen die beschikbaar zijn om de aandoening te behandelen, niet altijd doeltreffend zijn. Ze worstelen daarom met het zoeken naar een oplossing voor hun huidaandoening. Als je echter een van deze mensen bent, kun je het probleem oplossen door geteste en bewezen vitaminen voor acne te gebruiken, die de huid ook effectief genezen. Voedingstekorten die de hoofdoorzaak van je probleem kunnen zijn, kunnen door de hulp van supplementen aangevuld worden. We sommen ze even voor je op!

Vitamine A

Vitamine A is de eerste soort vitamine die je kan gebruiken bij de behandeling van acne. Het wordt meestal geassocieerd met de algemene gezondheid van de huid. Sommige orale geneesmiddelen die voor de behandeling van acne worden gebruikt, zoals isotretinoïne, accutane en retinoïde topische behandelingen, bevatten vitamines voor acne zoals vitamine A, omdat is bewezen dat deze vitamine effectief is bij de bestrijding van acne. Het is natuurlijk belangrijk dat je je lichaam voedt met vitamines door onder andere voedsel te eten dat veel vitamine A bevat, zoals wortels, pompoen maar ook sinaasappelen en mandarijnen. Voedingsmiddelen zoals gebakken zoete aardappelen, gekookte spinazie en rauwe wortelen zijn ook goed voor je huid.

Weg met stress door vitamine B

De andere soorten vitaminen die beschikbaar zijn, zijn de stressverlagers. Omdat stress een van de hoofdoorzaken van acne is, is het nemen van vitamines die bekend staan om stress te verlichten, zoals riboflavine, thiamine, foliumzuur en niacine. Deze vitaminen zijn doeltreffend om het acneprobleem aan te pakken. De vitamine riboflavine, ook wel vitamine B2 genoemd, heeft de eigenschap om in coördinatie met vitamine A te werken om de nagels, huid en haren sterker te maken. De voedselbronnen die grote hoeveelheden vitamine B bevatten zijn bananen, haver, tonijn, kalkoen en avocado’s.

Vitamine C 

Vitamine C is ook een van de beste vitamines tegen acne. Deze vitamine voorziet het lichaam van een natuurlijke bestrijdingsomgeving voor veroorzakers van acne zoals ontstekingen en bacteriën. Het bevat antioxidanten die een gezonde huid effectief bevorderen. Je kunt voldoende vitamine C binnenkrijgen door het eten van voedingsmiddelen zoals paprika, tomaten, broccoli en rode bessen.

Vitamine E en zink

De andere vitamine die als een van de beste vitaminen wordt beschouwd is vitamine E omdat het een perfect huidherstellend supplement is. Vitamine E is zeer effectief als het gaat om het bijstaan van het herstelproces van de huid na het wegwerken van acne. Voedingsmiddelen die deze vitamine bevatten zijn onder andere groene bladgroenten, noten, tarwe en avocado’s. Als laatste kan je ook zink proberen. Het is een krachtige antioxidant die nodig is voor een gezonde huidskleur. Zink heeft ook het vermogen om het genezingsproces van acne te versnellen en het verschijnen van latere littekens te voorkomen. Voedingsmiddelen rijk aan zink zijn onder andere kalkoen, zalm en kreeft.By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole