Verse kruiden tegen griep
Spread the love

Verse kruiden helpen tegen griep (influenza) corona, verkoudheden en bronchitis. Deze vervelende winterkwalen kunnen we niet helemaal voorkomen. De symptomen ervan verzachten en het genezingsproces zoveel mogelijk verkorten kunnen we wel met verse kruiden.

Welke verse kruiden zijn het doeltreffendst tegen griep en verkoudheden? 

Wanneer we plots door griep, verkoudheden of bronchitis worden overvallen, grijpen we massaal naar medicijnen om de symptomen van deze winterkwalen te voorkomen. Die zorgen lang niet altijd voor de verhoopte oplossing. Verse kruiden zijn vaak doeltreffender en zorgen voor geen bijwerkingen. Daarnaast kunnen we ze makkelijk kweken in eigen tuin.

Basilicum werkt sterk koortswerend

Je kunt dit kruid makkelijk zélf kweken. Basilicum oogst je een ganse zomer. Vries fijn gesnipperde blaadjes basilicum in. Je kunt dit zowel in een diepvrieszakje als in een ijsblokje. Basilicum helpt tegen koorts en vermindert symptomen van griep of verkoudheid.

Zwarte peper tegen taaie slijmen

Vooral griep (influenza), corona en bronchitis gaan vaak gepaard met (taaie) slijmen. Zwarte peper en kurkuma lost ze sneller op waardoor je ze makkelijker kunt ophoesten.

Verse kruiden helpen tegen griep: Kaneel

Kaneel werkt sterk ontstekingsremmend. Het verzacht keelpijn en koorts. Dat danken we aan zijn gezonde ingrediënten. In kaneel vinden we ook coumarine, een smaakstof die schadelijk kan zijn voor ongeboren baby’s. Daarom wordt het gebruik van kaneel tijdens de zwangerschap sterk afgeraden. Courmarine is ook aanwezig in Chinese kaneel, tonkabonen en in bergamot.

Echinacea

Echinacea of Rode Zonnehoed werd eeuwen geleden ontdekt door de indianen en werd toen al gebruikt tegen griep, verkoudheden en hoest. Dit kruid werkt ook preventief. Onderzoek leerde ons dat wie bij de eerste tekenen van griep of verkoudheid echinacea gebruikt, tot dertig procent sneller genezen is. Tot zestig procent van de patiënten heeft minder last van een verstopte neus, hoest en van vervelende griepsymptomen. Echinacea is veilig voor kinderen, voor zwangere vrouwen en diegenen die borstvoeding geven. Drink bij de eerste symptomen van griep of verkoudheid enkele kopjes warme echinacea thee.

Eucalyptus

Eucalyptol is een belangrijk bestanddeel van eucalyptus. Daardoor werkt dit kruid sterk slijmoplossend en ontstekingsremmend. Eucalyptus is ook een natuurlijke pijnstiller die helpt bij koorts, hoofdpijn, een verstopte neus en hoest. Het vermindert ook de symptomen van astma. Voeg enkele druppels eucalyptus toe aan heet water en hang met een handdoek over je hoofd boven de stomende, heerlijk geurende olie.

Verse kruiden helpen tegen griep: Knoflook

Al meer dan vijf eeuwen is de helende werking van knoflook bekend. Het werkt niet alleen sterk ontstekingsremmend, maar doodt ook schimmels en virussen. Voel je je verkouden of grieperig? Eet dan twee teentjes knoflook of slik een natuurlijk voedingssupplement met knoflook. Zo voorkom je een slecht ruikende adem.

Gepofte knoflooksoep

Gember laat je extra zweten

Verse kruiden helpen bij griep en verkoudheid. Daar hoort zeker gember bij. Dit populaire kruid laat je overmatig zweten waardoor je alle van alle ziekmakende virussen sneller verlost bent. Dat verkort uiteraard je genezingsproces aanzienlijk. Gember en gemberthee hebben een sterke antivirale werking. Het verzacht de vervelende symptomen van griep en helpt bij keelpijn. Gember versterkt tegelijk je immuunsysteem en verhoogt je natuurlijke weerstand waardoor je beter bestand bent tegen allerlei ziekteverwekkers. Gember is ook slijmoplossend en helpt tegen buikpijn, misselijkheid en braken.

Gemberthee: rasp een klein stukje verse gemberwortel en laat dit enkele minuten trekken in heet water. Een theelepeltje onbewerkte honing versterkt de werking van gember.

Mierikswortel

Dit kruid bevat veel vitamine C. Naast het verhogen van je weerstand en het versterken van je immuunsysteem, heeft vitamine C ook een sterke antibacteriële werking, stimuleert het je spijsvertering en is het slijmoplossend en ontstekingsremmend. Je mag mierikswortel niet te veel gebruiken tijdens de zwangerschap of als uw nierfunctie gestoord is.

Citroengras

Wetenschappers zijn het er over eens dat de oliën in citroengras ziekmakende bacteriën doden. Daardoor is citroengras efficiënt. Specifiek helpen ze tegen maagproblemen. Citroengras werkt ook ontstekingsremmend en verzacht het Prikkelbare Darm Syndroom of (PDS). Dit kruid zuivert ons ook van alle giftige afvalstoffen die onze gezondheid bedreigen.

Citroengras thee: plet twee stengels citroengras en los dit op in een kop glas heet water. Je zult het effect al snel voelen.

Verse kruiden helpen tegen griep: Oregano 

De Romeinen en de Grieken gebruikten al oregano als geneeskrachtig kruid. Het is vooral rijk aan vitamine K en aan mineralen ijzer en calcium. Deze gezonde voedingsstoffen stimuleren je immuunsysteem waardoor je beter bestand bent tegen griep- en andere virussen.

Oregano thee: meng enkele fijn gesnipperde blaadjes oregano in heet water en laat dit mengsel enkele minuten trekken. Deze heerlijke oregano thee werkt sterk hoestremmend.

Verse kruiden helpen tegen griep: Salie

Salie is rijk aan sterke antioxidanten. Die kunnen onze weefsels beschadigen, ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen. Salie werkt ook sterk pijnstillend en helpt vooral tegen keelpijn. Daarnaast verlost het je ook van maagproblemen en diarree.

Salie thee: meng twee theelepels verse salie in heet water en laat dit mengsel tien minuten trekken. Drink dagelijks enkele kopjes salie thee, bij voorkeur zo heet mogelijk.

Ook deze verse kruiden helpen tegen griep

  • Valeriaan: zorgt voor een betere en rustigere slaap en helpt tegen een vervelende prikkelhoest.
  • Peterselie: zuivert ons lichaam van alle giftige afvalstoffen en helpt tegen (oor) ontstekingen.
  • Tijm: kalmeert je hoest en verzacht keelproblemen en keelontsteking. Tijm gebruik je best niet te veel tijdens je zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft.
  • Munt: muntthee werkt rustgevend, stilt je hoest, kalmeert je darmen en helpt tegen hoofdpijn en misselijkheid.
  • Rozemarijnolie: verlaagt je koorts en helpt tegen maagkrampen.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole