Diabetici moeten niet meer prikken
Spread the love
Diabetici moeten niet meer prikken om hun bloedsuikerwaarden te kennen. De Gentse start-up Indigo Diabetes legt namelijk de laatste hand aan een minisensor. Die wordt onderhuids ingeplant om de bloedsuikerspiegel van diabetici nauwkeurig te meten. Zo moeten diabetici binnenkort niet meer in hun vingers prikken of een pleister dragen om de bloedsuikerspiegel te meten.

Glucosewaarde meten met licht

De sensor gebruikt licht om het glucosegehalte te meten. De chip stuurt dit licht door lichaamsvloeistoffen en op basis van de geabsorbeerde kleur kan de sensor glucosewaarden bepalen. De sensor verzendt de gegevens naar een ontvanger zo groot als een USB-stick, die de gegevens vervolgens doorstuurt naar de smartphone. Patiënten krijgen bijvoorbeeld automatisch een melding als hun bloedsuikerspiegel abnormaal is.
Diabetici moeten niet meer prikken: Betere levenskwaliteit
Diabetici zijn opgetogen met deze nieuwe manier van het meten van hun bloedsuikerwaarden. Zo zijn er ervan overtuigd dat met het gebruik van deze lichtsensor hun levenskwaliteit sterk zal verbeteren.  “Hun reactie is voor mij de nodige stimulans om mijn droom binnenkort waar te maken”, zegt CEO Danaë Delbeke aan Universiteit Gent. Daar doctoreerde ze in de fotonica. Indigo Diabetes heeft vorig jaar 38 miljoen euro opgehaald in de hoop om hun lichtsensor voor diabetici in de loop van 2024 op de markt te kunnen brengen.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole