Suikerloos eten
Spread the love

Suikerloos etenSuikerloos eten is geen voorbijgaande hype maar pure noodzaak voor al diegenen die hun gezondheid en hun lichaamsgewicht willen verbeteren. We eten allemaal veel teveel suiker. Dat is niet alleen erg schadelijk voor onze gezondheid maar ook een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht.


Suiker en zoetigheden eten doen we meestal onbewust. Suikers zijn in haast alle voedingsmiddelen aanwezig en dan nog dikwijls verborgen onder andere benamingen.

Suiker is een bron van energie, maar wél erg tijdelijk.  Het bevat ook een grote hoeveelheid calorieën. Eén klontje geraffineerde witte suiker is ‘goed’ voor maar liefst 24 calorieën.

Het wordt dus hoog tijd dat je de consumptie van vooral geraffineerde witte suiker zoveel mogelijk beperkt. Hoe meer suiker je eet hoe groter je trek in zoetigheden en hoe groter je honger.

Suikerloos eten is lang geen hype maar pure noodzaak. Dagelijks gebruiken we gemiddeld maar liefst twintig klontjes geraffineerde witte suiker. Of het dubbele van wat maximaal is toegelaten. Die limiet ligt voor mannen op 10 en voor vrouwen op maximaal 8 klontjes witte suiker per dag.

Suikerloos eten zou dus betekenen dat je dagelijks bijna 500 calorieën zou besparen. Dat zou zonder twijfelen de beste afslankkuur betekenen die je kunt denken.

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/20_Dagen_Suikervrij/40582/50831″ color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook meer gezonde voedingstips en recepten om suikervrij te eten![/fusion_button]

Minder suiker eten

Minder suiker eten zou het probleem van overgewicht doeltreffend aanpakken. Hoe minder suiker je eet hoe beter, maar echt suikervrij eten moet niet om gezond te leven (maar mag uiteraard wel).

Complexe meervoudige en trage suikers genieten de voorkeur. Bij matig gebruik zorgen ze voor weinig nadelen. Het is tegelijk een belangrijke bron van onmisbare energie.

Deze complexe en meervoudige suikers vinden we vooral in:

  • Aardappelen en in zoete aardappelen
  • Volkorengranen: zoals in volkoren brood, volkoren deegwaren en in zilvervliesrijst, in haver en havermout, boekweit en in quinoa
  • Fruit: vooral bananen

Deze complexe en trage koolhydraten verteren niet of nauwelijks en vragen veel energie. Dat betekent dus ook dat we met het verteren van deze gezonde koolhydraten meteen ook een heleboel calorieën verbranden. Door suikerloos te eten kun je jezelf veel gezondheidsproblemen besparen.

Trage koolhydraten verlengen ook aanzienlijk je verzadigingsgevoel waardoor je automatisch minder eet.

Hoe meer suiker je eet hoe groter je honger

Suiker beïnvloed in sterke mate ook je verzadigingsgevoel. Hoe meer je van het witte goedje eet en moeilijker en uiteindelijk niet meer verzadigd raakt.

Dat betekent meteen ook dat je constant met honger rondloopt en je dus ieder moment van  dag en nacht kunt eten, vooral zoetigheden.

Zo kom je al vlug in een vicieuze cirkel terecht waaruit je erg moeilijk verlost raakt. Suikerloos eten is de enige uitweg.

Suikerloos eten voor een stabiele bloedsuikerspiegel

De hoeveelheid suiker die je dagelijks eet heeft ook rechtstreeks invloed op je bloedsuikerspiegel. Suiker doet die bloedsuikerspiegel onmiddellijk pieken om snel daarna even snel naar een dieptepunt te zakken.

Teveel suiker eten doet je pancreas of alvleesklier meer insuline aanmaken waardoor je lichaam grotere inspanningen moet leveren om je bloedsuikerspiegel te laten dalen. En een lage bloedsuikerspiegel vergroot je dan weer je hongergevoel.

Trage koolhydraten verlengen ook aanzienlijk je verzadigingsgevoel waardoor je automatisch minder eet

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/20_Dagen_Suikervrij/40582/50831″ color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook meer gezonde voedingstips en recepten om suikervrij te eten![/fusion_button]

Om de consumptie van witte suiker zoveel mogelijk te beperken eet je meer:

  • Verse groenten en fruit
  • Minstens éénmaal per week peulvruchten: zoals erwten, bonen, groentekiemen, kapucijnen, linzen en kikkererwten 
  • Volkorenproducten: waaronder volkoren brood, volkoren deegwaren, zilvervliesrijst, aardappelen en zoete aardappelen
  • Magere zuivelproducten  zonder toevoegingen: zoals magere natuuryoghurt en kwark 
  • Zes kleine maaltijden in plaats van drie grote. Zo blijft je metabolisme of stofwisseling constant aan de slag waardoor je meer opgeslagen vet verbrandt
  • Zo weinig mogelijk dierlijke vetten, gefrituurde gerechten, kant- en- klare gerechten en diepvriesmaaltijden
  • Drink je voldoende water: minstens 2,5 liter per dag
  • Gebruik je zo weinig mogelijk frisdranken, ook geen light dranken
  • Stop je met roken 
  • Beweeg je voldoende

Vervang geraffineerde suiker door natuurlijke suikers

Suikervrij eten is uitstekend maar door uitsluitend voeding met natuurlijke suikers te eten zoals in groenten en fruit, onbewerkte noten, zaden en pitten ben je uitstekend bezig.

Gezonde en suikervrije ovenschotel met zoete aardappelen paprika en groene linzen

Ingrediënten voor 4 personen: 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, 2 zoete aardappelen, 4 wortelen, 2 stengels bleekselder, 2 uien, 4 teentjes knoflook, 1 kopje groene linzen, 1 kopje zilvervliesrijst, 4 in blokjes gesneden tomaten, 4 kopjes groentebouillon zonder toevoegingen (ook een zout of kruiden), 150 gram geraspte magere kaas of geitenkaas, zelf gemaakte taco kruiden met 2 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijn, 1 theelepel cayennepeper, 2 theelepels oregano, 1 theelepel gemalen zeezout en 1 theelepel gemalen zwarte peper

Bereiding:

  • Je oven voorverwarmen op 190 graden.
  • Snijd de groenten in blokjes en de ui en knoflook fijn
  • Meng alle ingrediënten behalve de kaas in een grote ovenschaal
  • Meng alles goed door elkaar en schuif de ovenschaal tot in het midden van je oven
  • Haal de schaal na 1 half uur uit je oven om het geheel om te scheppen en de helft van de gemalen kaas erdoor te roeren
  • Zet de ovenschaal nog een half uur in de oven tot alles beetgaar is en controleer vervolgens of alles gaar is
  • Verdeel de overgebleven gemalen de kaas over de schotel en laat de kaas smelten zet hem nog even in de oven om de kaas te smelten

De positieve effecten van suikerarm eten zul je vlug aan je buikomtrek en aan je lichaamsgewicht merken!

Suikerloos etenSuikervrij eten = grootste winst + blijvend resultaat

In amper 20 dagen definitief verlost geraken van je suikerverslaving, dat wil jij toch ook? In deze korte periode raak je ook gemiddeld tot 5 kilo en één kledingmaat kwijt. 

Hoe dat kan zonder honger te moeten lijden of calorieën tellen lees je HIER.

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/20_Dagen_Suikervrij/40582/50831″ color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook meer gezonde voedingstips en recepten om suikervrij te eten![/fusion_button]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole