Snel buikvet verbranden
Spread the love

Snel buikvet verbranden voor een slanke lijn en een platte buik… Iedereen is op zoek naar de beste manier om van zijn  buikvet definitief verlost te worden. Men zoekt de oplossing van dit probleem meestal in ingewikkelde diëten en peperdure drankjes, maaltijdvervangers of allerlei crèmes. Voor een platte buik met weinig of geen vet en des te meer spieren moet je het gelukkig niet zover zoeken. Snel buikvet verbranden doe je door in de eerste plaats gezond te eten en te bewegen.

Gezonde drankjes

Daarbij wordt echter dikwijls vergeten dat wat je drinkt even belangrijk is dan wat je eet. Liefst voldoende water. Minimaal 2,5 en maximaal 4 liter per dag. Dit laatste is inderdaad belangrijk. Je kunt ook teveel water drinken.  Hou je echter niet van de neutrale smaak van water en heb je het moeilijk om iedere dag voldoende water te drinken? Dan zijn er voldoende alternatieven om op een aangename manier genoeg water en gezonde voedingsstoffen naar binnen te krijgen.

Opgeblazen buik

Een dikke en opgeblazen buik is meestal het zichtbare bewijs van overgewicht. Om zoveel mogelijk aan het modebeeld te voldoen, willen we allemaal zo snel mogelijk ons buikje inruilen voor een slanke lijn en een platte buik. Voor velen is dit echter veel makkelijker gezegd dan gedaan. En inderdaad, snel buikvet verbranden is verre van gemakkelijk. Een gespierde en platte buik krijg je niet zomaar. Zoals je buikje ook niet van de ene in de andere dag ontstond, zo zal je er ook niet direct van afraken.

Wanneer is er sprake van overtollig buikvet?

Belangrijke vraag bij het veel voorkomende probleem is wanneer er sprake is van  teveel buikvet. Dat kan op meerdere manieren gemeten worden. Met een CT- scan bijvoorbeeld, maar het kan uiteraard ook veel eenvoudiger, zoals met een doodeenvoudig meetlint. Om gezond te zijn mag de buikomtrek bij vrouwen niet meer zijn dan 88 centimeter. Bij mannen bedraagt de maximale buikomtrek 102 centimeter.

Twee soorten buikvet

Om snel buikvet verbranden mogelijk te maken, maken we het onderscheid tussen twee soorten buikvet:

 • Zwembandjes: waarbij het teveel aan vet is opgeslagen rond je buik. Het vet zit direct onder je huid. Dit onderhuids vet is het eerste wat verdwijnt als je afvalt
 • Visceraal buikvet: in dit geval combineer je een relatief normaal lichaamsgewicht met een opgezwollen dikke buik. Men noemt dit visceraal vet of buikvet. Hier raak je best zo snel mogelijk van verlost. Visceraal buikvet is ook ongezond en zelfs gevaarlijk. Dit buikvet verspreid giftige afvalstoffen tussen je lichaamsweefsels en je buikorganen. Snel buikvet verbranden is in dit geval belangrijker dan ooit om erger te voorkomen

Oorzaken van ongezond visceraal buikvet 

Ongezond buikvet is lang niet uitsluitend het gevolg van overgewicht. Andere en veel voorkomende oorzaken zijn erfelijkheid, voeding, te weinig beweging en stress spelen een hoofdrol bij het ontstaan van buikvet.

Hormonen in evenwicht doet snel buikvet verbranden

Het werd hier al meerdere keren onderstreept: je hormonen hebben een belangrijk effect op de mate waarin je vet verbrandt en afvalt. Dat zijn dan in de eerste plaats het mannelijke hormoon testosteron en cortisol, ook wel het stresshormoon genoemd. Stress is een van de grootste vijanden van overgewicht en ongezond buikvet.

Testosteron slaat buikvet sneller op 

Dat is dan ook de belangrijkste reden waarom meer mannen met een buikje rondlopen dan vrouwen.  Ook vrouwen beschikken in beperkte hormonen over testosteron. Ligt hun concentratie te hoog dan zullen ze bij overgewicht ook meer buikvet opslaan.

Suiker en zout

Zijn even gevaarlijk voor het ontstaan van ongezond buikvet dat verstoorde hormonen. Natuurlijke fruitsuikers zijn hierop een uitzondering.  Als je een platte buik wilt, eet je zo weinig mogelijk geraffineerde witte suiker en keukenzout.

Ook ongezonde drankjes zorgen voor ongezond buikvet

Net zoals ongezond eten met veel suiker en vet, zijn ook bepaalde dranken ongezond en oorzaak van buikvet. Dat is zeker zo met alcohol en alcoholische dranken, cafeïnehoudende dranken zoals koffie en thee, frisdranken en populaire energiedranken.

Roken

Helpt roken in sommige gevallen je gewicht onder controle te houden, dan is het dikwijls oorzaak van ongezond buikvet. Roken zorgt er ook voor dat er van het stresshormoon cortisol en bloedsuikerspiegel wordt aangemaakt. Dit proces doet je hoeveelheid buikvet drastisch toenemen. Andere oorzaken van ongezond buikvet zijn:

 • Een constant hongergevoel als gevolg van een te hoog cortisolgehalte
 • Een gebrek aan slaap: wetenschappelijk onderzoek toont aan dat diegenen die onregelmatig en te weinig slapen dikwijls teveel buikvet ontwikkelen. Bij een tekort aan slaap zal je ook meer cortisol aanmaken
 • Medische oorzaken: liggen even goed aan de basis van ongezond buikvet. Dat is onder meer het geval bij een tekort aan groeihormonen

Snel buikvet verbranden met deze gezonde eetgewoonten 

Dat betekent niet alleen gezond eten en voldoende bewegen maar even goed gezond drinken. Snel buikvet verbranden, je risico op allerlei ontstekingen verkleinen en je lichaam zuiveren van alle mogelijke giftige afvalstoffen is onmisbaar om definitief van je buikje verlost te raken. Gezonde voedingsstoffen die snel buikvet verbranden mogelijk maken zijn ongetwijfeld ananas, komkommer, selder, gember en citroen.

Gezond drankje van ananas, komkommer, selder, gember en citroen

Ingrediënten: 1 halve komkommer, 2 stengels selder, 1 glas water, 1 theelepel gember, 1 halve tas vers geperst ananassap, 1 halve groene appel

 • Ananas,  komkommer en selder: werken sterk vochtafdrijvend
 • Gember en citroen: zijn doeltreffend tegen allerlei ontstekingen en helpen tegen een opgeblazen gevoel na de maaltijd en winderigheid

Bereiding:

 • Schil de komkommer en snijd deze in kleine schijfjes
 • Was de selder en de overige ingrediënten en doe ze in je blender
 • Mix tot een egaal mengsel
 • Voeg er het zelf geperste sap van de halve citroen aan toe

Wat doe jij voor een platte buik? Deel het hier en help er onze vele lezers mee!

Je bent je buikvet sneller kwijt met het dagelijks gebruik van een voedingssupplement met hoogwaardige eiwitten:

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole