Snel afvallen met deze gezonde tips
Spread the love

Snel afvallen met deze gezonde tips helpt je doelen makkelijker te bereiken. Maar vermageren is makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt er vooral veel geduld en doorzetting voor nodig. 

Hoe kun je dan snel en gezond afvallen? 

De meeste mensen die willen afvallen, doen dat door zo min mogelijk te eten. Dit is echter geen goed idee. Om snel af te vallen mag je natuurlijk niet te veel eten, maar ook niet te weinig. Je lichaam reageert dan door over te schakelen naar zijn energiebesparende modus. Dit betekent dat het meer vet opslaat dan het verbrandt. Een gezond en natuurlijk voedingspatroon dat gezond afvallen mogelijk maakt, bestaat uit veel hoogwaardige eiwitten en genoeg gezonde vetten en koolhydraten.

Snel afvallen met deze gezonde tips: Niet minder, maar anders eten

Afvallen betekent niet dat je minder hoeft te eten, wel anders. Verlies voorgoed je overtollig gewicht door minder calorieën te eten dan je elke dag verbrandt. Mannen hebben gemiddeld 2000 tot 2500 calorieën per dag nodig. Vrouwen van 1700 tot 2000.

Gezond eten volstaat niet

Gezonde, natuurlijke en onbewerkte voedingsmiddelen vormen de basis van elk gezond dieet en elke gezonde eet- en levensstijl, vooral als je probeert af te vallen. Maar gezond eten alleen is niet genoeg om een ​​gezond gewicht te bereiken en te behouden. Daarvoor moet je ook meer bewegen. Elke dag een half uur wandelen, fietsen of joggen is voldoende.

Snel afvallen met deze gezonde tips: Sla geen enkele maaltijd over

Sla geen enkele maaltijd over als je gezond en makkelijker wilt afvallen. Eet elke dag zes keer, verdeelt over drie maaltijden en evenveel gezonde tussendoortjes. Zo werkt je vetverbranding constant, verbrandt je meer opgeslagen vet en verlies je makkelijker je overgewicht.

Ontbijt eiwitrijk

Veel mensen gaan nog steeds de deur uit zonder te ontbijten. Dit is geen goed idee. Dit geldt vooral als je gemakkelijker wilt afvallen. Door het ontbijt over te slaan, neemt je energie af en je honger toe. Zo eet je overdag meer en ongezonde dingen, vooral ongezonde tussendoortjes. Start je dag met een gezond ontbijt rijk aan eiwitten, voldoende gezonde vetten en weinig koolhydraten. Dat zorgt voor extra energie om er iedere dag weer tegenaan te gaan.

Snel afvallen met deze gezonde tips: Eet minder vet

Voeding met veel ongezonde verzadigde vetten en transvetten maken geen deel uit van een gezond en natuurlijk eetpatroon om makkelijker te vermageren. Vetarm is echter niet gelijk aan vetvrij. Gezonde onverzadigde vetten en vetzuren zijn namelijk onmisbaar als bron van energie.

Eet zoveel mogelijk natuurlijk

Eet zoveel mogelijk natuurlijke of plantaardige voeding zonder toegevoegde stoffen. Een gezond eetpatroon bestaat uit veel verse groenten en fruit, natuurlijke noten, zaden en pitten (onbewerkt), volkorengranen en volkoren producten, vette vis en mager (wit) vlees.

Snel afvallen met deze gezonde tips: Eet vezelrijk

Om makkelijker te vermageren eet je vezelrijk met volkorengranen, alle soorten volkorenbrood, volkoren deegwaren en zilvervliesrijst. Vezels geven je een snel en lang aanhoudend voldaan gevoel waardoor je minder eet.

Gebruik verse kruiden in plaats van zout

Zout is ongezond. Het zorgt voor een hoge bloeddruk en vergroot je risico op hart- en vaatziekten, en aderverkalking. Vervang voortaan zout door verse kruiden om je maaltijden op de gewenste smaak te brengen. De beste kruiden die je helpen afvallen zijn ginseng, cayennepeper, kaneel, zwarte peper, paardenbloem, mosterd, kurkuma, gember, kardemom en komijnzaad.

Snel afvallen met deze gezonde tips: Kook zelf

Door zelf te koken weet je wat je eet en heb je maximale controle over de hoeveelheid calorieën die je eet.

Drink dagelijks twee liter water

Elke dag minstens twee liter water drinken, vooral voor iedere maaltijd, helpt je vermageren. Het spoelt je lichaam schoon en verlengt je verzadigd gevoel.

Ontspan regelmatig

Stress is een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht. Regelmatig ontspannen is dus belangrijk om makkelijker af te vallen.

Slaap voldoende

Je verbrandt namelijk calorieën terwijl je rust en zelfs tijdens je slaap. Dan verbruiken je spieren ook energie (calorieën). Daarom dat diëtisten zo’n belang hechten aan voldoende slaap. Dat verschilt van persoon tot persoon, maar tussen de acht uur slaap wordt als ideaal beschouwd.

Langzaam kauwen en niet te snel eten

Dat verbetert je spijsvertering en doet je meer genieten van wat je eet. Afvallen moet namelijk aangenaam blijven om het (levens) lang vol te houden.

Snel afvallen met deze gezonde tips: eet de juiste koolhydraten

Om zo snel mogelijk te vermageren eten velen zo weinig mogelijk koolhydraten. Maar er is een groot verschil tussen snelle en trage koolhydraten. Snelle koolhydraten zijn vooral geraffineerde suiker en zetmeel. Die bevatten geen gezonde voedingsstoffen en brengen onze gezondheid dus ook niets bij. Suiker en zetmeel zijn dikmakers. Als je iets aan je overgewicht wilt doen, kun je die dus best missen. In langzame koolhydraten vinden we veel vezels, vitaminen en mineralen. Die hebben we wél nodig. Koolhydraatarm is dus zeker niet gelijk aan koolhydraatvrij.

Smart Protein

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole