Gezond ontspannen
Spread the love

 

 

Gezond ontspannen in de mooiste wellnesscentra van Nederland verbetert niet alleen je gezondheid. Het zorgt tegelijk voor een slanke lijn en een platte buik met weinig vet en meer spieren. Heb je zin om een dagje te ontspannen en wil je tegelijkertijd iets doen dat goed is voor je gezondheid? Dan is een dagje naar een mooi wellnesscentrum zeker een goed idee! In dit artikel worden de vijf mooiste wellnesscentra in Nederland voor je op een rij gezet.

Waarom is het gezond om naar een wellnesscentrum te gaan?

Een saunabezoek is heerlijk ontspannend en alleen daarom al gezond. Even offline en niet met de buitenwereld bezig zijn is goed voor je mentale gezondheid. Maar ook voor je fysieke gezondheid is een saunabezoek goed. Zo is het goed voor je huid, omdat deze beter doorbloed wordt. Ook ontspannen je spieren en is draagt het positief bij aan je immuunsysteem. Bij dat laatste is het vooral belangrijk dat je warmte met kou afwisselt. Hoewel het misschien niet altijd direct fijn voelt, is het dus belangrijk om na een warme saunagang gebruik te maken van het koude dompelbad.

Een massage ontspant en verbetert je bloedcirculatie

Als je er ook nog een massage bijboekt, ben je helemaal gezond bezig. Een massage voelt namelijk niet alleen ontspannend, het is ook goed voor je bloedcirculatie en helpt je spieren te ontspannen.
Let wel altijd op: gebruik je medicatie, ben je zwanger of ben je onder behandeling van een arts? Overleg dan altijd eerst met je behandelaar voordat je naar een wellnesscentrum gaat.

Gezond ontspannen in De Zwaluwhoeve in Hierden

De Zwaluwhoeve is een groot wellnessresort in Hierden in de provincie Gelderland. Er zijn hier verschillende sauna’s en fijne baden. Zo kun je ontspannen in het fijne kruidenbad en zijn er bijzondere boomgaardsauna’s. Ook kun je behandelingen boeken. Er zijn regelmatig badkledingdagen.

De Veluwse Bron in Emst

Ook in Gelderland ligt wellnessresort de Veluwse Bron. Bijzonder zijn hier de stoomgrotsauna en de Pakistaanse Zoutsteensauna. Ook is er een groot zoutwaterbad, waarin het lijkt alsof je in de dode zee drijft. Zo’n zoutwaterbad is goed voor je huid en stimuleert de doorbloeding. Ook bij de Veluwse Bron zijn regelmatig badkledingdagen.

Gezond ontspannen in Thermae 2000 in Valkenburg aan de Geul

In het Limburgse Valkenburg, dicht bij de grens met België, ligt Thermae 2000. Een groot wellnesscomplex met veel thermale baden. In deze baden badder je in water uit eigen diepe bronnen. Dit heeft een positief effect op je spieren en gewrichten. Ook zijn er verschillende veel verschillende sauna’s en stoombaden. Kijk vooraf goed wanneer je gaat en wat je prettig vindt: er zijn hier badkledingdagen, naakt dagen en mix dagen.

Thermaalbad Arcen in Arcen

In het zuiden van Limburg ligt het Thermaalbad Arcen. Dit thermaalbad ligt niet ver van de grenzen met Duitsland en België. Ook hier badder je in water uit een eigen bron. Dit is lekker warm water, met veel mineralen. In de thermaalbaden is badkleding verplicht, in de sauna’s is badkleding niet toegestaan.

Gezond ontspannen in SpaSense in Geldrop

Hou je het liever kleinschaliger? Dan is SpaSense in Brabant een aanrader. Deze kleinschalige wellness ligt net onder Eindhoven. Je kunt hier genieten van verschillende sauna’s, een stoomcabine, fijne baden en behandelingen.

Nog meer wellness?

Wil je nog verder ontspannen na een dagje in een wellnesscentrum en niet nog naar huis hoeven te rijden? Je kunt natuurlijk ook een wellness hotel boeken. Na een dagje wellness plof je dan heerlijk in je fijne hotelbed en staat er in de ochtend een ontbijtje voor je klaar.

https://propush.me/?ref_id=mpIf

Door Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optimized by Optimole