Sint-janskruid kopenSint-janskruid kopen kan overal, zelfs online. Maar wat kan dit kruid allemaal voor je gezondheid betekenen?
Spread the love

Sint-janskruid kopen kun je overal, ook online. Dit kruid wordt nu al eeuwenlang gebruikt om zijn geneeskrachtige eigenschappen.

Het staat vooral bekend om zijn positieve effecten op onze gemoedstoestand en wordt vaak ingezet als tegen depressie en plotse stemmingswisselingen.

Wat zijn de voordelen van Sint-janskruid en hoe gebruiken we het?

Sint-janskruid is een vast gewas en wordt tussen de 25 en 100 centimeter groot.
Een deel van de stam groeit onder de grond en is houtachtig. Het bovengrondste gedeelte wordt gevormd door twee uitstekende flanken.

De bladeren zijn elliptisch of lijnvormig. Eén blad is doorboord met vele doorschijnende klieren met essentiële olie.

De bloemen zijn licht geel en de vruchten ovaal.

Sint-janskruid kopen doe je best online. Daar heb je de grootste keuze met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De gezondheidsvoordelen van Sint-janskruid

Sint-janskruid heeft verrassend veel gezondheidsvoordelen. Het wordt vooral gebruikt tegen angst en depressie, maar even goed tegen slaapproblemen en menstruatieklachten.

Sint-janskruid is ook een natuurlijke pijnstiller, ontstekingsremmer en een sterk antioxidant.

Sint-janskruid kopen tegen migraine

Als natuurlijke pijnstiller vermindert Sint- janskruid ook de vervelende symptomen van migraine zoals hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid.

Soms duurt een migraineaanval enkele uren, maar kan evengoed een week aanslepen. Sint-janskruid brengt dan de nodige verlichting.

Bescherming tegen de vrije radicalen

Vrije radicalen beschadigen je lichaamsweefsels door oxidatieve stress, maken je ziek en versnellen je natuurlijk verouderingsproces.

Helpt tegen angst en depressie

Sint- janskruid wordt vooral gebruikt tegen angst, stress en depressie. Je gebruikt dit kruid tegen depressie na advies van je arts.  

Sint-janskruid kopen tegen vervelende symptomen van de overgang

Sint- janskruid vermindert ook de vervelende symptomen van de overgang zoals plotse stemmingswisselingen, angstgevoelens en opvliegers.

Dit kruid is ook doeltreffend als preventie, dus nog voor je in de menopauze bent. Het werkt namelijk ook tegen het premenstrueel syndroom. 

Sint- janskruid is verzacht ook menstruatiepijn.

Sint-janskruid kopen houdt je hormonen in evenwicht

Sint-janskruid houdt ook je hormonen in evenwicht. Dat is vooral belangrijk bij een te snel of te traag werkende schildklier. Die moeten constant hun hormoonpeil controleren.

Sint-janskruid brengt daar verandering in door de aanmaak van het schildklierhormoon te regelen.

Het zal ook bepaalde symptomen verminderen zoals:

  • Wijzigingen in je menstruatiecyclus
  • Krampen
  • Vermoeidheid en chronische vermoeidheid
  • Lusteloosheid

Helpt tegen veel voorkomende huidproblemen

Sint-janskruid wordt ook ingezet tegen allerlei huidproblemen zoals allergieën, dermatitis, schaaf- en brandwonden.

Sint-janskruid kopen voor betere je bloedcirculatie

Want dit kruid stimuleert de bloedcirculatie en verbetert zo je doorbloeding en je bloedsomloop. Dat versnelt meteen ook het genezingsproces van je huid.

Gebruik van Sint-janskruid

Sint-janskruid is verkrijgbaar als voedingssupplement als tabletten, capsules, tincturen en oliën. Je gebruikt het daardoor zowel in- als uitwendig.

Hoe lang duurt het voordat Sint-janskruid werkt?

Het kan even duren voor je alle voordelen van Sint-janskruid ervaart. Vaak merk je de eerste effecten van dit kruid na twee weken.

Wees dus geduldig met het gebruik van Sint-janskruid om de beste resultaten te behalen.

Is Sint-janskruid veilig?

Sint-janskruid is veilig. Wees wel voorzichtig met het gebruik van Sint-janskruid wanneer je bepaalde geneesmiddelen neemt zoals anticonceptiepillen, antidepressiva en bloedverdunners.

Raadpleeg daarom altijd je vertrouwde huisarts of apotheker voordat je Sint-janskruid gebruikt.

Sint-jansolie

En dan is er ook Sint-jansolie. Deze olie is afkomstig van de bloemtoppen van de plant te laten weken in een basisolie, zoals olijfolie of amandelolie.

Je gebruikt deze olie als massageolie voor pijnlijke spieren en gewrichten, maar ook als verzorgingsproduct voor de huid.

Sint-janskruid kopen: Dosering van Sint-janskruid

De juiste dosering van Sint-janskruid varieert en is afhankelijk van meerder factoren, vooral leeftijd, gezondheidstoestand en het gewenste effect.

Volg de dosering zoals aangegeven op de verpakking of vraag het advies van een herborist.

Conclusie: Sint-janskruid verbetert vooral je humeur en je emoties

Dit kruid zorgt vele gezondheidsvoordelen, vooral op het gebied van stemming en emoties. Het is vooral doeltreffend bij de behandeling van angst, stress en depressie.

Gebruik jij Sint-janskruid? Laat het ons weten!

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole