Spread the love

[fusion_builder_container background_color=”#282a2b” background_image=”https://mlshhx3tgfu7.i.optimole.com/cb:d5ik.1a1be/w:auto/h:auto/q:mauto/ig:avif/https://www.leefnugezonder.be/wp-content/uploads/2015/02/Black_background-1.jpg” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”center center” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”0″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]

Ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwe gezondheidstips?

Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en krijg alle nieuwtjes als eerste DIRECT in je mailbox!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”25″ bottom_margin=”25″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””/][fusion_text][bftpro-form-start 1]

Je Naam:[bftpro-field-static name]
*Je Email:[bftpro-field-static email]

[bftpro-submit-button 1 “Aanmelden”]
[bftpro-form-end 1][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”20px” padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]De ene krijgt in zijn of haar leven meer te kampen met pijn dan de andere, maar allen worden we er vroeg of laat mee geconfronteerd. Er bestaan vele gradaties in pijn en ieders pijndrempel is verschillend. Bij zowel acute als chronische pijn grijpen we massaal naar pijnstillers, maar dat is meestal geen goede oplossing. Met pijnstillers ben je wel enkele uren van je pijn verlost, maar de oorzaak ervan blijft. De natuur gaf ons nochtans heel wat middelen om pijn te bestrijden Zo is warmte een weldaad tegen de pijn, het kersenpit kussen is daar een erg eenvoudig en doeltreffend voorbeeld van. Welke pijn en aandoeningen kan je bestrijden met dit kersenpit kussen?

Hoofdpijn en vooral migraine komt bijzonder veel voor en kan je leven danig vergallen en in de war sturen

 

Pijn kan je leven grondig vergallen, maar het maakt er hoe dan ook deel van uit. Pijnstillers kunnen helpen, maar zijn geen aanraders, zeker niet voor langer gebruik. Er zijn heel wat natuurlijke middelen om pijn te bestrijden. Zo is warmte een weldaad tegen pijn, vooral als je getroffen wordt door spier- ,  gewrichts- en reumatische pijn. Een van de eenvoudigste maar wel doeltreffende warmtebronnen om van pijn af te geraken is het ouderwetse kersenpit kussen. Hoe komt het dat warmte onze bondgenoot is tegen pijn en tegen welke pijnen is een eenvoudig kersenpit kussen écht doeltreffend?

Warmte verzacht

Warmte verzacht vlug je pijn en doet écht goed. Het verzacht niet alleen, het ontspant tegelijk! Dat warmte je van je pijn af helpt komt omdat het je bloedvaten open zet met een betere doorbloeding tot gevolg. Daardoor wordt het transport van zowel zuurstof als van de noodzakelijke voedingsstoffen in je spiercellen extra gestimuleerd. Maar warmte doet nog meer. Extra warmte voert allerlei afvalstoffen die van  nature door je spieren worden aangemaakt, gemakkelijk en vlugger af . Warmte ontspant in de eerste plaats je spieren en geeft je al vlug een gevoel van welbehagen. Bij dit alles moet je ook rekening houden met het feit dat zowel acute als chronische spierpijn meestal het gevolg zijn van stress en van het uitoefenen van langdurige zware inspanningen.

Massages werken niet alleen ontspannend, ze verzachten tegelijk ook je pijn.

Pijnverzachters met warmte

De medische wereld stelt heel wat warmtebronnen ter beschikking om pijn te bestrijden. Zo wordt het warmte- effect extra versterkt met aangepaste massages, met massagetoestellen uitgerust met infraroodstralen. Er zijn nu ook verschillende soorten patches of zakjes op de markt die gedurende acht uur warmte afgeven en je pijn verzachten. En ook het ouderwetse kersenpitkussen weer steeds populairder. Ongetwijfeld wegens zijn gebruiksgemak maar even goed om zijn doeltreffendheid.

Kwaliteits vulling

De mate waarin je kersenpit kussen in staat is pijn te bestrijden hangt in belangrijke mate af van de kwaliteit van zijn vulling. De beste vulling zijn ongetwijfeld tarwe- , koolzaad- of kersenpitten, die grondig gereinigd worden vooraleer ze in het kussen gaan. In veel goedkopere (lees Chinese ) kussens worden haast uitsluitend ongereinigde en zelfs met pesticiden vervuilde pitten gebruikt.

De vulling van je kersenpit kussen hangt hoofdzakelijk af van je persoonlijke smaak en van het doel waarvoor het zal gebruikt worden. Kies in alle gevallen voor een kwaliteitsvulling!

Dergelijke kersenpit kussens doen veel kwaad maar weinig of geen goed. Kwaliteits kersenpit kussens krijgen naast hoogwaardige pitten ook een selectie van
van allerlei kruiden waaronder vooral lavendel als extra vulling. Daardoor hebben deze kersenpittenkussens niet alleen een heilzame en ontspannende werking op je lichaam maar even goed op je geest.  En dan spreekt men in dit laatste geval van aromatherapie. De meerkost van zo’n kersenpit kussen betaald al vlug zichzelf.

Soorten vulling

Je keuze van de soort vulling van het kersenpit kussen hangt in de eerste plaats af van het gebruik van je kussen. Zo zijn tarwepit- en koolzaadkussens zachter maar ook iets zwaarder dan kersenpitkussens. Dat heeft dan weer het niet te onderschatten voordeel dat het weinig of geen druk uit oefent op het door pijn getroffen lichaamsdeel. Wist je al dat dergelijke kersenpittenkussens ook koud kunnen gebruikt worden?

Een kersenpittenkussen heeft als bijkomend voordeel dat het ook geschikt is voor het verzachten van pijn bij (jonge) kinderen
  • Warm gebruik: dergelijke pitten zak brengen met hun deugddoende warmte vooral verlichting bij spier- en gewrichtspijnen, bij gespannen nekspieren, bij stress, rugpijn, nek verrekking, fibromyalgie, schouderspanning, menstruatiepijn, whiplash, artrose, fybromyalgie, en bij hoofdpijn en migraine. Bij warm gebruik blijft het kussen gemiddeld een half uur in de magnetron.
  • Koud gebruik: wens je het kussens koud te gebruiken leg het dan enige tijd in de diepvriezer. Een diepgevroren kersenpittenkussen verminderd de bloedsomloop op de plek waar je de pitten zak gebruikt en verminderd zo de welling en pijn. De koude pittenzak helpt ontstekingen te verzachten, migraine verlichten en is vooral doeltreffend bij de behandeling van allerlei sportblessure zoals peesontsteking, Frozen Shoulder, Slijmbeursontsteking, maar ook bij ischias, hernia,

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole