Borstkanker
Spread the love

Borstkanker verkleinen… Borstkanker is nog altijd een van de meest voorkomende soorten kanker bij vrouwen. Hoe meer wortelen je eet, hoe mooier je ogen! Dat weten we al langer, maar de hoge concentratie aan carotenoïden in  wortelen en andere groenten heeft een nog veel groter impact op je gezondheid.


Nu kwamen wetenschappers van de befaamde Harvard Medical School er achter dat vrouwen die veel wortelen of andere voedingsstoffen met een hoog gehalte aan carotenoïden hun risico op borstkanker gevoelig verkleinen.

Wat zijn de andere gezondheidsvoordelen van deze  carotenoïden en welke voedingsstoffen zijn samen met wortelen rijk aan deze stof?

Carotenoïden zijn gezonde voedingsstoffen die in hoge concentraties voorkomen in allerlei verse groenten en fruit. Recent wetenschappelijk onderzoek wees nu uit dat vrouwen met een hoge dosis carotenoïden in hun  bloed een veel kleiner gevaar lopen op het ontstaan en de ontwikkeling van bepaalde soorten borstkankers.

Het gaat hem vooral om die soorten die veroorzaakt worden door twee welbepaalde types van kwaadaardige tumoren die tot hiertoe bijzonder moeilijk te behandelen waren en meestal een dodelijke afloop kenden.

Onderzoekers aan de Harvard Medical School onderzochten de aanwezige concentratie van carotenoïden, een plantaardige stof in het bloed van de deelnemende vrouwen. Zij combineerde gegevens van in totaal drieduizend vrouwen met borstkanker en van vierduizend gezonde vrouwen.

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831/weekmenu/weekmenu-af/” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en mijn risico op kanker te verkleinen[/fusion_button]

Kleiner risico op borstkanker 

De resultaten hiervan waren ronduit verbluffend.  De vrouwen met de hoogste concentratie aan carotenoïden hadden een opmerkelijk kleiner risico op borstkanker dan vrouwen die een kleine dosis carotenoïden lieten optekenen.

Het verband tussen de twee deelnemende groepen aan dit onderzoek was nog meer uitgesproken bij rokende en bij slanke vrouwen.

Vrouwelijk hormoon oestrogeen

Carotenoïden bezorgen zowel heel wat groenten als fruit soorten hun fel gele, oranje of rode kleur. Voeding met een hoge concentratie van deze plantaardige stof zijn naast wortelen vooral zoete aardappelen, spinazie, boerenkool, rode pepers en pompoen.

Hoe hoger de concentratie Carotenoïden hoe hoger je bescherming tegen agressieve borstkankers die ook zonder het vrouwelijk hormoon oestrogeen verder groeien. Daardoor zijn dergelijke kwaadaardige tumoren bijzonder moeilijk te behandelen.

Het risico op borstkanker verkleinen

Het risico op borstkanker verkleinen. Wetenschappers zijn er nu meer en meer van overtuigd  dat een gezond dieet het ontstaan van heel wat soorten borstkankers kan voorkomen. De resultaten van hun onderzoek tonen aan dat een gezond dieet bestaande uit verse groenten en fruit je risico op agressieve kanker tumoren kan verkleinen of zelfs voorkomen.

Tot hiertoe was niet veel bekend over de invloed van het vrouwelijke hormoon oestrogeen op deze soorten borstkanker. Vrouwen met een erfelijke belasting lopen volgens wetenschappers het grootste gevaar.

Kans borstkanker verkleinen door gezond af te slanken

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831/weekmenu/weekmenu-af/” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid zonder overgewicht en mijn risico op kanker te verkleinen[/fusion_button]

De kans op borstkanker verkleinen… dat doe je door zo gezond mogelijk te eten. Wortelen zijn erg gezond en lang niet alleen voor het krijgen van mooie ogen. Ze bevatten immers een grote hoeveelheid vitaminen en mineralen en weinig of geen vet. Honderd gram wortelen bevat amper veertig calorieën.

Wortelen zijn dan ook bijzonder interessant voor al diegenen die met hun overgewicht definitief komaf willen maken. Wortelen bevatten ook een hoge concentratie aan voedingsvezels en beta caroteen, dat door je lichaam wordt omgezet in vitamine A (verantwoordelijk voor je mooie ogen).

De combinatie van beta caroteen en vezels zorgt tevens voor een gezonde spijsvertering en darmtransit. Rauwe wortelen zijn veruit het gezondst. Tijdens het klaarmaken gaan er immers heel wat gezonde voedingsstoffen verloren.

Wortelen, die samen met hun kookvocht worden gebruikt hebben daar weinig of geen last van. Wortelen hebben ook een positieve invloed op pigmentatie van je huid.

Tip van de diëtiste en risico op borstkanker  verkleinen:

  • Vitaminen: naast vitamine B 1 tot 6 en B12 zijn wortelen ook nog rijk aan  vitaminen A, C en E, allen met een positieve invloed op je hart, bloedvaten en je huidcellen. Vitamine E helpt het verouderingsproces van je huid afremmen. Wortelen verlagen daar bovenop je slechte LDL- cholesterol en zijn licht verteerbaar
  • Rode bloedcellen:wortelen stimuleren de aanmaak van rode bloedcellen.

Borstkanker is ons spijtig genoeg dikwijls te snel af. Maar met een gezond eetpatroon zoals met de vele gezonde voedingstips en aangepaste recepten uit de Afslank Receptenbijbel van Richard Ridder kun je je risico op borstkanker alvast aanzienlijk verkleinen.(gratis webinar)

Gezond vetpercentage

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831/weekmenu/weekmenu-af/” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en mijn risico op kanker te verkleinen[/fusion_button]

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole