OUDER WORDEN ZONDER ZORGEN
Spread the love

Ouder worden, brengt vaak kwaaltjes met zich mee. Zo zal je bijvoorbeeld niet meer alles kunnen doen wat je ervoor met gemak deed of heb je meer last met klusjes die vroeger dagelijkse routine waren. Dat is vervelend en soms ook moeilijk om te aanvaarden. Toch moet je niet bij de pakken blijven zitten. Er zijn vandaag vele mogelijkheden om met een gerust gemoed ouder te worden.

Hoe kunnen we langer zelfstandig blijven wonen?

Ouder worden zonder zorgen met een traplift

Was de trap in huis vroeger een extra stimulans om te blijven bewegen, dan kan het vandaag eerder een obstakel zijn. Is je slaapkamer boven maar wordt het steeds lastiger om de trap op te gaan? Twijfel dan niet om een traplift te laten installeren. Het zorgt ervoor dat je zonder zorgen beweeglijk blijft in je eigen huis. Bovendien is het ook veiliger om met een traplift naar boven te gaan. Je vermijdt het risico om je te mistrappen en zo kwalijk van de trap te vallen. De traplift wordt trouwens aan je bestaande trap geïnstalleerd en zal met een geleidingssysteem je met een zitje naar boven brengen. Een veiligheidsgordel en verstelbare arm- en voetsteunen zorgen voor comfort.

Langer zelfstandig thuis blijven

De installatie van een traplift kan ervoor zorgen dat je langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen en niet moet inboeten aan vrijheid en comfort. Je kunt bovendien blijven slapen in je vertrouwde omgeving. Er zijn ook geen grote verbouwingswerken nodig om een traplift te installeren.

Langer zelfstandig thuis blijven met een huislift

Wil je echt vooruitziend zijn? Dan is het verstandig om bij beperkte verbouwingswerken te overwegen om een huislift te laten installeren. Naast het gebruiksgemak, is een huislift een garantie om lang te kunnen genieten van je woning, ook op oudere leeftijd. Een huislift heeft vele voordelen. Het geeft je het comfort om niet langer te moeten sleuren met materialen maar ze gewoon te vervoeren zonder moeite. Je verhoogt er de mobiliteit in je eigen woning mee. Bovendien is de tijd voorbij dat je voor een huislift nog een grote put moest graven. Vandaag moet je zelfs geen aparte ruimte meer voorzien voor de machinekamer.

Huislift opvallend energiezuinig

Ook wanneer je aan fysieke mobiliteit moet inboeten, doordat je bijvoorbeeld in een rolstoel zit, is een huislift de perfecte oplossing. Wie bang zou zijn dat een huislift een echte energieverslinder wordt, kan ook daarover gerust zijn. Vandaag zijn huisliften opvallend energiezuinig.
Bij de inrichting van je woning kun je bovendien ook rekening houden met het ouder worden, door bijvoorbeeld de hoogteverschillen in je woning te beperken, een instapdouche te installeren in plaats van een ligbad, …

Je merkt het: er zijn heel wat mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven genieten van je vertrouwde omgeving, ook als je een dagje ouder wordt.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole