Ongezonde voeding brengt niet alleen onze gezondheid in gevaar. Het maakt ook afvallen onmogelijk. Ongezonde voeding is een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht. Vaak is het niet makkelijk om gezonde en ongezonde voeding uit elkaar te houden. Bijkomend probleem is ook dat we heel wat voedingsproducten als gezond beschouwen terwijl dat zeker niet het geval is.

Kortom, wat is de meest ongezonde voeding die onze gezondheid in gevaar brengt en afvallen onmogelijk maakt?

Dat suiker, verzadigde vetten, transvetten en snelle koolhydraten onze gezondheid bedreigen en belangrijke oorzaken zijn van overgewicht weten we ondertussen allemaal. Maar vaak zijn vele voedingsproducten ongezond terwijl we die als gezond beschouwen en er dus bijna dagelijks van eten. Het is dus best dat we weten wat echt gezond is en wat niet.

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Wat verstaan we onder ongezonde voeding?

Ongezonde voedingVoeding is ongezond als het weinig gezonde voedingsstoffen bevat. We hebben het dan in de eerste plaats over vitaminen, mineralen, voedingsvezels, eiwitten, vetzuren en vooral omega 3 vetzuren en trage koolhydraten. In plaats daarvan is ongezonde voeding rijk aan verzadigd vet, transvet, suiker, zetmeel en zout. Bewerkte en kant en klare voedingsmiddelen zijn het meest ongezond. Als je makkelijker wilt afvallen en je gezondheid niet wilt schaden eet je ze beter niet. Samengevat bevat ongezonde voeding:

 • Te weinig gezonde voedingsstoffen: dit zijn de zogenaamde ‘lege calorieën’ of calorieën die onze gezondheid niets positiefs bijbrengen. We hebben het dan vooral over alle gefrituurde gerechten, bewerkt (rood) vlees en zeker vlees als broodbeleg (charcuterie), kant en klare voeding, diepvriesmaaltijden en zoete en vette tussendoortjes.
 • Te weinig voedingsvezels: voedingsvezels zijn niet alleen een belangrijke bron van alle gezonde voedingsstoffen nodig om goed te functioneren. Ze geven ons ook een snel en langdurig voldaan gevoel zodat we minder vlug honger hebben en onze trek in zoet verdwijnt. We hebben het dan over snoep, koekjes, gebak, energierepen, kant en klare ontbijtgranen en alle witte soorten brood.
 • Teveel verzadigde vetten en transvetten: deze laatsten zijn de meest ongezonde vetten die we kunnen eten. Je vindt ze vooral in alle harde vetten, in margarine, frituurvet, alle gefrituurde producten, diepvriesmaaltijden, fastfood en zelfs in kaas, koffiemelk en in melkpoeder.
JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Vervang ongezonde voeding door natuurlijk eten

Ongezonde voedingGezond leven en makkelijker afvallen doe je door alle bewerkte en kant en klare voedingsproducten (ook soepen en sauzen) maar ook fastfood, snoep, koekjes, gebak, chips, zoete en ongezonde tussendoortjes, vlees als broodbeleg (worst, salami, paté), en alle soorten frisdrank,  fruit en vruchtensappen (ook hun light versie) te vervangen door natuurlijke voeding en vooral door verse groenten en fruit, onbewerkte noten, zaden en pitten. Het effect hiervan zul je vlug merken aan zowel je buikomtrek als aan het resultaat op de weegschaal.

Belangrijke gevolgen van ongezonde voeding

Het eten van ongezonde voeding heeft dezelfde verslavende werking als drugs. Hoe ongezonder je eet hoe groter je trek in ongezonde voeding zoals pizza, hamburgers en ander junk food dieet. Ongezonde voeding  vermindert ook onze levensverwachting. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat maar liefst een derde van alle soorten kankers het rechtstreekse gevolg zijn van ongezonde voeding.  Ongezond eten is ook de belangrijkste oorzaak van: 

 • Overgewicht
 • Teveel buikvet
 • Aderverkalking, hart- en vaatziekten
 • Hoge bloeddruk en een slechte doorbloeding
 • Verstoorde hormonen
 • Teveel slechte cholesterol en vet (triglyceriden) in ons bloed
 • Diabetes
JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Ongezonde voeding en het hongergevoel

Ongezonde voedingOngezonde voeding heeft ook een nadelige invloed op ons hongergevoel. Hoe ongezonder we eten hoe groter onze honger. Dat betekent ook dat we dag en nacht kunnen eten en toch veel te weinig gezonde voedingsstoffen binnen krijgen. Probleem is ook dat veel voeding dat we als gezond aanzien dat toch niet is zoals:

Zo eet je makkelijker gezond

Dit zijn de beste tips om ongezonde voeding zoveel mogelijk uit je dieet te houden:

Kook zelf in plaats van kant en klare gerechten of diepvriesmaaltijden te gebruiken

 • Pas je boodschappenlijst aan je weekmenu aan
 • Maak vooral je lunch zodat je ‘s ochtends in tijdsnood komt.
 • Gebruik geen kant en klare sauzen of dressings. Vervang ze door bijvoorbeeld olijfolie en balsamico.
 • Breng alle gerechten op smaak met verse kruiden en specerijen en gebruik zo weinig mogelijk en best geen zout.
 • De gezondste manier om je gerechten klaar te maken is stomen, koken, grillen of wokken in plaats van bakken of frituren.
 • Als je regelmatig uit eten gaat kies je bij voorkeur verse soep of een groentesalade in plaats van frietjes of gebakken aardappelen.
 • Vervang een zoet of ongezond tussendoortje door een stuk vers fruit, 20 gram pure chocolade met minstens 75 procent ruwe cacao, een handjevol onbewerkte noten zaden en pitten, natuuryoghurt of kwark zonder toevoegingen. Neem in plaats van een zoet toetje een stuk fruit of een blokje pure chocola na de maaltijd. Onbewerkte noten, zaden of pitten zijn ongezouten, niet geroosterd en ongebrand.

Gezonder leven en makkelijker afvallen zonder honger of calorieën tellen doe je alleen in een natuurlijk voedingspatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!  

Snel afvallen zonder dieet

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!