Je drinkwater ontharden

Met het ontharden van drinkwater bespaar je geld en het heeft gezondheidsvoordelen

Spread the love

Je drinkwater ontharden is zeker geen overbodige luxe, integendeel. Je wilt toch ook zuiver drinkwater vrij van medicijnresten en- of drugs? In principe is ons Nederlands drinkwater vrij van alle schadelijke stoffen. Het wordt namelijk grondig gezuiverd voor het onze waterkraan bereikt. Volgens de overheid hebben restanten van medicijnen en drugs echter geen enkele schadelijke gevolgen voor de kwaliteit van ons drinkwater en onze gezondheid, maar is dat wel zo?

Waarom je drinkwater ontharden en filteren?

Maar is dat in de realiteit wel zo? Er zijn voldoende redenen om daaraan te twijfelen. Tijdens regelmatige controles van ons drinkwater worden wel degelijk sporen van medicijnen en allerlei drugs in ons kraantjeswater gevonden. Wetenschappers zijn er vast van overtuigd dat die wel degelijk nadelige gevolgen voor onze gezondheid kunnen hebben. Loop je liever geen risico en wil je verzekerd zijn van puur drinkwater met een hoge kwaliteit? Dan kun je daar gelukkig zelf wat aan doen met het ingenieus Healthy Water Filter van Boshuis! Dat zorgt namelijk voor écht zuiver en gezond drinkwater.

Zuiver en gezond kraantjeswater zonder kalk en verontreinigingen

Met het filtersysteem van Boshuis geniet je voortaan van puur en gezond drinkwater zonder kalk. Boshuis is dé Nederlandse specialist in waterontharding. En neen, een goed onthardings- en zuiveringssysteem moet écht niet duur te zijn. De Healthy Water Filter van Boshuis valt niet alleen op met zijn beste prijs- kwaliteitsverhouding. Je geniet daar bovenop van 20 jaar garantie, zodat er niets kan misgaan.

Je drinkwater ontharden met actieve carbonfilter 

Als een van de weinige waterfilter systemen is de Waterontharder van Boshuis uitgerust met een Special Actief Carbon voorzien van zilver oxide. Die zorgt ervoor dat als het drinkwater in aanraking komt met dit speciale materiaal, meteen gezuiverd wordt van alle aanwezige vervuilende stoffen. Dit materiaal werd uitvoerig getest en voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen ter zake (UNE 12915- 1:2009).

Je drinkwater ontharden aan de waterkraan  

De Healthy Water Filter van Boshuis is uitstekend geschikt voor Point-of-Use (POU). Dat betekent dat je kraantjeswater wordt gezuiverd op de plaats waar het wordt getapt (aan de kraan). Zo ben je altijd verzekerd van zuiver drinkwater zonder kalk of schadelijke restanten. De filter kan namelijk aangesloten worden op de standaard (keuken)-mengkraan of een speciale drieweg-mengkraan. Dit model kraan heeft een extra aansluiting voor de Healthy Water Filter.

Je drinkwater ontharden voor een betere smaak

Deze Healthy Water Filter van Boshuis neutraliseer ook de geur van je drinkwater, zodat de smaak aanzienlijk verbetert en je geniet van zuiver, lekker en bovenal veilig en dus gezond drinkwater. Het Healthy Water Filtersysteem van Boshuis verwijdert alle ongewenste en schadelijke stoffen, zoals antibiotica, medicijnresten, bacteriën en pesticiden.

Filtersysteem makkelijk zelf  plaatsen

De Healthy Water Filter van Boshuis kun je makkelijk zelf plaatsen. De filter moet jaarlijks worden vervangen, maar ook dat is voor niemand een probleem. Bij twijfel kun je altijd de webshop van Boshuis raadplegen.

Je drinkwater ontharden beperkt schade aan je huishoudtoestellen

Te hard water is niet alleen schadelijk voor onze huishoudtoestellen, maar ook voor onze gezondheid. dit nadelig voor onze gezondheid. Wanneer hard water verwarmd wordt of in contact komt met lucht, zorgt dit voor kalkneerslag. Bij elektrische huishoudapparaten zorgt dit voor aanzienlijk energieverlies en voor een hogere energiefactuur en gebruik je meer wasmiddel. Bij hard water verliezen tegen hun glans, waardoor je dus meer moet poetsen.

De hardheid van water

Die is van meerdere factoren afhankelijk, vooral van de plaats waar je leidingwater afkomstig is. De waterbehandeling verloopt grotendeels bij de watermaatschappij waarbij je bent aangesloten. Sommige drinkwatermaatschappijen zorgen zelf voor het beperkte ontharden van hun water. De hardheid van je leidingwater kun je opvragen bij de maatschappij waarbij je bent aangesloten. Die verschilt namelijk van regio tot regio.

Wanneer een waterontharder plaatsen?

Een waterontharder is doeltreffend wanneer je leidingwater te hard is. Men spreekt van hard water als de hardheid schommelt tussen 30° en 45 °F en meer. Alleen bij zacht water tot 7 °F is het plaatsen van een waterontharder minder nodig. Een waterontharder doet veel besparen op je energierekening.

De voordelen van een waterontharder

  • Doet je energie en dus geld sparen
  • Wand- en vloertegels en douchewanden glanzen langer 
  • Agressieve schoonmaakmiddelen zijn overbodig
  • Te hard leidingwater is niet alleen schadelijk voor onze kleding, maar ook voor onze gezondheid

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.