Makkelijker afvallen met ozempic
Spread the love
Makkelijker afvallen met Ozempic wordt nu ook bij ons alsmaar populairder. Dat is dan ten koste van diabetici, waar dit diabetesmedicijn oorspronkelijk werd bedoeld. Voor diabetici is Ozempic vaak onmisbaar. De stormloop op Ozempic nam de laatste maanden zulke vormen aan dat het nog maar met mondjesmaat is te verkrijgen.

Maar is makkelijker afvallen met Ozempic wel zo’n goed idee?

Ozempic is de merknaam voor semaglutide, een medicijn voor mensen met diabetes type 2. Dit medicijn werkt in op zowel je alvleesklier of pancreas en op je hersenen. Op die manier verlaagt dit diabetesgeneesmiddel onze bloedsuikerspiegel te verlagen en onze eetlust te verminderen. Diabetes type 2 is namelijk vaak het gevolg van overgewicht. Doordat je minder eet, zul je uiteraard makkelijker afvallen. Daardoor wordt Ozempic steeds populairder wordt bij mensen met overgewicht. Wetenschappers waarschuwen nu echter voor potentieel sterke en ernstige bijwerkingen.

De werking van Ozempic

Wegovy is een vergelijkbaar diabetes geneesmiddel als Ozempic. Beide medicijnen worden wekelijks een keer geïnjecteerd. Dat kan zowel in je buik als in je maag, dij of arm. Ozempic zorgt voor een lagere en evenwichtigere bloedsuikerspiegel en regelt je insulinegehalte. Dat is erg belangrijk om diabetes type 2 beter onder controle te houden. Ozempic bootst de werking van glucagon-like peptide-1 (GLP-1)na. Dit hormoon maken we van natuur in onze darmen aan. Dat zorgt voor een snel en langdurig verzadigd gevoel waardoor je minder eet en snel afvalt. Kan Ozempic veilig worden gebruikt door mensen met overgewicht en obesitas?

Doet Ozempic verantwoord afvallen?

Om daar achter te komen rekruteerde een internationaal team van onderzoekers een kleine tweeduizend personen met overgewicht of obesitas. De helft daarvan kregen wekelijkse inspuitingen met Semaglutide. Na achttien maanden bleek dat deelnemers die Semaglutide kregen gecombineerd met een (eiwit)dieet en voldoende beweging gemiddeld 15,3 kilo overgewicht kwijt waren. Het gemiddelde gewichtsverlies in de controlegroep die het zonder Semaglutide moesten doen, was maar 2,6 kilo. Semaglutide lijkt dus wel degelijk doeltreffend om af te vallen. Dat zorgt ervoor dat Ozempic nu steeds populairder bij diegenen die geen diabetes type 2 hebben maar alleen snel willen afvallen.

De nevenwerkingen van Ozempic

Ozempic zorgt wel degelijk voor enkele belangrijke nevenwerkingen. Mensen die Ozempic of Wegovy nemen bij diabetes type 2 of om makkelijker af te vallen kunnen last krijgen van vermoeidheid en algemene malaise, maar vooral van onpasselijkheid, braken, buikloop of verstopping, buikpijn, hoofdpijn en uitdroging. Deze bijwerkingen zijn soms zelfs zo erg dat een bezoek aan de spoedafdeling nodig is. Normaal gezien worden patiënten die Semaglutide nemen dan ook goed opgevolgd door een arts. Incidenteel kan Ozempic zelfs het risico op galstenen of pancreatitis, een pijnlijke ontsteking van de pancreas, verhogen.

Is Ozempic gevaarlijk?

Diabetici worden door hun arts regelmatig opgevolgd. Voor hen is er helemaal geen probleem om Ozempic te gebruiken. Dat wordt het wél als je dit diabetesgeneesmiddel op eigen initiatief neemt om makkelijker af te vallen. De bijwerkingen zouden in dit geval nog ernstiger kunnen zijn.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole