TRAPLIFTEN HERGEBRUIKEN
Spread the love

Langer zelfstandig wonen wordt voor steeds meer landgenoten een probleem. Dat is het gevolg van de toenemende vergrijzing. Als gevolg hiervan zorgen steeds meer diensten en hulpmiddelen dat langer zelfstandig wonen voor velen mogelijk wordt. Zelfs voor diegenen die kampen met een chronische aandoening.

Langer zelfstandig wonen, hoe pakken we dit best aan? 

We worden gemiddeld alsmaar ouder, maar toch willen we met zijn allen langer zelfstandig blijven wonen. Zolang dat goed gaat, is het natuurlijk prettig om in je vertrouwde thuisomgeving te kunnen blijven wonen. Maar wat als traplopen steeds moeilijker wordt en uiteindelijk niet meer mogelijk is? Dan nog zijn er genoeg mogelijkheden om langer zelfstandig te blijven wonen. Met de hulp van de juiste traplift bijvoorbeeld. Door het laten plaatsen van een traplift kun je langer zelfstandig wonen.

Langer zelfstandig wonen dankzij een traplift

Ouder worden betekend meteen ook dat er steeds meer landgenoten zijn met een of andere chronische aandoening. Kleine aanpassingen aan je woning maken langer zelfstandig wonen best mogelijk. Velen stellen deze kleine aanpassingswerken uit om niet aan ons natuurlijk verouderingsproces toe te geven. Dat vergroot het risico op ongevallen in huis aanzienlijk. Een kleine aanpassing zoals het installeren van een traplift kan hieraan verhelpen. En dit zonder aan huiselijk comfort en privacy te moeten inboeten. Op die manier word je niet afhankelijker, maar blijf je langer zelfstandig wonen.

Lees ook: Trapliften hergebruiken: Mensen helpen en makkelijk geld verdienen

Langer zelfstandig wonen met het plaatsen van de juiste traplift

Mobiel blijven is belangrijk om langer zelfstandig wonen mogelijk te maken. Hoe ouder we worden, hoe minder mobiel we worden.

En dan is de keuze voor een goede traplift een goed idee. Besloot je om een traplift te plaatsen om langer zelfstandig te wonen? Wil je die traplift aan de buiten- of aan de binnenzijde van je trap installeren? En is de beschikbare ruimte voldoende om een trap te installeren?

De beste traplift kiezen: buiten- of binnenbocht?

De beste traplift kiezen hangt van meerdere factoren af, iedere trap is anders en dus ook trapliften. Trapliften zijn er dan ook in vele soorten, uitvoeringen en materialen. Zo kun je kiezen tussen een trap voor de binnen- of de buitenkant van je trap. Langs de binnenkant zijn de bochten minder scherp en is de trap minder steil. Dat zorgt er voor dat de rail makkelijker kan aangebracht worden. En er is duidelijk een verschil tussen trapliften voor iemand van pakweg 50 kilo en iemand met overgewicht. Voor je je zoektocht voor de beste traplift, stel je best een budget voorop. Wijk daar niet vanaf. Dat maakt kiezen makkelijker. Vergelijk aanbiedingen van trapliften. Zo kun je tot 30 procent en zelfs meer op je budget besparen. Alle aanbiedingen vergelijken en vrijblijvende offertes aanvragen doe je best online.

Langer zelfstandig wonen: Traplift aan buitenzijde van je trap

Men kiest vaak trapliften die aan de buitenzijde van je trap geïnstalleerd worden. Dat is de goedkoopste keuze. Zo’n traplift beweegt langs rails, die aan de buitenzijde van je trap zijn bevestigd. Deze trapliften zijn vooral geschikt voor trappen die zijn uitgerust met een leuning aan de binnenzijde. De buitenbocht is de breedste kant van uw trap. En precies daar wordt uw trap gebruikt.

Lees ook: Ouderen blijven langer thuis: Zo pak je dat best aan

Traplift langs de binnenbocht

Met een traplift langs de binnenbocht blijft de bruikbare breedte van uw trap zoveel mogelijk behouden en kan de trapleuning blijven zoals ze is. Zo’n trap vraagt een grotere investering, maar dat weegt in geen geval op tegen de vele voordelen van dergelijke trapliften.

Kiezen voor een enkele of een dubbele rail

Trapliften zijn uitgerust met een rail waarlangs de stoel zich naar boven of naar beneden beweegt. Ze kunnen met een enkele of een dubbele rail uitgerust worden. Bij een traplift die aan de binnenbocht van je trap is geplaatst volstaat vaak een enkele rail. Liften aan de buitenbocht vragen een dubbele rail.

Langer zelfstandig wonen: Modulaire trapliften

Besloot je een traplift te plaatsen om langer zelfstandig wonen mogelijk te maken? Dan wil je daar uiteraard zo vlug mogelijk over beschikken. Daarom is een modulaire trap zo populair. Die is vaak in één dag geplaatst en gebruiksklaar. Deze modulaire trappen zijn geschikt voor trappen met een binnenbocht. Ze bestaan uit meerdere modules die een voor een op je trap gemonteerd worden. Een ander niet te onderschatten voordeel is dat deze modulaire trapliften mee kunnen verhuizen. Sommige modulaire trapliften beschikken over een draaibaar zitgedeelte en een opvouwbare liftstoel. Je hebt de keuze uit liften met een vaste of een ronddraaiende stoel. Deze laatsten zijn zowel geschikt voor rechte als voor draaitrappen.

De meeste stoelen kunt u aan uw fysieke situatie aanpassen.

Trapliften met een voetenplank zijn handig. Die kunnen met een hendel in- of uitgeklapt worden.

Langer zelfstandig wonen: Extra tips bij het kiezen van een traplift

  • Een nieuwe traplift: is op maat gemaakt.
  • Een tweedehands traplift: koop je best bij een producent van trapliften. Die zijn volledig nagezien. De rail wordt op maat gemaakt. Zij waarborgen je een tweedehands traplift van goede kwaliteit
  • Traplift huren: weet je vooraf dat je zo’n traplift maar tijdelijk nodig hebt, dan kun je die best huren.
  • Een traplift met stoel of rolstoelliften: trapliften zijn uitgerust met een stoel of met rolstoelliften. Stoelliften zijn het goedkoopst, en best geschikt voor senioren.

Langer zelfstandig wonen: Een Veilige traplift:

Let bij de aankoop van een traplift op het besturingssystemen. De meerderheid van de trapliften wordt bestuurd door diegene die in de lift zit. Er zijn ook trapliften die vanaf de grond worden bestuurd.

Ons uitgebreid aanbod aan trapliften bekijk je HIER

 

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole