Kruiden tegen het dichtslibben van je aderen
Spread the love

Kruiden tegen het dichtslibben van je aderen kunnen erger voorkomen. Een gezonde bloedsomloop is onmisbaar voor een goede gezondheid.

Het bloed stroomt door onze aderen en zorgt ervoor dat zuurstof en gezonde voedingsstoffen naar alle delen van ons lichaam worden getransporteerd.

Als aderen dichtslibben, kan dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, beroertes en hoge bloeddruk.

In dit artikel bespreken wat de symptomen en de oorzaken van dichtgeslibde aderen, evenals welke kruiden kunnen helpen om deze aandoening te voorkomen of te behandelen.

Symptomen van dichtgeslibde aderen

Dichtgeslibde aderen herken je aan deze symptomen:

Pijn op de borst

Deze pijn wordt veroorzaakt door een vernauwing of verstopping van je kransslagader. Die voorziet je hart voorziet van zuurstofrijk bloed.

Kortademigheid

Wanneer je longen niet genoeg zuurstof krijgen als gevolg van dichtgeslibde aders in je longslagader, is dit een veel voorkomende oorzaak van kortademigheid.

Vermoeidheid

Omdat je hart harder moet werken om bloed door nauwe of verstopte slagaders te pompen, ligt dit vaak aan de basis van vermoeidheid.

Duizeligheid

Als gevolg van dichtgeslibde slagaders in je nek kan er onvoldoende bloed naar je hersenen stromen. Met duizeligheid tot gevolg.

Gevoelloosheid of zwakte:

Bij dichtgeslibde aderen stroomt er ook onvoldoende bloed naar je ledematen. Daardoor kunnen ze gevoelloos of zwak aanvoelen.

Oorzaken van dichtgeslibde aderen

Dichtgeslibde aderen worden meestal veroorzaakt door een opeenhoping van plaque op de wanden van de aderen.

Deze plaque bestaat uit vetten, cholesterol en andere stoffen die zich in het bloed bevinden. Die klonteren uiteindelijk samen, om zich daarna aan de wanden van onze aders vast te hechten.

Na verloop van tijd wordt deze plaque dikker en harder, waardoor de slagaders vernauwen en verstopt raken.

Andere factoren die bijdragen aan het ontstaan van dichtgeslibde aderen, zijn:

  • Leeftijd: het risico op dichtgeslibde aders neemt toe naarmate we ouder worden
  • Geslacht: mannen lopen over het algemeen een hoger risico dan vrouwen
  • Roken: beschadigt de binnenbekleding van onze bloedvaten en verhoogt het risico op dichtgeslibde aderen (atherosclerose)
  • Hoge bloeddruk: brengt schade toe aan de binnenbekleding van de bloedvaten
  • Hoog cholesterolgehalte: zorgt voor een ophoping van plaque in de aderen
  • Diabetes: verhoogt het risico op atherosclerose en dichtgeslibde aderen

Kruiden tegen het dichtslibben aderen

Gezonde, natuurlijke voeding en zeker kruiden helpen dichtgeslibde aderen voorkomen. Is dit proces al gestart, dan kunnen ze dit vertragen. De doeltreffendste kruiden tegen het dichtslibben van aderen zijn ongetwijfeld:

Knoflook

Knoflook is een van de beste kruiden om te gebruiken bij het voorkomen van dichtgeslibde aderen. Het verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed en helpt plaquevorming te voorkomen.

Kurkuma

Kurkuma heeft curcumine als actieve stof. Curcumine heeft sterk ontstekingsremmende eigenschappen. Daardoor vermindert de plaquevorming in onze slagaders.

Gember

Gember is krachtige ontstekingsremmer helpt ontsteking in de slagaders voorkomen. Daardoor wordt ook en vorming van plaque voorkomen.

Cayennepeper

Dit kruid bevat capsaïcine. Dat voorkomt bloedstolsels en verbetert onze bloedsomloop en doorbloeding.

Groene thee

In groene thee supplementen vinden we de sterkte antioxidanten. Die beschermen ons tegen de schadelijke vrije radicalen. Die vrije radicalen beschadigen onze lichaamscellen door oxidatieve stress. Daarnaast kunnen ze ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen.

Ginkgo Biloba

Dit kruid wordt ondertussen al eeuwenlang gebruikt om onze bloedsomloop te verbeteren en schadelijke plaquevorming in onze slagaders te voorkomen.

Andere natuurlijke voeding tegen het dichtslibben van aderen

Pure chocolade

Cacao bevat flavonoïden. Een stof die van nature ook in planten en vruchten worden aangetroffen en die de bloedsomloop verbeteren.

Een onderzoek dat in de Circulation Journal werd gepubliceerd toonde aan dat pure chocolade die rijk is aan natuurlijke flavonoïden de bloedsomloop verbeterde, vergeleken met witte chocolade zonder flavonoïden.

Zonnebloempitten

Zonnebloempitten zijn rijk aan vitamine E. Daarvan werd eerder bewezen dat het de vorming van bloedstolsels tegengaat.

Zo helpen ze ook de bloedsomloop te verbeteren. Dit geldt ook voor olijven, noten en pompoenpitten.

Goji bessen

Goji bessen lijken uiterlijk op rozijnen. Ze zijn verkrijgbaar in de betere natuurwinkel, in reformwinkels en in bioshops.

Goji bessen zijn vezelrijk. Die voedingsvezels versterken ons immuunsysteem en verbeteren onze bloedsomloop.

Watermeloen

Watermeloen heeft lycopeen als belangrijkste bestanddeel. Het betreft een natuurlijk antioxidant dat doeltreffend is bij het verbeteren van onze bloedsomloop.

Lycopeen is een natuurlijk pigment dat sommige voedingsproducten zijn rode kleur geeft. Tomaten, roze grapefruits en abrikozen bevatten ook lycopeen.

Sinaasappels

Sinaasappels en andere citrusvruchten met een hoog vitamine C gehalte zijn natuurlijke bloedverdunners. Ze versterken onze capillaire wanden en verminderen de opbouw van plaque. Dat zijn meteen twee belangrijke oorzaken van een slechte bloedsomloop.

Zalm en avocado

Zowel zalm als avocado’s bevatten omega-3 vetzuren. Die zijn onmisbaar voor het gezond functioneren van ons hart.

Grootschalige onderzoeken toonden aan dat ze ons cardiovasculaire systeem ondersteunen en de bloedsomloop verbeteren.

Conclusie: Dichtgeslibde aderen, vaak oorzaak van ernstige gezondheidsproblemen

Dichtgeslibde aderen kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en moeten altijd ernstig worden genomen.

Gelukkig zijn er verschillende kruiden die kunnen helpen bij het voorkomen of behandelen van deze aandoening.

Knoflook, kurkuma, gember, cayennepeper, groene thee en Ginkgo Biloba zijn veel gebruikte kruiden voor een gezonde bloedsomloop.

Inpassen in gezond eet- en leefpatroon

Ze bieden echter geen garantie bieden tegen dichtgeslibde aderen.

Wél als ze in een gezond eet- en leefpatroon worden ingepast en dat een gezonde levensstijl met veel natuurlijke voeding en regelmatige lichaamsbeweging.

Raadpleeg altijd je vertrouwde arts voor je begint met het gebruik van kruidensupplementen tegen dichtgeslibde aderen. Zeker als je al medicatie gebruikt of andere medische aandoeningen heeft.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole