Kruiden tegen diarreeKruiden tegen diarree werken écht. En ze vertonen geen schadelijke nevenwerkingen zoals medicijnen.
Spread the love

Kruiden tegen diarree werken echt. En dat zonder schadelijke bijwerkingen zoals de meeste medicijnen. Diarree is een veelvoorkomend probleem dat wordt gekenmerkt door dunne, waterige ontlasting.

Het heeft verschillende oorzaken, zoals voedselvergiftiging, darminfecties, het Prikkelbare Darm Syndroom, stress of het gebruik van bepaalde medicijnen.

Welke kruiden en andere natuurlijke remedies werken het best tegen diarree?

De beste kruiden en natuurlijke supplementen tegen diarree zijn ongetwijfeld:

De symptomen van diarree variëren van mild tot ernstig. De bekendste symptomen zijn ongetwijfeld:

De symptomen van diarree variëren van mild tot ernstig. De bekendste symptomen zijn ongetwijfeld:

 • Buikpijn
 • Krampen
 • Misselijkheid
 • Uitdroging
 • Braken
 • Koorts
 • Gevoel van ziek zijn

Het is dan ook belangrijk om de oorzaak van de diarree te achterhalen voordat je een behandeling begint.

Kruiden tegen Diarree

Gelukkig zijn er verschillende kruiden die kunnen helpen bij het verlichten van diarree en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Hier zijn enkele populaire kruiden en hun werking:


Venkel voor een gezonde darmflora

Venkel is een belangrijke leverancier van vitaminen, mineralen en sterke antioxidanten. Daardoor verbetert dit kruid de gezondheid van je darmflora.

Venkel en venkelthee voorkomen ook winderigheid? Het verbetert namelijk je spijsvertering helpt door de aanmaak van spijsverteringsenzymen.

Te snel, pittig en onregelmatig gegeten? Dan vermindert venkel vervelende maag- en darmklachten.

Komijn verbetert je spijsvertering

Komijn verbetert je spijsvertering en het versnelt de afgifte van gal uit de lever. Gal helpt op zijn beurt voedingsstoffen (vet voedsel) beter te verteren.

Daarom wordt komijn veel gebruikt in recepten met linzen.

Kurkuma zuivert je lichaam als natuurlijke ontgifter

Kurkuma heeft een sterk ontstekingsremmende eigenschappen. Dit populaire kruid is namelijk een natuurlijke ontgifter en verbetert de vertering van vetten.

Dat vermindert winderigheid en een opgeblazen gevoel na je maaltijd. Daarnaast voorkomt het ontstekingen in je darmwand, wat helpt bij de ziekte van Crohn.

Je verbetert de opname van kurkuma door wat zwarte peper toe te voegen aan je al je gerechten.

Kruidnagel kalmeert de maag

Kruidnagel heeft ook een krachtige ontstekingsremmende werking. Het verbetert je spijsvertering, kalmeert je maag en verzacht de meest voorkomende maag-darmklachten.

Kruidnagel is een echte aanrader bij diarree, winderigheid en een opgeblazen gevoel. Het wordt vooral gebruikt in curry, speculaas, stoofgerechten of glühwein.

Pepermunt kalmeert

Pepermunt heeft een kalmerend effect op je darmen en vermindert maagkrampen die vaak gepaard gaan met diarree.

Kamille verzacht ontsteking van je darmwand

Kamille verzacht je darmwand bij ontstekingen. Het verkort het genezingsproces van diarree veroorzaakt door ontstekingen.

Kruiden tegen Diarree: Peperkorrels

Bij kruiden tegen diarree horen zeker peperkorrels. Die bevatten peperine, een stof dat de opname van voedingsstoffen verbetert en je spijsvertering ondersteunt.

Supplementen tegen Diarree

In aanvulling op kruiden, zijn er ook verschillende natuurlijke supplementen die diarree verzachten en het genezingsproces verkorten. kunnen helpen bij het verlichten van diarree. De meest gebruikte supplementen zijn ongetwijfeld:

Probiotica

Deze levende bacteriën stimuleren de gezondheid van je darmflora. Ze brengen je darmflora weer in evenwicht en verminderen diarree veroorzaakt door een verstoorde darmflora.

Glutamine tegen diarree door darminfecties

Glutamine is een aminozuur dat het evenwicht van je darmwand herstelt en darmontstekingen vermindert.

Het is vooral doeltreffend bij diarree veroorzaakt door darminfecties.

Psylliumvezels

Bij kruiden tegen diarree horen Psylliumvezels verzachten je ontlasting en regelen je stoelgang. Dit soort voedingsvezels helpen zowel bij zowel diarree als constipatie of verstopping.

Voeding tegen Diarree

Naast kruiden en natuurlijke supplementen, helpt ook een aangepaste voeding tegen diarree, zoals:

 • Banaan: bevatten pectine, een vezel die helpt bij het binden van water in de darm en het verlichten van diarree.
 • Rijst: is licht verteerbaar en absorbeert overtollig water in de darm, waardoor de ontlasting dikker wordt.
 • Geroosterd brood: help bij het binden van overtollig water in de darm en het verminderen van diarree.
 • Gefermenteerde voedingsmiddelen: zoals yoghurt, Griekse yoghurt, kwark, skyr, kefir en zuurkool zijn rijk aan probiotica. Die verbeteren de gezondheid van je darmflora.
 • Kruidenthee: kalmeert je darmen en verlicht maagkrampen.

Drink veel water

Het is belangrijk om voldoende gehydrateerd te blijven wanneer je last hebt van diarree. Drink voldoende water en vermijd cafeïnehoudende dranken, omdat deze de symptomen kunnen verergeren.

Conclusie: Kruiden tegen Diarree

Diarree kan erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende kruiden, supplementen en voedingsmiddelen die kunnen helpen bij het beheersen van dit probleem. Het is altijd belangrijk om de oorzaak van je diarree te achterhalen voordat je een behandeling begint. Raadpleeg indien nodig een zorgverlener of herborist voor advies over welke kruiden of supplementen geschikt zijn voor jouw specifieke situatie.

Wat doe jij tegen diarree? Laat het ons weten zodat we anderen kunnen helpen.

Door Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optimized by Optimole