Gezonder voedingspatroon
Spread the love

Vegan lunchzaken, Nutri-Scores, ketodiëten, intermittent fasting, groene groentesmoothies en ga zo maar door. Anno 2022 kun je er niet meer omheen: healthy is hip! Wil jij ook je eerste stappen naar een gezonder voedingspatroon zetten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Rome wasn’t built in a day, en ook bouwen aan een gezonder voedingspatroon vraagt wat inspanning en tijd.

Gezonde voedingskeuzes maken

Het begint allemaal met je wekelijkse tripje naar de supermarkt. Doe je ook maar wat en heb je de gewoonte blindelings en zonder nadenken die pot choco, marshmallow koekjes en zoete ontbijtgranen in je karretje te gooien? Je slentert door de gangen en neemt op gevoel wat dingen mee? Dan kom je dus logischerwijze elke week met heel wat troep naar huis. Wil je daarin verandering brengen, dan is het beter om vanaf nu alleen nog te winkelen met een boodschappenlijstje. Maak vooraf een weekmenu en koppel daar je lijstje aan. Klinkt saai? Misschien wel, maar je zult er al snel plezier in krijgen. Want als je je gezondere maaltijden vooraf plant, dan weet je ook exact wat je nodig hebt in de winkel. Zo bespaar je tijd en vaak ook heel wat geld.

Gezonder voedingspatroon: Wat is gezond(er)?

Veel hangt van je huidige eetgewoonten af, maar over het algemeen kunnen we stellen dat meer groenten zonder twijfel bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Stel jezelf de regel om minstens drie porties groenten en twee porties fruit te eten per dag. Vind je dat wat veel om te beginnen? Dan zijn smoothies dé truc om voldoende vitaminen en voedingswaarden binnen te krijgen.

Gezonder voedingspatroon met de lekkerste recepten

Online vind je de leukste en lekkerste recepten. Het hoeft heus niet op te houden bij de basics als banaan en mango. Wat dacht je van smoothies met paddenstoelextracten? Paddenstoelen staan gekend om hun hoge voedingswaarden en positieve bijdragen aan een gezonde levensstijl, dus waarom zou je die niet gebruiken in je smoothie? Als je liever iets zout wil proberen, is investeren in een tajine, zoals die van Le Creuset, ook een goede oplossing. In een klassiek tajine gerecht combineer je veel groenten met weinig koolhydraten en zorgen de vele kruiden voor bomvol smaak.

Gezonder voedingspatroon: Wat kun je meteen bannen?

Je streeft naar een gezonder dieet en dat kan natuurlijk alleen door je huidige dieet onder de loep te nemen. Wat eet of drink je dat niet in een gezond patroon past? Energiedrankjes, bijvoorbeeld, zijn not done. Die zijn chemisch en zitten vol suiker. Heb je nood aan extra energie, vertrouw dan op een straffe koffie of eet regelmatig een handjevol noten. Alles wat chemisch is, ban je best.

Evenwichtig en gevarieerd

In een gezond eetpatroon is ook evenwicht belangrijk. Je mag dus gerust eens genieten van een pakje friet of een stukje chocolade. Dat is niet gezond, maar af en toe een guilty pleasure zorgt ervoor dat je dat gezonde eetpatroon volhoudt. Maak koken en eten dus terug tof door lekkere gerechten te kiezen, soms eens te snoepen en natuurlijk ook leuk servies te kopen. Wat dacht je van de leuke kopjes van hk living? Verwen jezelf en geniet van je gezond eetpatroon!

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole