Goede kinderschoenen kiezen zijn belangrijk. Onze voeten worden namelijk gevormd in onze kindertijd. Goede kinderschoenen moeten niet altijd zo nodig duur zijn. Ze moeten wel aan enkele belangrijke voorwaarden voldoen om een miskoop te voorkomen. Goede kinderschoenen kiezen en tegelijk besparen op kwaliteit gaat niet samen. Goede kinderschoenen kiezen doe je makkelijk online. Maak nu al kennis met de nieuwe collectie kinderschoenen Ziengs


Waar moet je zeker op letten bij het kiezen van goede kinderschoenen?

Kinderschoenen zijn er in alle modellen, materialen en prijzen. Goede kinderschoenen moeten niet duur zijn maar kinderschoenen van enkele euro’s doen veel meer kwaad dan goed. Besparen op kwaliteit is doodzonde. Dure kinderschoenen zijn lang niet altijd goede kinderschoenen. Goede kinderschoenen kiezen om een miskoop te voorkomen is niet altijd makkelijk. Neem je tijd en laat je deskundig adviseren.

Goede kinderschoenen kiezen: Stevige of flexibele schoenen?

Goede kinderschoenen kiezenGoede kinderschoenen zijn in de eerste plaats stevig en toch soepel. Bij goede kinderschoenen kiezen wordt vaak de kwaliteit van de schoenzool vergeten. Ten onrechte, want een harde schoenzool zorgt vaak voor een verkeerd looppatroon. Worden onze kindervoeten in hun bewegingsvrijheid beperkt dan ontwikkelt het een slecht looppatroon en krijgt het pijn.

Natuurlijke ontwikkeling kindervoeten

Voldoende stevige schoenen verhogen het comfort van je kind en beschermen beter tegen stoten en scherpe voorwerpen. Maar soepele kinderschoenen schaden de natuurlijke ontwikkeling van kindervoeten het minst. Heeft je kind last van platvoeten, van een klompvoet of van een holvoet? Is je kind hyperactief?   Dan zijn stevige schoenen al of niet met een inlegzool een goed idee.

Goede kinderschoenen moeten goed passen

Ze zijn tegelijk ruim genoeg en dit zowel in de lengte als in de breedte. Dat bevordert de verdere ontwikkeling van de kindervoeten.  Je kind moet zijn tenen goed kunnen spreiden, buigen en bewegen. Om te controleer of je kind genoeg ruimte heeft in zijn schoenen druk je heeft met je duim op de tip of neus van de schoen. Met een aangepast meetlatje meet je zowel de voet als de binnenkant van de schoen. Zijn de schoenen van je kind te klein dan kunnen zijn of haar voeten vervormen. Dat zorgt op relatief korte tijd voor een verstoord looppatroon en vervormde voetgewrichten. Een te ruime schoen is ook niet goed. Dan kunnen de voeten schuiven waardoor het risico op verzwikte voeten vergroot.

Goede kinderschoenen kiezen met het juiste materiaal

Goede kinderschoenen kiezenWe hebben de keuze tussen kinderschoenen uit leder of uit kunststof. Leder is behoorlijk prijzig en kinderschoenen gaan meestal maar één seizoen mee. Kunststof heeft dan weer het nadeel dat het niet ademt. Heeft je kind last van aanleg voor zweetvoeten?  Dan zijn kinderschoenen uit kunstleer geen goed idee, zeker niet in de zomer.

Vorming van bacteriën en schimmels

Het risico op huidbeschadigingen neemt dan sterk toe. Vochtige schoenen door transpiratie vormen ook een uitstekend klimaat voor de vorming van schimmels en bacteriën. Een schoen heeft minstens een dag nodig om zijn overtollig vocht te verliezen. Twee paar kinderschoenen is dus zeker geen overbodige luxe. Goede kinderschoenen die nog niet versleten zijn kunnen makkelijk doorgegeven worden aan broertjes of zusjes. Dat kan zeker tot de leeftijd van vijf jaar. Tot de leeftijd van vijf jaar. Als de kinderen ongeveer dezelfde vorm van voeten hebben en geen last hadden van voetinfecties of van schimmels.

Een goede pasvorm

Goede kinderschoenen hebben de juiste lengte en breedte en dus een uitstekende pasvorm. Voor de juiste schoenlengte tel je twaalf millimeter méér dan de gemeten voetlengte. Zo heeft je kind voldoende bewegingsvrijheid. De breedte van kindervoeten is zeker zo belangrijk. Zet daarom je kind op een blanco blad papier en teken de omtrek van de voeten op het papier. Tel ook hier twaalf millimeter méér dan zijn langste teentje. Knip vervolgens die voetafdruk uit en leg deze in de schoenen van je keuze. Zijn er opstaande randen te zien of is het papier gekreukt als het eruit komt? Dan heeft de schoen een verkeerde pasvorm. Goede kinderschoenen plooien achteraan niet of nauwelijks. Een goede schoen plooit daar waar de voet plooit. Koop ook niet te zware schoenen die belasten teveel de kniegewrichten van je kind. Maak nu al kennis met de nieuwe collectie kinderschoenen Ziengs