Gezonde drankjes
Spread the love

Gezonde drankjes horen thuis in ieder gezond eet- en leefpatroon met natuurlijke voeding en voldoende lichaamsbeweging. Dat wordt vaak vergeten. Gezond drinken helpt je makkelijker je overtollige kilo’s aan lichaamsgewicht definitief kwijt te spelen. Naast natuurlijke voeding bestaan er ook voldoende gezonde drankjes die je vetverbranding stimuleren en je makkelijker doen afvallen. Een ervan is water, het meest natuurlijke dat we kunnen drinken. Voldoende afwisseling is nodig om ons gezond eet- en leefpatroon aangenaam te maken waardoor we het makkelijker volhouden.

Kortom, wat zijn gezonde drankjes die ons helpen makkelijker af te vallen? 

Gezonde drankjes horen in een gezond eetpatroon even goed thuis als gezond en natuurlijk eten. Als je gezond eet, voldoende beweegt maar de ganse dag frisdrank drinkt zul je niet afvallen. Frisdranken, ook hun light versie, zijn rijk aan calorieën. Als we zo snel mogelijk ons overgewicht willen verliezen kunnen we die calorieën best missen. Frisdranken zijn een van de belangrijke oorzaken van overgewicht en daaraan verbonden aandoeningen. Zo bezorgen ze ons ook een vervelend opgeblazen gevoel.

Wat zijn gezonde drankjes?

Gezonde drankjes bevatten geen suiker en best ook geen koolzuur. Drinken is nodig om je vochtvoorraad op peil te houden. We verliezen namelijk veel vocht door te transpireren, plassen, stoelgang en via onze ademhaling. Als je niet wilt uitdrogen moet dit vochtverlies tijdig aangevuld worden. Dat doe je in de eerste plaats door te drinken, maar ook voeding zoals groenten en fruit bevatten veel vocht.

Gezonde drankjes: Water is het gezondste wat je kunt drinken

Water is zonder discussie de meest gezonde drank die we kunnen drinken. We weten het ondertussen allemaal maar we drinken het nog altijd veel te weinig. Water is puur natuur, is rijk aan mineralen en geeft ons snel een langdurig verzadigd gevoel. En precies dat hebben we nodig om snel ons overtollige kilo’s lichaamsgewicht kwijt te spelen. Maar dat is lang niet alles. Water spoelt ook je lichaam schoon van alle giftige afvalstoffen. Die zijn het resultaat van onze ongezonde voeding, van de vele lichaamsprocessen en van de slechte kwaliteit van ons leefmilieu. Een lichaam zonder afvalstoffen is niet alleen gezonder. Het verbrandt tegelijk meer opgeslagen vet en doet ons sneller afvallen. We hebben dagelijks minstens 2,5 liter vocht nodig. Dat halen we ook uit onze voeding zodat 2 liter (water) drinken per dag ruimschoots volstaat.

Gezonde drankjes: Groene thee is rijk aan gezonde voedingsstoffen

Kruidenthee en vooral groene thee is een waardig alternatief voor water. Het bevat alle gezonde voedingsstoffen om goed te functioneren. Het is ook rijk aan sterke antioxidanten en polyfenolen. Antioxidanten beschermen ons tegen de schadelijke vrije radicalen. Die beschadigen onze lichaamscellen, maken je ziek en versnellen ons natuurlijk verouderingsproces. Dit laatste laat zich het eerst zien aan onze huid met ouderdomsvlekken, ouderdomsrimpels en kraaienpootjes.

Snelle stofwisseling

Polyfenolen werken dan weer sterk ontstekingsremmend, zijn gezond voor ons hart en onze bloedvaten en verbeteren ons geheugen. Groene thee is niet alleen gezond. Het stimuleert onze stofwisseling zodat helpt ons meer opgeslagen vet verbranden en sneller afvallen. Ook kruidenthees maakt deel uit van de gezonde drankjes die ons sneller doen afvallen. We denken hierbij in de eerste plaats aan rooibos, citroenmelisse en brandnetelthee.

Gezonde drankjes: Kokos water is puur natuur

Kokos water is afkomstig van de kokosnoot en dus puur natuur. Het is een van de belangrijkste bronnen van kalium, een mineraal dat een hoge bloeddruk en helpt bij tegen trombose. Kokoswater is een natuurlijke sportdrank dankzij zijn grote hoeveelheid elektrolyten. Naast kalium zijn ook natrium, calcium, magnesium, bicarbonaat en fosfaat elektrolyten. Die geleiden elektriciteit wanneer de stof in water is opgelost. We hebben elektrolyten nodig om te overleven. Ze regelen onze en helpen onze spieren beter samentrekken. Hoe ouder we worden hoe groter de kans dat onze elektrolyten uit evenwicht raken.

Gezonde drankjes: Koffie drinken in beperkte mate is gezond

Ondanks de aanwezigheid van cafeïne als belangrijkste bestanddeel is koffie een goed alternatief voor water. Als je het met mate drinkt verbetert het onze concentratie, zorgt voor betere prestaties en geeft extra energie. Koffie is dankzij de aanwezigheid van cafeïne uitstekend tegen vermoeidheid. Wil je van de gezondheidsvoordelen van koffie genieten? Drink dan nooit meer dan vier kopjes per dag. Hoe meer koffie je drinkt hoe groter het negatieve effect op onze gezondheid.

Ook interessant: Hoeveel water drinken is gezond ook als je wilt afvallen?

Gezonde drankjes: Gouden melk of kurkuma melk

Gouden melk of kurkuma melk kent zijn oorsprong in Indië. Gouden melk wordt gemaakt uit plantaardige melk met kurkuma, kaneel en gember. Dankzij de aanwezigheid van curcumine uit de kurkuma werkt gouden melk sterk ontstekingsremmend en antibacterieel. Het is uitstekend tegen verkoudheid, griep en bronchitis.

Appelcider

Gemaakt van gefermenteerde appelen is appelcider rijk aan ijzer. Dit mineraal helpt mee bij de aanmaak van nieuwe weefsels en bloedcellen. Door zijn vele en sterke antioxidanten beschermt het tegen de vrije radicalen die ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen.

Melk, natuur yoghurt en kwark passen

Magere melk, halfvolle melk en karnemelk maar ook natuuryoghurt en kwark zonder toevoegingen passen in ieder gezond en natuurlijk voedingspatroon, ook als je iets aan je overgewicht wilt doen. Ze zijn namelijk een belangrijke bron van hoogwaardige eiwitten, calcium en van vitamine B12. Verdraag je geen koemelk dan zijn is het drinken van soja, haver en notendranken uitstekende alternatieven. Die bevatten minder ongezonde verzadigde vetten, minder suiker (als ze niet gezoet zijn) en vaak meer vezels. Met deze zuivelproducten krijg je alle gezonde voedingsstoffen naar binnen nodig om gezond te functioneren

Zelf gemaakte smoothies

Een zelf gemaakte smoothie met veel groenten en enkele stukjes vers fruit is gezond. Maar ook hier geldt teveel is teveel. Eén zelfgemaakte smoothie per dag als gezond tussendoortje kan wel. Dat is vooral een goed idee voor diegenen die te weinig groenten eten.

Conclusie: Water is het gezondste drankje dat we kunnen drinken

Gezonde drankjes zijn even belangrijk dan gezond en natuurlijk eten. Naast water zijn er nog genoeg andere gezonde drankjes als alternatief. Ze zorgen voor de nodige afwisseling waardoor we ons gezond eetpatroon makkelijker volhouden. Dranken die je best niet drinkt zijn:

  • Alle soorten frisdranken, ook hun light versie
  • Kant-en-klare fruit- en vruchtensappen
  • Energiedrankjes
  • Kant-en-klare yoghurt en kwark met toegevoegd fruit
  • Melkdrankjes
  • Koffie en thee met melk en suiker
  • Alcoholische dranken

Door deze drankjes te drinken denk je goed bezig te zijn maar wegens de hoge concentraties aan toegevoegde suikers zijn ze een belangrijke oorzaak van overgewicht.

Je gezondheid verbeteren en makkelijker afvallen doe je alleen in een natuurlijk voedingspatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole