Glucosamine is een voedingssupplement dat steeds meer wordt voorgeschreven als natuurlijker pijnstiller van gewrichtsaandoeningen als artrose
Spread the love

Patiënten die last hebben van gewrichtsaandoeningen waaronder reuma, artrose en artritis gaan op zoek naar de meest geschikte en doeltreffende pijnstillers. Geschikte pijnstillers zijn in de eerste plaats pijnstillers die het minst schadelijk zijn voor hun gezondheid. Tijdens hun zoektocht komen ze automatisch op natuurlijke pijnstillers om hun gewrichtspijnen een halt toe te roepen. Glucosamine neemt hierbij een steeds belangrijkere plaats in. Wat is glucosamine precies en is dit natuurproduct efficiënt bij de pijnbehandeling als gevolg van artrose en andere gewichtspijnen

 

 

Artrose, artritis en andere ontstekingsziekten van onze gewrichten komen vooral voor bij vijftigplussers. Dat wil nochtans niet zeggen dat er geen jongeren door getroffen worden. Artrose manifesteert zich op alle leeftijden, zowel bij jongeren als ouderen.

Aandoening van het kraakbeen

Artrose is een aandoening van het kraakbeen en komt dan ook veel voor bij personen met overgewicht. Kraakbeen is het weefsel dat de uiteinden van onze botten bekleedt en als zo beschermt tegen slijtage. Bij aandoeningen zoals artrose treden er belangrijke veranderingen op in het kraakbeen van deze gewrichten waarvan de oorzaak nog altijd niet bekend is.  De aantasting van het kraakbeen in onze gewrichten is niet leeftijdsgebonden maar komt vooral voor bij vijftigplussers, bij mensen met overgewicht, bij vrouwen en bij overbelasting van onze gewrichten.

  • De belangrijkste symptomen van artrose zijn: stijfheid van de gewrichten en soms hevige gewrichtspijn

Deze gewrichtspijn als gevolg van artrose komt vooral voor na een rustperiode en vooral ‘s morgens bij het opstaan. De pijn neemt af naarmate men beweegt. Artrose komt vooral voor in de knieën, de heupen, de handen en in de lage rug.

 

Glucosamine wordt steeds populairder dan natuurlijke pijnstiller bij artrose en gewrichtspijnen. Het is een eiwit dat uitgerekend voorkomt in het kraakbeen van je gewrichten en in normale omstandigheden door je lichaam wordt aangemaakt. Naarmate je ouder wordt, vermindert echter de hoeveelheid glucosamine dat door je lichaam wordt aangemaakt. Dat is meteen een dubbel probleem, want dit eiwit komt niet in onze voeding voor. We moeten onze voorraad aan glucosamine dus aanvullen met een voedingssupplement rijk aan glucosamine.

Schaal- en schelpdieren

Hoogwaardige glucosamine als voedingssupplement komt uit schaal- en schelpdieren. Zowel de schelpen, schalen als schilden van deze schaal- en schelpdieren zijn rijk aan glucosamine dat als voedingssupplement nu al enkele jaren officieel als geneesmiddel is geregistreerd. Dat betekent echter niet dat glucosamine gewrichtspijn, ontstekingen, artritis en artrose kan genezen. Dat is niet mogelijk. Het is wel in staat om de symptomen en de pijn te verzachten.

 

Zachte en natuurlijke pijnstiller

Vooral de laatste jaren deden tal van wetenschappers heel wat onderzoek naar het effect van glucosamine op artrose en andere gewrichtspijnen. Al de resultaten van deze studies tonen aan dat glucosamine de ontsteking in onze gewrichten afremt en de kwaliteit van het kraakbeen verbetert. Men geraakt er ook steeds meer van overtuigt dat dit voedingssupplement als een natuurlijke pijnstiller werkt bij artrose en andere ontstekingsziekten van onze gewrichten.

Samenstelling voedingssupplement

Er bestaan grote verschillen in samenstelling van voedingssupplementen op basis van glucosamine. Hoe hoger de concentratie aan glucosamine die doeltreffender het voedingssupplement als natuurlijke pijnstiller bij gewrichtsaandoeningen als artrose

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole