Gezond leven en werken in de zorgGezond leven en werken in de zorg is een perfecte combinatie.
Spread the love

Gezond leven en werken in de zorg is zonder enige twijfel de perfecte combinatie. In onze wereld van nu staan er dagelijks talloze zorgverleners klaar om voor het welzijn en gezondheid van anderen te zorgen.

Maar sta je als zorgmedewerker wel stil bij je eigen gezondheid? In dit blog wordt het zoeken naar een goede balans tussen het zorgen voor anderen en de eigen gezondheid van zorgmedewerkers besproken.

Ook gaat het in op redenen waarom het nog steeds aantrekkelijk is om op vacatures in de zorg te reageren en waarom deze baan juist erg goed kan zijn voor je eigen gezondheid.

Zo zorg je voor jezelf als zorgmedewerker

Eigenlijk is het heel simpel; zoals je voor anderen zorgt moet je ook zorgen voor jezelf. Toch is dit voor vele zorgmedewerkers erg lastig.

Ze zijn zo gewend te luisteren naar de kwaaltjes van anderen dat ze hun eigen behoeften vaak vergeten. Het is daarom van groot belang dat je als zorgmedewerker voldoende tijd en rust neemt.

Door zo nu en dan op jezelf te reflecteren zul je je meer bewust zijn van de signalen die je eigen lichaam afgeeft.

Wanneer je deze gaat herkennen, zal je sneller actie ondernemen ten goede van je lichaam en geest.

Gezond leven en werken in de zorg gaan goed samen

Gezond leven en werken in de zorg: Als zorgmedewerker heb je veel direct contact met je patiënten. Jouw hulp maakt in tegenstelling tot veel andere beroepen een duidelijk en zichtbaar verschil.

Elke dag draag je weer een steentje bij aan de gezondheid van andere mensen en daarmee aan een betere wereld.

Dit heeft een positieve invloed op jou als persoon. Door goed te doen voor anderen, zul je jezelf ook beter voelen, mits je natuurlijk een goede balans tussen werk en privéleven kan houden.

Daarnaast beweeg je veel op dagelijkse basis, wat ook een positief effect heeft op jouw gezondheid.

Bouw op je collega’s

Gezond leven en werken in de zorg: In de zorg sta je er gelukkig nooit alleen voor. Dit is iets waar je als zorgmedewerker ‘gebruik’ van moet maken.

Deel heftige gevoelens onderling met je collega’s. Je zult zien dat iedereen in hetzelfde schuitje staat en het erg kan opluchten, af en toe je gedachten kwijt te kunnen op werk.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole