Voedingsmiddelen die geen gluten bevatten, bevatten ook minder eiwitten maar zijn des te rijker aan vet. Spaanse wetenschappers ontdekten dat bijvoorbeeld glutenvrij brood twee keer zoveel vet en twee tot drie keer minder eiwitten bevat dan gewoon brood mét gluten. Ook hun dosis suiker ligt hoger in glutenvrije producten. Daarnaast hebben ze een kleine voedingswaarde en zorgen ze voor minder variatie dan producten met gluten. Dat alles vergroot aanzienlijk je risico op overgewicht en zelfs obesitas.

Een glutenvrij dieet vergroot je kans op diabetes

Als je een product uit je voedingspatroon volledig schrapt, is de kans zeer groot dat je precies aan dat product extra gevoelig wordt. Glutenvrije producten zijn veel armer aan eiwitten waardoor de kans op  diabetes type 2 sterk toeneemt. Wie gluten uit zijn dagelijks eetpatroon schrapt  krijgt tegelijk veel minder voedingsvezels binnen. Het zijn uitgerekend deze vezels die ons beschermen tegen… jawel, diabetes.

Een glutenvrij dieet zorgt voor meer giftige afvalstoffen zoals zware metalen

Een glutenvrij dieetIn een glutenvrij dieet wordt tarwebloem vaak vervangen door rijstmeel. In rijst vinden we steeds meer giftige afvalstoffen en vooral zware metalen zoals arsenicum en kwik. Door regelmatig rijst en rijstmeel te eten, krijgen we steeds meer van deze bijzonder schadelijke zware metalen naar binnen. Kwik en arsenicum zijn erg giftig en worden steeds meer gelinkt aan vele soorten kanker, aan levensbedreigende hart- en vaatziekten en neurologische aandoeningen. Alleen als op de verpakking van voedingsmiddelen ‘glutenvrij’ staat ben je er zeker van dat ze passen in een glutenvrij dieet