Als gewicht verliezen niet lukt
Spread the love

Als gewicht verliezen niet lukt ondanks je gezond eetpatroon met natuurlijke voeding en voldoende lichaamsbeweging moet je zeker nagaan wat je verkeerd doet. 

Velen denken immers ten onrechte dat ze goed bezig zijn. Dat is dan meestal het gevolg van een of ander crash dieet dat in korte tijd spectaculaire resultaten in het vooruitzicht stelt maar waar uiteindelijk niets van terecht komt.

Integendeel zelfs. Dergelijke ongezonde crash diëten zijn onmogelijk lang vol te houden. Eens in je oude en meestal ongezonde eet- en leefgewoonten hervallen vliegen de kilo’s er sneller aan dan ze verdwenen zodat je al vlug meer weegt dan bij aanvang van je crash dieet.


Lukt het je maar niet om je overgewicht definitief kwijt te spelen? Voorkom dan deze veelgemaakte fouten. 

Velen willen van de ene op de andere dag hun overgewicht kwijt. Dat is uiteraard onmogelijk. Je overgewicht is er immers ook niet van de ene op de andere dag maar geleidelijk gekomen.

Blijvend afvallen zonder het gevreesde overgewicht vraagt tijd, geduld én doorzettingsvermogen.

Zo weinig mogelijk en vooral géén vetten eten brengt geen oplossing voor je aanslepend gewichtsprobleem, wel integendeel. Als gewicht verliezen niet lukt is te weinig eten één van de belangrijkste. Je lichaam reageert dan door nog meer vet op te slaan. Bij gebrek aan voldoende energie zal het dan deze vetreserves aanspreken.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_button link=”https://fitchef.nl/” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil meer gezonde voedingstips en originele recepten om fouten bij het afvallen te voorkomen![/fusion_button]

Andere veel voorkomende oorzaken zijn:

 • Een traag metabolisme of stofwisseling waardoor je weinig of zelfs geen vet verbrandt 
 • Een slechte spijsvertering
 • Je kauwt onvoldoende en eet te snel
 • Je drinkt te veel frisdrank en voldoende  water
 • Hormonen uit evenwicht waardoor je sneller honger hebt en automatisch meer eet

Als gewicht verliezen niet lukt schrap je wellicht teveel voedselgroepen

Wie zo snel mogelijk zijn opgeslagen lichaamsvet en zijn overgewicht kwijt wilt zal zoveel mogelijk voedselgroepen van zijn dagelijks menu schrappen.Dat is zeker zo met alle soorten vetten, ook de gezonde onverzadigde vetten.

Ook alle koolhydraten worden tijdelijk on hold geplaatst.

Volgens diëtisten is het zeker geen goed idee om hele voedselgroepen te gaan elimineren.

Een boterham of ongezond tussendoortje laten liggen of om wat minder snelle koolhydraten zoals geraffineerde witte suiker, witte deegwaren of rijst te eten kan uiteraard geen kwaad.

Afvallen doe je echter alleen met een gezond, evenwichtig en vooral GEVARIEERD eetpatroon.

Als gevolg van het schrappen van bepaalde voedselgroepen kamp je al vlug met een tekort aan gezonde voedingsstoffen.

(v) Eetbuien zijn daar meestal het gevolg van. Als je wilt afvallen kun je die best missen.

Gewicht verliezen lukt niet niet door honger te lijden en calorieën te tellen

Als gewicht verliezen niet lukt is dat meestal het gevolg van constant calorieën tellen en honger lijden.

Afvallen moet aangenaam blijven, anders lukt het je niet.

Afvallen is dus zeker niet hetzelfde als calorieën tellen en constant honger lijden. Op die manier hou je het nooit lang vol en herval je in je oude en ongezonde eetgewoonten.

Luister naar je lichaam en eet als je honger hebt. Eet voldoende, niet te veel maar dus zeker ook niet te weinig. Eens voldaan en verzadigd stop je met eten.

Als je te weinig eet zul je vlugger naar vette, zoete en dus ongezonde tussendoortjes grijpen waardoor je aan gewicht wint in plaats van overgewicht te verliezen.

Eet bewust, weet wat je eet en geniet ervan.

Kauw goed en eet langzaam. Je zal het positieve effect ervan al vlug aan je buikomtrek en op de weegschaal merken.

[fusion_button link=”https://fitchef.nl/” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil meer gezonde voedingstips en originele recepten om fouten bij het afvallen te voorkomen![/fusion_button]

Maak daarbij de juiste voedselkeuze en kies voor:

 • Natuurvoeding rijk aan gezonde voedingsstoffen
 • Gezonde onverzadigde vetten en omega 3 vetzuren
 • Hoogwaardige eiwitten
 • Voedsel rijk aan trage koolhydraten zoals volkorenbrood, volkoren pasta en zilvervliesrijkst in plaats van snelle koolhydraten zoals suiker en zetmeel

Als gewicht verliezen niet lukt moet kamp je met teveel giftige afvalstoffen 

Ons lichaam is perfect in staat zichzelf te reinigen en gifstoffen tijdig af te breken en te verwijderen. Probleem daarbij is echter dat onze moderne voeding steeds meer giftige afvalstoffen bevat waardoor we ons zelfreinigend vermogen verloren.

Zo stapelen deze afvalstoffen zich op in onze organen, spieren en andere lichaamsweefsels. Als we ons lichaam daarbij geen handje toesteken zullen we daar al vlug de negatieve invloed van ondervinden.

Een zuiver lichaam zonder afvalstoffen stimuleert onze gezondheid, doet ons meer vet verbranden en makkelijker afvallen.

Je lichaam zuiveren op het moment dat je eraan denkt is geen goed idee. Dat doe je iedere dag met gezonde natuurlijke voeding (groenten, fruit, vette vis, onbewerkte noten, zaden en pitten) en met meer lichaamsbeweging.

Als gewicht verliezen niet lukt moet je minder fanatiek sporten

Gezond eten en voldoende bewegen gaan samen als je definitief je overgewicht kwijt wilt. Gezonde natuurvoeding zorgt voor maar liefst 70% van je totale gewichtsverlies. De overblijvende 30% moet van bewegen komen.

Dat wilt zeker niet zeggen dat je nu onmiddellijk urenlang moet sporten zoals een topsporter, integendeel.

Dat hou je immers nooit lang vol. Dagelijks een half uurtje wandelen, joggen, fietsen of zwemmen op je eigen tempo volstaat. Eens je eraan gewoon kun je deze inspanningen immers nog altijd opvoeren.

Gezond gewicht verliezen doe je stap voor stap

Afvallen lukt alleen met gezond eten en voldoende bewegen en zeker niet met een of ander dieet. Als gewicht verliezen niet lukt pas je je eet- en leefgewoonten wellicht de bruusk aan.

Snel afvallen lukt niet. Dat doe je door stap voor stap je ongezonde eetgewoonten in te ruilen van gezond eten en bewegen.

Verbeter je gezondheid en gewicht met de vele gezonde voedingstips en originele gerechten van de Fitchef

Wat je kunt verwachten:

 • FitChef is het eerste ‘echte’ en dus gedrukte boek van voedingscoach Mark Van Oostenrijck. Het bedoeld voor iedereen die fit wil worden en blijven
 • Het boek geeft veel goed onderbouwde informatie over wat ons lichaam nodig heeft en hoe je je eten daarop afstemt
 • De gerechten bevatten relatief veel eiwit, wat gunstig is om lang verzadigd te blijven en spieren op te bouwen. De hoeveelheid vet en koolhydraten is juist verhoudingsgewijs minder dan we gewend zijn. Alle recepten zijn eenvoudig te maken met ingrediënten uit de supermarkt.

olijven

 

 

 

[fusion_button link=”https://fitchef.nl/” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil meer gezonde voedingstips en originele recepten om fouten bij het afvallen te voorkomen![/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole