Afvallen met kickboksen
Spread the love

Afvallen met kickboksen, daar had je meer dan waarschijnlijk nog niet aan gedacht. Toch zijn we voortdurend op zoek naar betere manieren om zo snel mogelijk van ons overgewicht verlost te raken. Afvallen kan namelijk niet snel genoeg gaan. En we weten allemaal dat we alleen afvallen in een gezond eet- en leefpatroon. Daar hoort niet alleen gezond en natuurlijk eten bij, maar ook voldoende bewegen. De meesten denken dan in de eerste plaats aan wandelen, joggen, fietsen of zwemmen. Deze populaire sporten passen in een gezond eet- en leefpatroon, ook als je wilt afvallen. Maar heb je daarbij ook al eens aan kickboksen gedacht? Deze zachte gevechtsport wordt nu ook bij ons populair, vooral bij vrouwen. Met de juiste MMA Handschoenen behaal je de beste resultaten.


Kortom, wat kan kickboksen voor je betekenen en is afvallen met kickboksen  wel mogelijk?

Wil je zo snel mogelijk een strak lijf en een platte buik zonder vet en veel spieren? Dan wil je uiteraard makkelijk en snel afvallen. Afvallen doe je alleen in een gezond en natuurlijk eetpatroon in combinatie met voldoende lichaamsbeweging. We doen dan vooral aan wandelen, joggen, fietsen of zwemmen maar er zijn nog vele andere manieren om iets aan je strakke lijn en overgewicht te doen. Kickboksen bijvoorbeeld. Deze contactsport kent ook bij ons meer en meer aanhangers, vooral vrouwen om hun zelfverdediging te verbeteren. Maar heb je er al eens aan gedacht dat je met kickboksen ook meer opgeslagen vet zou kunnen verbranden en snel afvallen?

Afvallen met HIIT training

Afvallen met kickboksenEen zogenaamde HIIT- training of High Intensity Interval Training zorgt er voor dat je in een korte tijdsduur intensieve inspanningen levert. Het groeide uit tot een echte hype. Het is een opvallend afwisselende sport  waarbij je enkele minuten keihard werkt en daarna met op een rustiger tempo weer op adem komt. Intensieve momenten wisselen elkaar af met relatief rustigere momenten. En dat is precies  wat je nodig om meer opgeslagen vet te verbranden en van je overgewicht verlost te raken.

Cardio combineren met krachttraining

Dankzij het overmatig transpireren zul je zelfs na je inspanningen vet verbranden. Je combineert cardio (uithoudingsvermogen) met kracht waardoor je snel afvalt. Daarnaast zorgt kickboksen voor de extra aanmaak van groeihormonen en testosteron die je vetverbranding stimuleren. Deze sport verhoogt tegelijk ook je insulinegevoeligheid. Je bloedsuikerspiegel blijft stabieler waardoor je minder insuline aanmaakt en meer vet verbrandt. Besloot je om voortaan je overtollige kilo’s overgewicht weg te werken met kickboksen?

Afvallen met kickboksen: wat is dat?

Bij kickboksen gebruiken we ook onze benen. Je werkt vooral aan je:

  • Buik- en rugspieren
  • Arm- en beenspieren
  • Snelheid en beweging
  • Uithoudingsvermogen

Kickboksen oogt agressief maar dat is deze sport helemaal nier, integendeel. Kickboksen leert je beter je lichaam te beheersen. Het is een intensieve sport en dat heb je nodig als je wilt afvallen. Afvallen met deze sport is dus mogelijk, zeker in combinatie met gezond en natuurlijk eten.

Afvallen met kickboksen vergroot je spiermassa

Afvallen met kickboksenEen belangrijke voorwaarden om snel afvallen mogelijk te maken is je hartslag verhogen. Tijdens een sessie kickboksen ben je constant in beweging. Je combineert cardio met krachttraining. Kickboksen zet al je spieren aan het werk. Dat zorgt voor een grotere spiermassa. En spieren zijn juist belangrijk om snel af te vallen. Ze verbruiken ook energie (calorieën) zelfs in rust en terwijl je slaapt. Hoe groter je spiermassa, hoe meer calorieën en vet je verbrandt en hoe sneller je afvalt.

Afvallen met kickboxen omdat je veel calorieën verbrandt

Als je wilt afvallen moet je meer calorieën verbranden dan je er dagelijks inneemt. Dat doe je zonder honger lijden of constant calorieën te tellen. Door kickbokstrainingen in je gezond eet- en leefpatroon in te passen verbrand je tijdens een intensieve training bijna tussen de 500 en 800 calorieën per uur. De hoeveelheid calorieën die je tijdens een training kickboksen verbrandt hangt vooral af  van je gewicht en van de intensiteit van je training. Het is met deze sport dus perfect mogelijk als je het combineert met een gezond en natuurlijk voedingspatroon.

Ben je geïnteresseerd in kickboksen maar heb je nog geen geschikte kleding? Geen probleem, hier vind je alles over de juiste kickboks kleding.

Afvallen met kickboksen omdat je alle spiergroepen traint

Met kickboksen gebruik je je armen als benen samen waardoor je alle spiergroepen aan het werk zet. In de sportschool of de fitness daarentegen train je alle spiergroepen apart. Kickboksen heeft een hoge intensiteit. Naast snel afvallen brengt kickboksen je in evenwicht en verbetert het zowel je reflexen als je coördinatie. Door de snel opeenvolging van oefeningen vergroot kickboksen ook je uithoudingsvermogen. Met deze sport doe je zowel aan cardio als aan krachttraining.

Nog meer voordelen

afvallen met kickboksenNaast snel afvallen zorgt kickboksen voor nog meer voordelen:

  • Versterkt je buikspieren: als gevolg van de vele draaiende bewegingen
  • Vermindert je stress: stress is een belangrijke oorzaak van overgewicht en daaraan gelinkte aandoeningen zoals verstoorde hormonen, een onevenwichtig cholesterolgehalte, aderverkalking, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en diabetes
  • Combineert cardio met krachttraining

Goede kickboks kleding koop je bij een vechtsportwinkel.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole