Voedingsschema voor 5 kilo afvallen
Spread the love

Voedingsschema voor 5 kilo afvallen in een maand is dus best mogelijk. Zo een voedingsschema is in de eerste plaats evenwichtig en gevarieerd samengesteld.

Met alle vitaminen, mineralen en voedingsvezels die je nodig hebt om gezond te blijven functioneren. Om je doel te bereiken, helpen we je met een gezond voedingsschema voor de komende weken.

Een boodschappenlijst hoort daarbij. Voor een gezond voedingsschema moet je beschikken over de gezondste ingrediënten.

Hoe pak je dat aan, 5 kilo afvallen in 1 maand?

Zie je het best zitten om in één maand vijf kilo lichter te worden? Vijf kilo afvallen in één maand is alvast een realistisch gewichtsverlies om je tegelijk gezond te houden.

Dat niet alleen. Met een gemiddeld gewichtsverlies van één kilo per week, ben je deze definitief kwijt en komen ze dus nooit meer terug.

Als je vasthoudt aan een gezond, evenwichtig en gevarieerd voedingsschema uiteraard. Dat is zoveel beter dan een of ander dieet dat je nooit lang volhoudt.

Zorg er wel voor dat je tijdens deze maand geen last krijgt van een tekort aan gezonde voedingsstoffen. Dat, kun je voorkomen met het dagelijks slikken van een natuurlijke multivitamine.

Voedingsschema voor 5 kilo afvallen in 1 maand: de voorbereiding

Een goede voorbereiding is de basis van succesvol afvallen. Dat kan alleen met een gezond voedingsschema voor iedere dag, en dat zowel voor je ontbijt als je lunch en je diner (avondmaal).

Een gezond voedingsschema bestaat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Die bevatten alle vitaminen en mineralen om je gezondheid op peil te houden.

Je mag daarbij een dag zondigen, en dus eten wat je wilt. Die dag kiezen je zelf. Zorg er wel voor dat er tussen twee zondedagen minstens drie dagen zitten.

Voedingsschema voor 5 kilo afvallen in 1 maand: ontbijt gezond

Voor elke maaltijd drinken je een vol glas lauw water, bij voorkeur met een vleugje vers geperst citroensap.

Dat geeft je snel een langdurig verzadigd gevoel, waardoor je automatisch minder eet. Drink dagelijks minstens 2,5 liter water.

Je ontbijt is voorlopig iedere morgen hetzelfde. Je start met een power pannenkoek en een stuk fruit.  Drink hierbij koffie of thee zonder melk en suiker.

Recept power pannenkoek

Meng een ei, een potje magere plattekaas en drie eetlepels haverzemelen (geen havervlokken). Smeer een koekenpan in met wat olijfolie, en giet het beslag in een hete pan.

Strijk met de bolle kant van een lepel het beslag open, en bak de pannenkoek aan beide zijden.

Draai de pannenkoek om als het deeg niet meer glanst en niet meer vochtig is.

Recept Havermoutpap

Heb je het niet erg begrepen op het eten van een power pannenkoek op je nuchtere maag? Vervang deze dan door havermoutpap of door twee sneetjes volkorenbrood met magere smeerkaas, plattekaas of een hard gekookt eitje.

Eet zeker geen zoet en vet beleg.

Fruit hoort bij elk gezond ontbijt

Zoals enkele blauwe bessen of frambozen, een in kleine stukjes gesneden halve vijg, enkele schijfjes mango, enkele plakjes kaki, een halve kiwi of een kwart appel.

Een gezonde lunch of middagmaal

’s Middags eet je twee borden soep, een klein blokje magere kaas of mager vlees, of een blikje vis. Deze gezonde ingrediënten mengen we in onze soep, of eten we ze er apart bij.

Soep verlengt je verzadigingsgevoel, waardoor je automatisch minder eet en zo makkelijker afvallen. Ben je geen soepeter? Dan vervang je die af en toe door een gezond en zelf gemaakt groenteslaatje met een dressing gemaakt van een eetlepel olijfolie, een halve eetlepel appelazijn en verse kruiden.

Magere yoghurt met enkele stukjes vers fruit is ook een gezond alternatief voor soep. 

Recept bloemkool soep

Ingrediënten: de roosjes van een bloemkool, een ui, ¼ knolselder, twee teentjes knoflook, een eetlepel kokosolie, 2,5 liter kippenbouillon, fijngesnipperde kruiden (peterselie of bieslook), een bosje waterkers, kokosvet, nootmuskaat, peper en zeezout.

Bereiding

 • Laat het kokosvet smelten in een pot.
 • Fruit daarin de gepelde en grof gesneden ui en knoflook tot ze glazig zijn.
 • Voeg er de bloemkool roosjes, de geschilde en in kleine blokjes gesneden knolselder aan toe en laat ze een paar minuten meestoven.
 • Doe de kippenbouillon erbij (1 blokje per halve liter water) en laat de soep opkoken.
 • De groenten moet gaar maar zeker niet plat zijn. Laat de waterkers één minuut meekoken.
 • Snipper er voor het opdienen de verse kruiden over, (of mix ze in de soep)

Voedingsschema voor 5 kilo afvallen in 1 maand: Recept knolseldersoep 

Ingrediënten: een knolselder, twee uien, twee teentjes knoflook, het hart en de stronk van de bloemkool, tijm en komijn, anderhalve liter kippenbouillon, een halve liter groentebouillon, een handvol peterselie, twee handenvol rucola en een eetlepel olijfolie.

Bereiding

 • Verwarm de olijfolie.
 • Fruit daarin de gepelde en grof gesneden uien en knoflook tot ze glazig zijn.
 • Voeg er de in kleine stukjes gesneden bloemkoolstronk, de geschilde en in blokjes gesneden knolselder aan toe en laat ze een paar minuten meestoven.
 • Doe de bouillon (1 blokje per halve liter water) erbij en laat de soep opkoken.
 • Snipper er de verse kruiden over of mix ze in de soep vlak voor het opdienen.

Je avondmaal

‘s Avonds eet je 120 gram vette vis zoals wilde zalm, tonijn, paling, schol of schelvis, makreel, heilbot, tarbot, dorade, kabeljauwfilet, sardienen, forel, haring of ansjovis.

Mager vlees, en vooral kip of kalkoen mag ook.

Je eet daarbij veel groenten in alle kleuren. Zo geniet je maximaal van alle gezonde voedingsstoffen die deze groenten aan boord hebben.

Gezonde tussendoortjes

Dat zijn zeker rauwe groenten, een stuk fruit, 120 gram yoghurt zonder suiker of andere toevoegingen, een handjevol of twintig gram onbewerkte noten, zaden of pitten, water, koffie of thee zonder melk en suiker.

Beperk deze tussendoortjes drie per dag, en eet kleine porties

Conclusie: Een gezond voedingsschema alleen is niet genoeg om af te vallen

Afvallen doe je alleen met een combinatie van gezond eten en voldoende bewegen. Dagelijks een half uurtje wandelen, joggen, fietsen of zwemmen op je eigen tempo geniet de voorkeur op enkele uren per week te trainen als een topsporter.

Een gezond voedingspatroon voor 5 kilo afvallen in 1 maand kun je extra ondersteunen met een dagelijkse multivitamine. Zo heb je nooit last van een tekort aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

One thought on “Voedingsschema voor 5 kilo afvallen in 1 maand”
 1. meng 1 ei, 1 potje magere plattekaas, 3 eetlepels haver zemelen

  wat bedoelt u met 1 potje? 1 of 2 of 3 soeplepels? gram??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole