Trainen met gewichten
Spread the love

Trainen met gewichten zoals dumbells is nodig om snel afvallen mogelijk te maken. Toch wordt krachttraining nog teveel over het hoofd gezien door diegenen die hun gewichtsprobleem snel willen oplossen.  Wil je ook makkelijker afvallen? Dan denk je wellicht ook aan een combinatie van gezond natuurlijk eten en cardio. Je bent dan geen uitzondering. De meerderheid van diegenen die definitief hun overgewicht kwijt willen kiezen daar voor. Diegenen die weinig of niet bewegen wandelen, fietsen, joggen of zwemmen. Meer geoefenden staan urenlang op de loopband of doen aan spinning. Voor hen is cardio de enige manier om meer vet te verbranden en sneller af te vallen voor een strakke lijn.


Spijtig want trainen met gewichten zoals dumbells doet je snel afvallen.

Trainen met gewichtenMakkelijker afvallen doe je in de eerste plaats met gezond en natuurlijk eten. Dat neemt gemiddeld 70 procent van ons totale gewichtsverlies voor zijn rekening. De resterende 30 procent moet van extra beweging komen. Door alleen gezond te eten of te bewegen  verlies je dus nooit al je overgewicht. Als het om meer bewegen gaat kiezen we vaak voor cardio. Cardio maakt afvallen mogelijk maar de beste resultaten bekom je met cardio én krachttraining. Je zult dus regelmatig met gewichten zoals dumbbells moeten werken om al je opgeslagen vet te verbranden en je kilo’s overgewicht kwijt te spelen. Trainen met haltersets zijn ook een goed idee.

Trainen met gewichten maakt afvallen makkelijker

Trainen met gewichten zoals dumbells maakt afvallen makkelijker. Het zorgt namelijk voor:

  • Een snellere vetverbranding en je dus meer opgeslagen vet verbrandt
  • Dat makkelijker afvallen mogelijk wordt zonder honger en constant calorieën tellen 
  • Een actievere stofwisseling
  • Een slanke en strakke lijn met een platte buik en meer spieren
  • Een snel en zichtbaar resultaat
  • Je verbrandt langer calorieën

Trainen met gewrichten en het afterburn effect

Trainen met gewichtenEr bestaan vele misverstanden over krachttraining. In tegenstelling tot cardio geniet je met krachttraining van het zogenaamde ‘afterburn-effect’. Dat zorgt er voor dat je pas na je work-out calorieën verbrandt. Zo verbrand je gemiddeld twee dagen meer calorieën dan dat je voor je training deed. Je verbrandt dus veel meer calorieën dan tijdens je training alleen. Daardoor wordt afvallen met gezond eten gecombineerd met cardio en krachttraining zeer effectief.

Trainen met gewrichten zoals dumbells activeert je vetverbranding

Maar er is nog meer dan het afterburn effect. Wanneer je al enkele weken of maanden aan krachttraining doet stimuleert krachttraining voor je verbrandingsproces. Als je blijft trainen geniet je constant van een grotere vetverbranding. Als je regelmatig en bij voorkeur drie keer per cardio combineert met krachttraining vergroot je spiermassa. Spieren verbranden meer calorieën dan vet, ook in rust en zelfs tijdens je slaap. Hoe groter je spiermassa hoe meer vet je verbrandt en hoe sneller je afvalt.

Door te trainen met gewrichten kun je meer eten en toch snel afvallen 

Door je spiermassa te vergroten verbruikt je lichaam extra energie. Dat zorgt er voor dat je snel afvalt zonder honger of voortdurend calorieën te tellen. Zorg wel voor een snel herstel van je spieren voor voldoende te rusten en de juiste voeding te eten. Zo wordt afvallen makkelijker.

Trainen met gewrichten zorgt voor een snellere stofwisseling 

Trainen met gewichtenDaarom is afvallen met een dieet geen goed idee. Als je met je dieet stopt en op je normaal terug valt krijg je met het gevreesde jojo effect af te rekenen. Dat betekent dat je stofwisseling of vetverbranding vertraagd en de verloren kilo’s er sneller aanvliegen dan je met het dieet verloor. Krachttraining voorkomt het jojo effect omdat je meer spieren kweekt, je stofwisseling actief blijft waardoor je constant calorieën verbrandt. Krachttraining werkt dus veel beter dan om het even welk dieet.

Trainen met gewichten zoals dumbells voor een strakke lijn en platte buik

Trainen met gewichten zorgt sneller voor een slanke lijn en een platte buik met weinig vet en veel spieren. Doe je alleen aan cardio dan word je alleen maar dunner. Je raakt er wel je opgeslagen vet mee kwijt maar krijgt er geen extra spieren voor in de plaats. Door uitsluitend op cardio te trainer word je huid alleen maar slapper en dat is wellicht niet je bedoeling. Mét krachttraining word je slanker én strakker. Je voelt je beter in je vel, ben je niet alleen gezonder maar ziet er ook gezonder uit.

Zo start je met trainen met gewichten

Afvallen doe je dus alleen met gezond en natuurlijk eten gecombineerd met cardio en krachttraining. Je traint alle spiergroepen namelijk die van je billen, benen, buik, borst, rug en schouders. Begin je met het trainen met gewichten zoals dumbells dan is rustig opbouwen met lichte krachtoefeningen een goed idee. Zorg voor voldoende rust tussen twee trainingssessies. Ongetrainde spieren hebben namelijk weinig spierkracht en uithoudingsvermogen. Houd na elke krachttraining minimaal 48 uur rust, voordat je weer gaat trainen. Wekelijks driemaal trainen met gewichten is dus ideaal.

Trainen met gewichten kun je perfect thuis

Je moet er niet zo nodig voor naar de sportschool. Met dumbells train je in je vertrouwde thuisomgeving  al je grote spiergroepen. Begin met drie setjes van gemiddeld twaalf herhalingen per spiergroep. Lukt je dit aantal niet?  Train dan met een lichter gewicht. Zodra je de twaalf of vijftien herhalingen makkelijk haalt, kun je meer gewicht pakken. Varieer daarbij zoveel mogelijk als het gaat om oefeningen. Kies regelmatig voor nieuwe oefeningen. Zet door en al na enkele weken ervaar je zichtbaar resultaat. Je spiermassa neemt toe en je wordt strakker en slanker.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole