zorgpremie 2019
Spread the love

Studentenzorgverzekeringen vergelijken doet je heel wat besparen. Het gaat hier toch om een uitgave van enkele honderden euro’s per jaar. Alle Nederlanders, ook studenten, zijn jaarlijks verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Toch is de kans groot dat je als student relatief weinig gebruik maakt van zorg en dus ook van de zorgverzekering. Toch moet je als student maandelijks een zorgpremie betalen. Ook als student heb je de keuze tussen meerdere formules. Studentenzorgverzekeringen vergelijken loont. Op die manier vind je makkelijk de voor jouw beste formule. Toch is ook voor studenten de goedkoopste zorgverzekering niet altijd de beste keuze.


Op wat moet je als student zeker letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

Studentenzorgverzekeringen vergelijken is nodig. Het tenslotte over een uitgave van enkele honderden euro’s per jaar. Studenten zijn vanaf hun 18 jaar verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Doe je dat niet, dan loop je kans een hoge boete. Een zorgverzekering dekt de kosten van bijvoorbeeld ziekenhuis, huisarts en apotheek. Het basispakket wordt vastgesteld door de Rijksoverheid. Zo kan niemand daar vanaf wijken. Dus ook onze studenten niet. Zij kunnen kiezen tussen drie soorten basisverzekeringen. Door voor een beperkte vrije zorgkeuze te kiezen, geniet je van een korting op je basispakket. Die korting loopt vaak op tot 10 procent en in sommige gevallen zelfs meer.

Studentenzorgverzekeringen vergelijken: Hogere premies in 2019

In 2019 zul je voor je zorgverzekering weer meer moeten betalen. De belangrijkste veranderingen komend jaar zijn:

Het verplicht eigen risico blijft gelijk en bedraagt 385 euro

De zorgpremie stijgt gemiddeld met 25,80 euro per jaar

De zorgtoeslag stijgt maandelijks met gemiddeld met 6 euro per

Ook voor studenten hanteren zorgverzekeraars drie soorten zorgverzekeringen:

  • De naturaverzekering met een beperkte artsenkeuze
  • Een budgetpolis met een nog beperktere artsenkeuze
  • Restitutiepolis met een vrije artsenkeuze

Studentenzorgverzekeringen vergelijken is zeker nuttig. Studenten hebben vaak veel minder gezondheidskosten dan andere bevolkingsgroepen. Voor hen ontwierpen heel wat zorgverzekeraars een speciale studentenzorgverzekering. Die richt zich uitsluitend op jongeren en bieden onder andere dekkking extra dekking voor anticonceptie, brillen en lenzen, tandarts en fysiotherapie. Ook als student ben je vrij om een aanvullend pakket af te sluiten of niet.

Studentenzorgverzekeringen vergelijken: Vrijwillig eigen risico afsluiten

Studentenzorgverzekeringen vergelijkenStudentenzorgverzekeringen vergelijken rendeert. Studenten met een gezond eet- en leefpatroon kunnen op hun zorgverzekering verrassend veel besparen. Zeker als je alle studentenzorgverzekeringen vergelijkt. In de eerste plaats bijvoorbeeld door vrijwillig je eigen risico te verhogen. Dat zorgt voor een forse korting op je zorgpremie.

Eigen risico verhogen zorgt voor flinke korting

Studentenzorgverzekeringen vergelijken geeft meer duidelijkheid over je eigen risico. Dat is een bedrag dat je jaarlijks eenmalig voor bepaalde vormen van zorg uit het basispakket betaalt.  Dit eigen risico kun je met maximaal 500 euro verhogen. Op die manier geniet je een flinke korting op je zorgpremie. Ook als student is het belangrijk om je niet ‘over’ te verzekeren. Dat zorgt alleen voor een hogere premie. Zo betaal je vaak voor extra zorg die je als student weinig of niet nodig hebt.  Heel wat jongeren sluiten hun zorgverzekering af bij de verzekeraar van hun ouders zonder er over na te denken. Zo betaal je vaak veel teveel voor je zorgverzekring.

Studentenzorgverzekeringen vergelijken: Zorg zelf betalen

Als student kun je ook overwegen om die enkele keren dat je zorg nodig hebt die zelf te betalen. Een tandartsverzekering kost gemiddeld 10 euro extra per maand. Een periodieke controle bij de tandarts 20 euro. Het omgekeerde is ook waar. Zo kan het voordelig zijn om zorg waarvan je weet dat je er relatief veel gebruikt zult van maken aanvullend te verzekeren. Studentenzorgverzekeringen vergelijken is dus zeker niet overbodig.

Studentenverzekeringen vergelijken: Studenten hebben recht op een zorgtoeslag

Vergeet bij studentenverzekeringen vergelijken en afsluiten zeker niet dat je vaak recht op een zogenoemde zorgtoeslag. Deze maandelijkse bijdrage van de overheid werd in het leven geroepen om de lagere inkomens te ondersteunen in het betalen van hun zorgpremie. De meeste studenten hebben een relatief klein inkomen. Daardoor hebben ze het vaak lastig om hun zorgpremie te betalen. Om dat op te vangen werd de zorgtoeslag in het leven geroepen. Wanneer je toetsingsinkomen (studiefinanciering wordt niet meegeteld) onder het minimum zakt kun je maandelijks een premie tot 94 euro ontvangen.

Studentenzorgverzekeringen vergelijken voor je een definitieve keuze maakt 

Studentenzorgverzekeringen vergelijkenEr is een grote keuze aan formules en premies voor deze zorgverzekeringen. Uitkijken is de boodschap. Voor je het weet zit je met een peperdure zorgverzekering opgescheept waar je nauwelijks wat van nodig hebt. Zorgverzekeraars hanteren de meest uiteenlopende premies voor hun basisverzekeringen en voor hun aanvullende verzekeringen. Het is dus zeker een goed idee om jaarlijks studentenzorgverzekeringen en zorgpremies met elkaar te vergelijken en over te stappen naar een zorgverzekering met een lagere zorgpremie en een dekking die bij je past.

Studentenzorgverzekeringen vergelijken: ook geldig in het buitenland?

Als je in het buitenland studeert of stage loopt blijft je Nederlandse zorgverzekering geldig. Het is alleen wel zo dat er in het buitenland andere maatstaven gelden waardoor je bepaalde medische kosten daar niet vergoed krijgt die je in Nederland wel vergoed zou krijgen. Kijk hier dus wel goed naar voor je vertrekt. Spoedeisende hulp krijg je altijd vergoed.

Studentenzorgverzekeringen vergelijken

Studentenzorgverzekeringen vergelijken loon dus zeker de moeite. Zo kun je heel wat besparen op je verzekeringspremie. Studentenverzekeringen vergelijken zorgt er ook voor dat je een verzekering afsluit die het best bij je persoonlijke siuatie past.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole