Natuurlijke astmabehandeling
Spread the love


Natuurlijke astmabehandeling is vaak doeltreffender dan allerlei geneesmiddelen en puffers. Bijkomend voordeel is dat kruiden en andere natuurlijke voeding geen (schadelijke) nevenwerkingen hebben.

Steeds meer landgenoten kampen met astma. Deze chronische aandoening tast de gezondheid van onze luchtwegen aan. Daardoor ademen we moeilijker.

Astma leidt tot kortademigheid, benauwdheid op de borst en hoesten. Het komt voor bij mensen van alle leeftijden, maar vaak begint het al in de kindertijd.

Er zijn verschillende oorzaken van astma en er is geen remedie. Er zijn wél natuurlijke voedingsmiddelen en kruiden die kunnen helpen bij het behandelen van de symptomen.

Welke kruiden en natuurlijke voeding helpen bij een natuurlijke astmabehandeling?

Astma is een chronische aandoening die de luchtwegen beïnvloedt en ervoor zorgt dat ze ontstoken raken. Deze ontsteking veroorzaakt zwelling van de luchtwegen en maakt het moeilijk om te ademen.

Astmasymptomen variëren van mild tot ernstig en doen zich vooral voor wanneer iemand wordt blootgesteld aan allergenen of irriterende stoffen zoals rook of vervuiling.

Deze kruiden helpen bij een natuurlijke behandeling van astma:

Symptomen astma

De symptomen van astma zijn afhankelijk van de ernst van de aandoening. Sommige mensen hebben alleen af en toe milde symptomen, terwijl anderen dagelijks last hebben van:

  • Kortademigheid
  • Benauwdheid op de borst
  • Hoesten
  • Piepende ademhaling

Oorzaken astma

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van astma, namelijk:

  • Erfelijkheid: Astma kan worden doorgegeven via genetica.
  • Allergieën: Mensen die allergisch zijn voor bepaalde stoffen, zoals pollen of huisstofmijt, hebben meer kans op het ontwikkelen van astma.
  • Omgevingsfactoren: Luchtvervuiling en roken zijn bekende oorzaken van astma.
  • Virussen: Sommige virussen kunnen astma veroorzaken of de symptomen verergeren.

Natuurlijke astmabehandeling: Kruiden en natuurlijke voeding tegen astma

Hoewel er geen remedie tegen astma is, zijn er verschillende manieren om de symptomen beter onder controle te houden. Met een aangepaste voeding met kruiden en andere natuurlijke remedies bijvoorbeeld.

Kurkuma

Kurkuma is een kruid dat bekend staat om zijn anti-inflammatoire eigenschappen. De werkzame stof in kurkuma, curcumine, helpt kan tegen ontstekingen van de luchtwegen.

Voeg kurkuma toe aan je gerechten en combineer dit met een natuurlijk supplement kurkuma.

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat helpt bij het regelen van spiercontracties, waaronder die van de luchtwegen.

Onderzoek toonde aan dat astmapatiënten vaak een laag magnesiumniveau hebben. Het eten van voeding rijk aan magnesium, gecombineerd met een supplement vermindert de symptomen van astma aanzienlijk.

Natuurlijke astmabehandeling met Gember

Gember is een kruid dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het vermindert kan spasmen van de luchtwegen.

Voeg gember toe aan zoveel mogelijk gerechten, gebruik het als supplement en drink het als thee.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn onmisbare vetten die in zowel voorkomen in visolie als in lijnzaadolie. Deze vetzuren hebben anti-inflammatoire eigenschappen. Die voorkomen of verminderen ontstekingen van je luchtwegen.

Studies toonden aan dat omega-3 supplementen de frequentie en de ernst van astma verminderen.

Natuurlijke astmabehandeling met vitamine D

Vitamine D speelt een belangrijke rol bij het reguleren van immuuncellen en bij het verminderen van ontstekingen in onze longweefsels.

Mensen met een tekort aan vitamine D hebben aanzienlijk meer kans op het ontwikkelen van astma en andere ademhalingsaandoeningen.

Het innemen van een vitamine D supplement vermindert dit risico.

Conclusie

Astma is een chronische aandoening die de luchtwegen beïnvloedt en ervoor zorgt dat ze ontstoken raken.

Er zijn verschillende oorzaken van astma en er is geen genezing mogelijk. We kunnen de vervelende symptomen van astma wél verzachten en beter onder controle houden.

Een gezonde voeding met en kruiden helpt ontstekingen in de luchtwegen en spasmen in de longweefsels verminderen.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

One thought on “Natuurlijke astmabehandeling: de voordelen van kruiden en natuurlijke voeding”
  1. Als je al lang puffers neemt, kan je dan nog overstappen op kruiden? Mijn ervaring is dat als ik stop met puffen ik na 1 of 2 weken ziek word.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole