Meer opgeslagen vet verbranden is onmisbaar voor een strakke en platte buik met weinig of geen vet en meer spieren. Spieren zijn namelijk belangrijk als je makkelijker wilt afvallen. Hoe groter je spiermassa hoe meer energie (calorieën) je verbrandt en hoe makkelijker je afvalt. Wist je dat onze spieren zelfs als je rust en tijdens je slaap calorieën verbranden? Onze voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Vooral eiwitten zorgen voor een grotere spiermassa. Om je spiermassa te vergroten en te behouden, zul je voortaan dus meer eiwitrijke voeding moeten eten.
Deze makkelijke gezonde recepten helpen mee aan een slanke lijk en een platte buik.
Ongezond buikvet is nog veel ongezonder dan onderhuids, visceraal vet. Buikvet verspreid zich in onze buikholte tussen de organen die zich daar bevinden. Daar vormen ze (giftige) afvalstoffen die onze gezondheid in bevaar brengen. Zorg er dus voor dat je zo snel mogelijk van je buikvet af raakt. Dat doe je alleen in een gezond eet- en leefpatroon met natuurlijke voeding en aangepaste lichaamsbeweging. Alleen op deze manier zul je meer opgeslagen vet verbranden
Wat is opgeslagen vet en buikvet?
Buikvet is niets anders dan vetweefsel dat zich onder de huid van je buikholte bevindt. Te veel buikvet vormt een directe bedreiging voor veel organen, vooral onze maag en onze lever. Het is ook een belangrijke risicofactor voor stofwisselingsziekten, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker. Buikvet kan erfelijk zijn, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn.
De oorzaken van teveel buikvet
Buikvet heeft meerdere oorzaken. De meest voorkomende zijn:
Een ongezond en eenzijdig eetpatroon
De meeste onder ons eten ongezond en eenzijdig met veel toegevoegde suikers en vetten. En daar boven op bevat onze dagelijkse voeding steeds minder gezonde voedingsstoffen. Het gaat dan vooral om vitaminen, mineralen, voedingsvezels, eiwitten en sterke antioxidanten. Onze moderne voeding bevat ook teveel zout. Dat vergroot ons risico op hoge bloeddruk, aderverkalking en op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Zout zorgt er ook voor dat we teveel vocht vasthouden dat zich uiteindelijk zal ophopen in onze buikholte.
Andere oorzaken van teveel opgeslagen buikvet
Er zijn uiteraard nog andere oorzaken van buikt, zoals:
- Te weinig slaap
- Stress
- Verstoord cholesterolgehalte
- Langdurig medicijngebruik
Meer opgeslagen buikvet verbranden met een gezond eetpatroon
Meer opgeslagen vet verbranden doe je in de eerste plaats met een gezond, natuurlijk, evenwichtig en gevarieerd eetpatroon. Zo een plantaardig eetpatroon bestaat vooral uit veel verse groenten, fruit, onbewerkte noten, volkorengranen, volkorenproducten en vette vis. Drink daarbij voldoende water, dat is minstens 2,5 liter (water uit je voeding inbegrepen). Een stevig en eiwitrijk ontbijt is hierbij belangrijk. Eet ook zo weinig mogelijk suikers uit snoep, koekjes, gebak en chips en voeding rijk aan toegevoegde verzadigde vetten en transvetten. Dit gezond eetpatroon heeft alleen nut als je het combineert met voldoende beweging, een afwisseling van kracht- en cardiotraining.
Meer opgeslagen vet verbranden met dit eiwitrijk ontbijt: Chiazaad met gouden melk
Ingrediënten voor vier personen: vier kopjes melk, 12 eetlepels chiazaad, vier theelepels kurkumapoeder, zwarte peper, een snuifje peper en zout, een snuifje kaneel en kardemom, vier eetlepels onbewerkte honing
Bereiding
- Kook de melk samen met de melk met de kurkuma, de honing, zwarte peper, kardemom, kaneel en gember
- Haal van het vuur en laat afkoelen
- Zeef de gember uit de melk.
- Giet de afgekoelde melk in een pot
- Voeg er chiazaden en de melk toe en roer deze ingrediënten door elkaar
- Dek de pot af en laat deze een nacht in de koelkast staan
- Breng daarna eventueel op de gewenste smaak met honing, peper en zout
- Voeg er je favoriete noten en fruit noten en fruit aan toe
- Smakelijk
Zure kersen-eiwitshake
Studies toonden aan dat zure kersen kunnen helpen bij het verminderen van buikvet en ontstekingen en bij het verlagen van je slechte LDL- cholesterol en van de vetten (triglyceriden) in je bloed.
Ingrediënten voor vier personen: vier kopjes ontpitte kersen (bij voorkeur vers, maar mogen ook diepgevroren zijn), vier kopjes kersensap, vier kopjes water, vier eetlepels eiwitpoeder
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in je blender en maak er een egale, gladde massa van.
Pastasalade met pompoen, boerenkool kikkererwten
Buikvet vergroot je risico op aderverkalking, hart- en vaatziekten en beroertes. Een combinatie van verse groenten, fruit, volkoren granen, noten, zaden en yoghurt kan daaraan verhelpen. Al deze natuurlijke en gezonde ingrediënten zijn aanwezig in deze pastasalade met pompoen, boerenkool en kikkererwten. Boerenkool barst van alle gezonde voedingsstoffen en kikkererwten bevatten vooral hoogwaardige eiwitten.
Ingrediënten voor de boerenkool voor acht personen: een gesneden boerenkool, een zelf geperste citroen, een eetlepel druivenpitolie of olijfolie, een eetlepel rozemarijn,
Ingrediënten voor de salade voor acht personen: acht kopjes gehakte butternutpompoen, een eetlepel olijfolie, een eetlepel rozemarijn, voer acht kopjes kikkererwten, een kopje gedroogde veenbessen, een vierde kopje pepitazaden, twee eetlepels hennepzaden, een eetlepel citroen-olijfolie
Bereiding
- Bereid de gemarineerde boerenkool door de boerenkool, het citroensap, een eetlepel citroen-olijfolie en een eetlepel. citroen rozemarijn kruiden samen in een kom
- Masseer de olie, het citroensap en de kruiden in de boerenkoolbladeren
- Nadat de bladeren goed zijn gemasseerd, dek je de kom af met plasticfolie en zet je deze minstens een uur in de koelkast
- Leg de gehakte butternutpompoen op een bakplaat bekleed met anti-aanbakfolie
- Smeer de pompoen in met olijfolie en citroen-rozemarijnkruiden en verdeel dit in een gelijkmatige laag over de pan
- Bak in een oven van 180 graden tot de pompoen gaar is
- Kook de pasta terwijl de
- Rooster de pompoen
- Wanneer de pasta is uitgelekt, spoel je deze grondig om het kookproces te beëindigen onder koud water laten lopen om het kookproces te stoppen.
- Combineer de pasta, pompoen en overige ingrediënten in een kom
- Roer de gemarineerde boerenkool erdoor
- Smakelijk
Koolhydraatarme kalkoenrolletjes
Het dagelijks drinken van een glas tomatensap helpt tegen allerlei ontstekingen helpen veroorzaakt door overgewicht. Chronische ontstekingen zijn daar bovenop een belangrijke oorzaak van meer buikvet. Tomaten en alle bereidingen met tomaten (tomatenpasta, ketchup) zijn rijk aan sterke antioxidanten en helpen kan helpen ontstekingen beter onder controle te krijgen. Dat zorgt voor gewichtsverlies en voor het verbranden van meer buikvet.
Ingrediënten voor zes personen: een groene kool, 500 gram kalkoenreepjes, een fijngehakte ui, drie fijn gehakte knoflookteentjes, twee in blokjes gesneden stengels bleekselderij, een kop in blokjes gesneden wortels, een eetlepel gedroogde oregano, twee theelepels gedroogde basilicum, twee theelepels gedroogde tijm, zes in blokjes gesneden tomaten, peper en zout
Bereiding
- Je oven voorverwarmen op 375 graden
- Snijd een vierkant in de bodem van je kool en snij er vervolgens een X in. Trek de kern eruit en gooi weg
- Breng een grote kom water aan de kook
- Leg de kool met zijn kern naar beneden in het water en dek af. Kook gedurende 6 minuten
- Plaats een kom op middelhoog vuur, voeg de kalkoen toe en laat deze bruin worden
- Duw de kalkoen opzij en voeg de uien en de knoflook toe tot ze kleur krijgen
- Voeg de bleekselderij, de wortels en de kruiden toe. Fruit dit drie minuten en voeg dan de helft van de geplette tomaten en een snufje peper en zout toe
- Als de kool gaar is klaar, giet je deze in een vergiet om af te koelen
- Verwijderen de onderste bladeren en leg ze op een bord
- Wanneer je merkt dat de resterende bladeren aan de binnenkant nog een beetje rauw zijn, leg je de kool nog twee minuten in het kokende water
- Laat ze daarna afkoelen in je vergiet
- Verwijder de overgebleven bladeren en verdeel ze over de borden
- Giet in de ovenschaal een dun laagje geplette tomaten op de bodem
- Leg een koolblad op een groot bord en snijd de dikke steel eruit
- Vul het midden van het blad met ongeveer 3/4 kop vulling
- Vouw drie kanten naar binnen en rol dan als een burrito, stop het uiteinde eronder
- Leg in de ovenschaal
- Herhaal met de resterende bladeren en vulling
- Zodra je ovenschotel vol met koolrolletjes zit, giet je de rest van de geplette tomaten erover.
- Bak alles 30 minuten en laat afkoelen
- Smakelijk
Gouden melk klinkt heerlijk. Moet ik eens uitproberen en de jkzlkoenrolketjes, ook.
Interessante lectuur!
Goed om te weten!