Vloer schoonmaken
Spread the love

Je vloer goed schoonhouden zorgt voor een hygiënisch en gezonder huis. Je vloer wordt constant gebruikt. Zo verzamelt hij ook het meeste vuil. De verspreiding van stof en vuil vergroot als je huisdieren of kinderen in je gezin hebt. Deze brengen namelijk meer tijd buiten door. Zo maken ze binnenshuis ook meer vuil.

Het maakt niet uit of je tapijt, laminaat, vinyl of keramische tegels hebt als vloerbedekking thuis. Met onze eenvoudige maar doeltreffende tips blijft je vloer er als nieuw uitzien en maakt je huis nog gezonder.

Dweil gemorst materiaal en vlekken weg

De beste manier om de vuilste vlekken op harde oppervlakken zoals vinyl te verwijderen, is met ouderwets te dweilen. Hoe steviger de dweil die je daarvoor gebruikt, hoe beter. De welbekende draad zwabber is nog altijd een uitstekende keuze voor het verwijderen van vuil en van allerlei gemorste vloeistoffen. Een dweil van goede kwaliteit absorbeert veel vloeistof onmiddellijk en bedekt tegelijk grote oppervlakken.

Je vloer goed schoonhouden met een droogloopmat

Kinderen en huisdieren hebben, nadat ze buiten hebben geravot, van nature de neiging om de helft van het buitenleven mee naar binnen te brengen. Een handige manier om je vloer en tegelijk ook je woning te beschermen tegen vuil en modder, is het gebruik van een droogloopmat. Doe dat zowel bij je voor- als je en achterdeur(en). De vertrouwde deurmat doet het nog steeds uitstekend bij het verwijderen van overtollig vuil en stof.

Je vloer goed schoonhouden door regelmatig te stofzuigen

Stofzuigers zijn één van de doeltreffendste hulpmiddelen bij het schoonhouden van je vloer en je woning. Stofzuigen verwijdert ook zowel stof en vuil als haren van huisdieren en veel voorkomende allergenen zoals pollen en schimmelsporen. Daardoor blijft je huis vlekkeloos en bacterievrij waardoor je gezonder woont.

Vaker stofzuigen in je keuken

Meestal is één of twee keer per week stofzuigen voldoende. Maar in drukbezochte kamers zoals je keuken is dagelijks stofzuigen een aanrader. Streef ernaar om je ganse huis één keer per week volledig en grondig te stofzuigen.

Je vloer goed schoonhouden door laminaatvloeren altijd droog te dweilen

Een laminaat traprenovatie is een perfecte keuze als je trap een opknapbeurt nodig heeft. Trappen met vloerbedekking of vloeren van echt hout kunnen trekken snel vuil, aarde en andere ongewenste materialen aan.

Een trap van laminaat zorgt daarentegen voor een stevig en vlak oppervlak dat makkelijk schoon gemaakt wordt.

Laminaatvloeren anders reinigen dan andere vloerbedekkingen

Hou er rekening mee dat laminaatvloeren anders gereinigd en behandeld worden dan andere soorten vloeroppervlakken. Gebruik daarom nooit vloeistof of boenwas op gelamineerde oppervlakken. Deze schoonmaakmiddelen zullen onder de planken vloer doorsijpelen en het laminaat beschadigen.

Zachte microvezeldoek

Reinig je laminaatvloer(en) met een droge en zachte dweil of (nog beter) microvezeldoek en met regelmatig stofzuigen. Gebruik voor vlekken of vuil een vochtige microvezeldoek en poets om het vuil voorzichtig te verwijderen.

Natuurstenen vloeren zijn gevoeliger voor verkleuring

Natuurstenen vloeren reinig je best niet met agressieve reinigingsproducten. Die zorgen voor verkleuringen en beschadigingen. Dat is zeker zo met het gebruik van azijn of van azijnoplossingen, allerlei bleekmiddelen en ammoniak. . Gebruik uitsluitend speciale producten voor het reinigen van natuursteen zoals pH-neutrale vloerreinigers.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole