Het norovirus voorkomenSuperfoods voor schoolkinderen zijn onmisbaar om goed te presteren. En zeker voor kinderen is het ontbijt één van d egezondste maaltijden van de dag
Spread the love

Het norovirus voorkomen is veel beter dat het te genezen. Dit virus is erg besmettelijk en slaat vooral in het najaar en tijdens de winter toe bij baby’s en kinderen. Dat betekent helemaal niet dat volwassenen ervan gespaard blijven. Zij kunnen er ook last van krijgen. Eet gezonde voeding met veel groenten, vitaminen en mineralen is je beste bescherming tegen dit virus. Een gezond eetpatroon kun je extra ondersteunen met een natuurlijk voedingssupplement.

Hoe kun je het norovirus voorkomen of verzachten?

Het norovirus is zeer besmettelijk. Als er niet onmiddellijk wordt opgetreden, kan het zelfs een voedselinfectie veroorzaken. Het virus komt vaak voor in rauwe schaal- en schelpdieren zoals in oesters, mosselen, in garnalen en in rauwe groente en fruit. De meeste besmettingen gaan van mens op mens. Vooral baby’s en jonge kinderen zijn er extra gevoelig voor. Je kunt het norovirus voorkomen let een goede hygiëne. Vooral door regelmatig je handen te wassen, schaal- en schelpdieren goed te verhitten en groente en fruit grondig te wassen onder stromend water.

Wat is het norovius?

Norovirussen zijn besmettelijke virussen die een ontsteking van het maag-darmkanaal veroorzaken. Het norovirus veroorzaakt buikgriep. Jaarlijks krijgen gemiddeld vijf miljoen landgenoten dit vervelende virus te pakken, waaronder veel baby’s en jonge kinderen.

En hoe verspreidt het norovirus zich?

Om het norovirus buitenshuis te houden vragen velen zich af hoe het norovirus zich verspreidt. Het norovirus is vooral aanwezig in onze mond en in onze darmen. Je krijgt het norovirus vaak via handcontact, via de lucht en speekseldruppeltjes na een hevige nies- of hoestbui. Het virus kan je ook via voedsel of een toiletbezoek besmetten.

Norovius symptomen

De belangrijkste symptomen van een infectie met het norovirus zijn hevig en plots overgeven en diarree. Andere symptomen zijn misselijkheid, koorts, hoofdpijn, buikpijn en buikkramp. In een latere fase hebben patiënten ook last van een moeizame ademhaling, het ophoesten van taai en groen slijm, braken, heesheid en hoge koorts. Volwassenen hebben er vaak geen of weinig last van. Toch kunnen ze het virus overdragen. Meestal verdwijnen de symptomen spontaan na een of maximaal vier dagen.

Baby’s en kinderen vragen extra aandacht

Bij ziekenhuispatiënten, ouderen en jonge kinderen met een lage weerstand moet een besmetting met het norovirus altijd ernstig worden genomen. Vooral baby’s vragen speciale medische hulp en moeten opgenomen worden in het ziekenhuis. Het wordt vooral overgebracht via de handen en verspreidt zich razendsnel, vooral in kleine ruimten.

Het norovirus is seizoensgebonden

Het noro of RVS- virus is seizoensgebonden. Het manifesteert zich vooral in de periode tussen begin oktober tot eind maart. Grote temperatuurschommelingen en ons natte, koude en wisselvallige klimaat zijn een ideale voedingsbodem voor het virus.

Norovirus oorzaak van infecties van de luchtwegen

Baby’s en jonge kinderen met een zwakke lichamelijke weerstand lopen gevaar op bronchitis en longontsteking. Dat herken je aan hevige benauwdheid, ze drinken en eten weinig of niets, zijn lusteloos en krijgen een bleke en asgrauwe kleur als gevolg van een moeilijke ademhaling. Als er niet snel wordt ingegrepen dreigt zelfs uitdroging.

Het norovirus voorkomen

Dat is niet altijd even makkelijk. Eet gezond en natuurlijk met veel groenten en beweeg voldoende, ook bij slecht weer. Je kunt je gezond eetpatroon extra ondersteunen met een natuurlijk voedingssupplement.

Wat moet je doen als je het norovirus hebt?

Het RSV-virus verspreidt zich vooral via de handen. Je wast je handen dan beter een keer teveel dan te weinig, best met desinfecterende zeep. Was zeker je handen voor je je baby verzorgt en telkens na hoesten, niezen of na het snuiten van je neus. Gebruik hierbij zoveel mogelijk wegwerpzakdoeken en wegwerphanddoeken. Virussen kunnen namelijk ettelijke uren buiten de mens overleven.

Gezond en gevarieerd eten

Een gezonde, gevarieerde en evenwichtige voeding met veel verse groenten is de beste bescherming tegen het RSV- virus of het norovirus.

Roken verhoogt het risico op een RSV-infectie.

 

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole