Glucomannan
Spread the love

Glucomannan is een natuurlijke voedingsvezel dat stilaan de wereld verovert en ook hier bij ons steeds populairder wordt.

Wil je graag op een gezonde manier afvallen? Dan is het tijd om kennis te maken met glucomannan. Maar wat is het precies en hoe helpt je bij het bereiken van je gewichtsverliesdoelen?

In dit artikel ontdek je de voordelen van glucomannan en hoe je het kunt gebruiken om jouw gezondheid en welzijn te verbeteren.

Lees snel verder en laat je verrassen door de krachtige werking van dit natuurlijk supplement!

Kies uit de drie beste supplementen glucomannan

Wat doet glucomannan voor je gezondheid?

Glucomannan is een natuurlijke voedingsvezel, afkomstig van de wortel van de konjac plant. Het staat bekend om zijn waterabsorberende eigenschappen en wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Aziatische keuken en geneeskunde voor het voorkomen en behandelen van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten.

Bereik snel je gewichtsdoelen met Glucomannan

Deed je al alles om makkelijker je gewichtsdoelen te bereiken, maar was alles vergeefse moeite? Dan is dit artikel zeker iets voor jou.

Ontdek hoe glucomannan je helpt om definitief je gezond gewicht te bereiken en te behouden. Glucomannan, ook bekend als konjac, doet echter zoveel meer dan dat.

Houdt diabetes beter onder controle

Glucomannan is als natuurlijk voedingssupplement ook uitstekend geschikt voor diabetici. Het zorgt namelijk voor een meer stabiele bloedsuikerspiegel.

Daarnaast verbetert het je spijsvertering, zorgt het voor een gezonde darmflora en brengt je verstoord cholesterolgehalte weer in evenwicht.

Zeker meer dan genoeg redenen om dit natuurlijk voedingssupplement toe te voegen aan je gezond eet- en leefpatroon, toch?

Kies uit de drie beste supplementen glucomannan

Voedingswaarde glucomannan

Glucomannan bevat weinig calorieën, maar heeft een hoog water- en vezelgehalte. Het heeft geen smaak of geur en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan verschillende gerechten zonder de smaak te beïnvloeden.

In 100 gram pasta met glucomannan vind je vooral:

 • Energie: 8 Kcal
 • Vitaminen: vooral B3 en D3 die je energiestofwisseling optimaliseren
 • Mineralen: zoals calcium, kalium, natrium, ijzer, magnesium, mangaan, jodium en mangaan
 • Eiwitten: 0,2 gram
 • Voedingsvezels: 4,4 gram

Wat doet glucomannan voor je gezondheid?

Doordat glucomannan veel water absorbeert, zorgt het voor een vol gevoel waardoor je minder gaat eten.

Daarnaast regelt het je bloedsuikerspiegel, verbetert het je darmgezondheid en brengt je cholesterolgehalte weer in evenwicht door je slechte LDL- cholesterol aanzienlijk te verlagen.verlagen.

Dit alles werd wetenschappelijk bewezen.

Afvallen met glucomannan

Doordat glucomannan veel water absorbeert, zorgt het snel voor een langdurig verzadigd gevoel waardoor je minder eet en makkelijker afvalt.

Kies uit de drie beste supplementen glucomannan

Hoeveel afvallen met glucomannan?

De hoeveelheid gewichtsverlies die je kunt bereiken met glucomannan varieert per persoon. Het is belangrijk om te benadrukken dat glucomannan geen wondermiddel is en dat een gezonde levensstijl, inclusief evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging, essentieel blijft voor succesvol gewichtsverlies.

Gezond cholesterolgehalte

Studies toonden aan dat glucomannan supplementen de slechte LDL-cholesterol in je bloed aanzienlijk verlager.

Tegelijk verlaagt het ook de hoeveelheid triglyceride (vet) in je bloed. De combinatie van een evenwichtig cholesterolgehalte e minder vet in je bloed verlaagt een hoge bloeddruk, beschermt je tegen aderverkalking en verbetert de gezondheid van je hart en je bloedvaten.

Goed nieuws voor diabetici: dit supplement stabiliseert je bloedsuikerspiegel

Daarnaast stabiliseert dit voedingssupplement ook je bloedsuikerspiegel. Dat is meteen ook goed nieuws voor diabetici.

Een onstabiele bloedsuikerspiegel is namelijk een belangrijke oorzaak van diabetes. Door je bloedsuikerspiegel te verlagen, hou je diabetes beter onder controle.

Zo kunnen vele diabetici hun medicijnen geleidelijk afbouwen.

Kies uit de drie beste supplementen glucomannan

Dankzij de oplosbare vezels in glucomannan

Deze gunstige evolutie danken diabetici aan de vele in water oplosbare vezels in glucomannan. Die vezels nemen veel water op en vormen uiteindelijk een soort gel in onze darmen.

Deze gel vertraagt de opname van koolhydraten en cholesterol, wat uiteindelijk je bloedsuikerspiegel verlaagt.

Door de hoge concentratie aan voedingsvezels voorkomt ook constipatie of verstopping.

Het glucomannan dieet

In dit dieet neem je voor elke maaltijd een glucomannan supplement, samen met veel water. Om zijn vele gezondheidsvoordelen van nog te versterken, geef je in dit dieet voorrang aan voeding met veel vezels, zoals:

 • Verse groenten: vooral groene bladgroenten
 • Peulvruchten: vooral linzen en kikkererwten, maar ook doperwten, groentekiemen en maïs
 • Fruit: de meeste vezels vind je in frambozen, bramen, aardbeien, peer, appel, banaan, granaatappel en in alle citrusvruchten
 • Magere eiwitten: naast kip en kalkoen zijn vooral mager vlees (magere biefstuk en rosbief) vis, magere en halfvolle melk, magere yoghurt, Griekse yoghurt, kwark, skyr en kefir en eieren
 • Volkorengranen: dat zijn vooral haver en havermout, zemelen, boekweit, gierst en quinoa
 • Volkorenproducten: alle soorten volkorenbrood, volkoren deegwaren en zilvervliesrijst
 • Gezonde vetten: zoals in alle plantaardige oliën, in bak en braadboter, vloeibare margarine en halvarine, in onbewerkte noten, zaden en pitten, avocado en in vette vis
 • Omega-3 vetzuren: die vind je in alle vette vissoorten en in alle schaal- en schelpdieren

Kies uit de drie beste supplementen glucomannan

Dit eet je zo weinig mogelijk in het Glucomannan dieet

Zoals er voedingsproducten in het Glucomannan dieet sterk worden aangeraden, zo zijn er ook waarvan je het gebruik zoveel mogelijk moet beperken. Dat is vooral het geval voor:

 • Voedingsmiddelen met toegevoegde suikers: zoals snoep, koekjes, gebak en chips, frisdranken, energiedranken in kant- en – klare vruchtensappen en smoothies, in suikerrijke tussendoortjes en in kant- en klare- soepen, sauzen en dressings
 • Geraffineerde granen: alle soorten witbrood, witte deegwaren en witte rijst
 • Verzadigde vetten en transvetten: die vind je vooral in snoep, koekjes, gebak en chips, maar ook in volle melk en volle melkproducten zoals kaas (+48), yoghurt, Griekse yoghurt, kwark en skyr, in roomboter, rundvlees, schapenvlees, in alle vette vleeswaren en bewerkte voeding vooral in vlees als broodbeleg (worst, salami, paté)

Deze kunnen de effectiviteit van het dieet verminderen.

Conclusie: Glucomannan is zelfs goed voor diabetici

Glucomannan is een effectieve vezel die afvallen vergemakkelijkt en je algehele gezondheid en welzijn verbetert.

Het regelt onder meer je bloedsuikerspiegel, verlaagt je ongezonde LDL- cholesterol en verbetert je darmfunctie.

Dit natuurlijk voedingssupplement maakt deel uit van elk gezond eet- en leefpatroon, ook als je wilt afvallen.

Kies uit de drie beste supplementen glucomannan

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole