Gezond eten tijdens je vakantie
Spread the love


Gezond eten tijdens je vakantie in het buitenland is belangrijker dan je denkt. De zomer staat weer voor de deur. Heb je al een leuke vakantie op de planning? Wat een heerlijk vooruitzicht. Tijdens je vakantie wil je natuurlijk zo goed mogelijk genieten en ontspannen. Maar tijdens je vakantie kom je natuurlijk ook snel in de verleiding door al dat lekkere eten. En dan kan het soms heel lastig zijn om gezonde voedselkeuzes te maken. Waar hou je best rekening mee als je toch gezond wil eten tijdens je vakantie?

Overnacht in een appartement met je eigen keuken

Onze eerst tip heeft alles te maken met de keuze van je accommodatie. Wanneer je overnacht in een kleinschalig appartement met je eigen keuken, dan ben je veel sneller geneigd om zelf ook eens een lekker gerecht te bereiden. Overnacht bijvoorbeeld in een kleinschalig appartement op Tenerife of kies voor een luxe villa met privézwembad op Kreta. Hier heb je een volledig ingerichte en moderne keuken tot je beschikking waar je lekkerste maaltijden kunt bereiden.

Gezond eten tijdens je vakantie: Start je dag met een goed ontbijt

In een nieuwe omgeving is het natuurlijk heel lekker om allerlei nieuwe gerechten uit te proberen. Maar als je iedere dag buiten de deur ontbijt, luncht en dineert dan zullen de kilo’s eraan vliegen. Daarom is het verstandig om je dag goed te beginnen met een gezond ontbijt. Bij een supermarkt in de buurt van je accommodatie koop je alle nodige producten om je dag goed te beginnen.

Gezond eten tijdens je vakantie

Geniet van lokaal voedsel

Probeer tijdens je vakantie zeker ook lokale gerechten. Die worden met veel liefde en altijd vers bereid in de restaurants. Zo kun je een gezonde maaltijd eten die ook nog eens heel duurzaam is. En op deze manier draag je ook nog een steentje bij aan de lokale economie. Tip: vraag bij de eigenaar van je accommodatie om aanbevelingen voor lokale restaurants in de buurt.

Gezond eten tijdens je vakantie: Kies bewust en eet vaker plantaardig

Tijdens je vakantie zal je vast en zeker ook wel eens uit eten gaan. Bekijk op de menukaart dan ook eens de plantaardige en vegetarische gerechten. Deze maaltijden zitten boordevol groenten, fruit, granen en peulvruchten. Die zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen. Zo kun je toch uit eten gaan, maar de inname van het aantal calorieën beperken.

Gezond eten tijdens je vakantie

Vermijd uit eten gaan bij grote fastfoodketens

Je vindt ze op bijna iedere vakantiebestemming: grote fastfoodketens. Hier wil je absoluut niet eten als je bewustere keuzes wil maken tijdens je vakantie. Daarom is het belangrijk om nooit de deur van je appartement uit te lopen met honger. Hoor je je buik al rommelen? Zorg dan dat je eerst wat fruit of een lichte cracker neemt. Zo voorkom je dat je tijdens het langslopen van zo’n grote fastfoodketen toch naar binnen wordt getrokken.

Gezond eten tijdens je vakantie: Let op met het drinken van alcohol

Een glaasje alcohol kan geen kwaad, maar let er op dat je niet te veel of te vaak alcohol drinkt tijdens je vakantie. Kies daarom overdag altijd voor water zodat je goed gehydrateerd blijft. En wil je toch een keer wat drinken? Hou het dan bij één glaasje wijn of een lokaal biertje.

Gezond eten tijdens je vakantie

Een goede voorbereiding is onmisbaar

Op vakantie kom je snel in de verleiding, daarom is een goede voorbereiding nodig. Als je niet bewust nadenkt over wanneer en waar je wil gaan eten, dan kom je al snel uit bij een restaurant wat misschien niet zo’n gezonde keuze is. Daarom raden we je aan om je alvast goed in te lezen over je vakantiebestemming, nog voordat je vertrekt. Zo kun je enkele gezonde restaurants op een lijstje zetten, zodat je daar tijdens je vakantie niet meer over hoeft na te denken.

Wij hopen je genoeg tips te hebben gegeven zodat je tijdens je vakantie lekker en gezond kunt eten!

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole