Geuren

Geuren zijn persoonlijk en beïnvloeden zelfs je gezondheid

Spread the love

Geuren, we houden er allemaal van. Ze zijn persoonlijk en verschilt dus van persoon tot persoon. Jawel, u leest het goed, en neen het is geen schrijffout. Natuurlijk luidt het oorspronkelijke spreekwoord “kleren maken de man”, maar bent u zich er bewust van dat geuren, evenals de kledij die we dragen, een enorm grote invloed hebben op hoe wij ons als mensen voelen en hoe we ons gedragen? Geuren hebben nu eenmaal de bijzondere eigenschap dat het de gemoedstoestand van de mens kan beïnvloeden, zonder dat we daar erg in hebben.

Geuren spelen uiteindelijk onbewust in op onze hersenen en onze hormoonhuishouding.

Wist u dat ons brein in staat is om een enorm aantal verschillende geuren op te slaan? We kunnen maar liefst één biljoen geuren onderscheiden. Ter vergelijking, met onze ogen zien we “slechts” tien miljoen verschillende kleuren. Zo zijn we Dit in staat zijn om geur soms beter te memoriseren dan beeld. Aan elke geur die u ooit geroken hebt kleeft een specifieke herinnering. Dit kan dus voor iedereen verschillend zijn. Het is daarom dat het advies luidt om geen parfum te dragen wanneer u een sollicitatiegesprek hebt. Het zou toch zomaar kunnen zijn dat uw gesprekspartner een nare ervaring heeft gehad met de geur die u op dat moment bij u draagt. De invloed van aroma’s is zo groot dat het er in dit geval zelfs voor kan zorgen dat u de job niet krijgt.

Geuren zijn persoonlijk

Wat voor invloed welke geur heeft is dus niet zomaar vast te stellen, vermits elke persoon een andere ervaring heeft gehad met een bepaald aroma. Het is namelijk heel persoonlijk. Toch bestaan er bepaalde aroma’s welke gekend staan om hun typerende karakter en eigenschappen. Deze gegevens zullen wellicht niet voor iedereen opgaan daar ze gebaseerd zijn op gemiddelden en geeft het een aanwijzing van hun eigenschappen.

Sfeer in huis

Wanneer u een bepaalde ambiance in uw woonst wilt creëren, kunt u dat teweegbrengen door het ontsteken van een welriekende geurkaars, een aromalamp of aroma diffuser. De producten van WoodWick zijn hier buitengewoon geschikt voor, want met de verfijnde geuren biedt dit merk u een grote verscheidenheid aan aroma’s om uw woonst te hullen in een aangename ambiance. Zo brengen geuren als amber, jasmijn, sandelhout en vanille een ontspannen ambiance aan een vertrek. Dit zijn dus ideale aroma’s voor in uw slaapkamer of badkamer. Activerende geuren daarentegen zijn citrusgeuren, magnolia, muskus en rozemarijn. Dergelijke geuren doen het vaak goed in de living of woonkeuken.

Geuren en geurkaarsen van WoodWick

Wanneer u de subtiele invloed van geuren ook eens wilt ervaren, dan kunnen wij u de geurkaarsen van WoodWick beslist aanraden. Een woodwick kaars zorgt namelijk niet alleen voor een fijne sfeer door de weldadige aroma’s die ze verspreidt. Het behaaglijke licht dat van de kaarsen komt heeft uiteraard eveneens een positieve uitwerking op uw gemoedstoestand. Bovendien zijn de geurkaarsen van WoodWick voorzien van een houten lont. Dit geeft niet alleen de geur van de kaars een extra dimensie, ook zorgt het voor een zeer aangenaam knisperend geluid. Een geluid dat direct doet denken aan een zacht brandend haardvuurtje. WoodWick geurkaarsen zitten daarnaast ook nog eens in een oogverblindende glazen houder die voorzien is van een deksel gemaakt van hout, welke bovendien te gebruiken is als onderzetter.

Aroma diffusers van WoodWick

Ontsteekt u liever geen kaarsen in uw woning omdat u jonge kinderen of huisdieren hebt, of wilt u een ruimte waar kaarsen niet gewenst zijn, toch voorzien van een aangenaam aroma? Hier komen de aroma diffusers van WoodWick heel goed van pas. Deze geurverspreiders bevatten een geurconcentraat welke heel geleidelijk aan verdampt in de lucht. De bijgeleverde stokjes zuigen zichzelf vol met het geurconcentraat, en geven dit vervolgens af aan de lucht. Wanneer u de stokjes met enige regelmaat omdraait, kunt u zorgen voor een intensere geurbeleving. De diffusers staan garant voor maar liefst drie maanden lang een constante aangename geur in uw woonst, en wel op een veilige manier. De diffusers van WoodWick zijn uiteraard vervaardigd uit hoog kwalitatief glas en hebben de typerende zandloper vorm, en worden geleverd inclusief navulling.

Interessante weetjes over geuren in huis

Tot slot willen we u nog enkele plezante feitjes rondom geuren meegeven. Wist u bijvoorbeeld dat citroengeur als eigenschap heeft dat de drang om te kuisen gestimuleerd wordt? Evenals dat het de vrijgevigheid positief beïnvloedt. Hier kunt u natuurlijk uw voordeel mee doen, en het is dan ook niet zomaar dat schoonmaakmiddelen dikwijls geuren naar deze zure vrucht. En zo wordt er in Japan dankbaar gebruik gemaakt van de kennis over aroma’s. Japanners starten hun dag namelijk met een citrusgeur om goed wakker te worden. Hierop volgend gaan zij over naar een bloemige geur ter verbetering van de concentratie, en aan het einde van de dag sluiten ze af met een houtgeur welke werkt tegen de eventueel opkomende vermoeidheid. Met al deze wetenschap in uw achterhoofd kijkt u de volgende keer wellicht heel anders aan tegen de geuren die u bewust en onbewust in uw omgeving ruikt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.