Daglicht en frisse voor gezond wonen
Spread the love

Daglicht en frisse lucht zijn onmisbaar voor gezond wonen. Een goede ventilatie speelt daarbij uiteraard een hoofdrol.

De meerderheid van onze vrije tijd leven we binnenshuis. Vooral in het najaar en in de kille en vochtige wintermaanden. We gaan er daarbij van uit dat onze huizen gezond en veilig zijn.

Gezonde lucht is daarbij belangrijk, ook binnenshuis. Voldoende gezonde lucht in huis helpt om ons gezond te houden en ons beter te laten voelen.

Het belang van ventilatie en frisse lucht

De meeste moderne huizen zijn uitstekend geïsoleerd. Té goed vaak, en dat heeft belangrijke nadelen. Een gebrek aan ventilatie en gezonde lucht zorgt voor de vorming van luchtverontreinigende stoffen zoals schimmels en bacteriën.

Condensatie en schimmels

Oudere en slecht geïsoleerde woningen zijn vatbaarder voor de vorming van condensatie en ziekmakende schimmels en bacteriën. Daardoor wordt niet alleen de luchtkwaliteit binnen in je woning, maar ook je gezondheid bedreigt.

Daglicht en frisse lucht voor gezond wonen: een goede ventilatie is onmisbaar

Frisse lucht verhoogt ook de hoeveelheid zuurstof in je lichaam. Daardoor werken onze witte bloedcellen veel efficiënter. Dat versterkt je immuunsysteem en verhoogt je natuurlijke weerstand. Zo verkleint ons risico op allerlei aandoeningen zoals een verkoudheid, griep, ontstekingen en bronchitis.

Slechte concentratie en hoofdpijn

Heb je vooral naar het einde van de dag toe last om je te concentreren en van hoofdpijn? Dan krijgt je woning of bureel te weinig gezonde lucht binnen. Open daarom de ramen voor een betere luchtcirculatie. Een goede binnenluchtkwaliteit helpt je beter te slapen!

Het belang van voldoende natuurlijke verlichting

Hand in hand met frisse lucht gaat natuurlijke verlichting. De aanwezigheid van voldoende zonlicht heeft verschillende voordelen.

Om een efficiënte ventilatie mogelijk te maken biedt de webshop van de Bouwhandel diverse producten, zoals lichtkoepels en dakramen. Het belang van zonlicht mag nooit onderschat worden.

Daglicht en frisse lucht voor aanmaak van vitamine C

Zonlicht verbetert onze gezondheid en verhoogt onze productiviteit. En zonlicht is onmisbaar voor de aanmaak van vitamine D.

Natuurlijk zonlicht is ook nodig voor de aanmaak van serotonine

Serotonine is een hormoon dat ons humeur verbetert, pijn verlicht en ons energieniveau stimuleert. Serotonine wordt niet voor niets het gelukshormoon genoemd. Met dit alles wordt het belang van een goede ventilatie nogmaals onderstreept.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole