Cacao vergroot je geluksgevoel
Spread the love

Cacao vergroot je geluksgevoel en is tegelijk een bron van energie. Wist je dat cacao ook een psychoactieve stimulans is? Het wordt al eeuwenlang door de Maya’s en Azteken gebruikt bij religieuze ceremonies en de effecten zijn vergeleken met die van MDMA. Het is tegelijk een natuurlijke manier om energie te stimuleren en het serotoninegehalte te verhogen, waardoor het een levensvatbaar alternatief is voor ecstasy.

Wat is cacao en waar komt het vandaan?

Cacao is een plant die groeit in tropische klimaten over de hele wereld. De bonen van de cacaoplant worden gebruikt om chocolade te maken, evenals een verscheidenheid aan andere producten. Cacaobonen worden gekweekt op grote plantages, waar ze zorgvuldig worden verzorgd door arbeiders. De bonen worden met de hand geoogst en vervolgens naar fabrieken vervoerd voor verwerking. Het eindproduct wordt vervolgens naar de detailhandel verzonden zoals een smartshop, waar de consument ervan kan genieten. Cacao is een veelzijdig ingrediënt waar mensen al eeuwen van genieten, en de populariteit ervan vertoont geen tekenen van afnemen.

Voor een betere bloedsomloop 

Cacao wordt al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde gebruikt en de voordelen beginnen nu pas volledig te worden begrepen. Het belangrijkste actieve ingrediënt in cacao is theobromine, een bittere alkaloïde die qua structuur vergelijkbaar is met cafeïne. Theobromine heeft een stimulerend effect op het zenuwstelsel en is ook een vasodilatatie. Dat helpt je bloedvaten te verwijden. Dit kan leiden tot een verhoogde bloedstroom en een verbeterde bloedsomloop. Bovendien heeft theobromine stemmingsverhogende effecten en kan het helpen om stress te verminderen. Deze stof bevat ook flavonoïden, dit zijn plantaardige verbindingen met antioxiderende eigenschappen. Van flavonoïden is aangetoond dat ze cellen helpen beschermen tegen schade en ook kunnen helpen om ontstekingen te verminderen.

Cacao is een natuurlijke pijnstiller

Daarom wordt het traditioneel gebruikt om een ​​breed scala aan aandoeningen te behandelen, waaronder hoofdpijn, stress, angst en vermoeidheid. Tegenwoordig wordt cacao nog steeds gebruikt in veel kruidengeneesmiddelen en de unieke combinatie van voordelen wordt nog steeds gewaardeerd door zowel de conventionele als de alternatieve geneeskunde.

De beste manieren om cacao te consumeren

Voor maximaal voordeel is het belangrijk om cacao te kiezen die rijk is aan flavanolen. Het betreft natuurlijke verbindingen waarvan is aangetoond dat ze veel gezondheidsvoordelen bieden. Een van de beste manieren om dit product te consumeren is in de vorm van pure chocolade. Donkere chocolade heeft een hoger percentage cacaobestanddelen dan melkchocolade, wat betekent dat het meer flavanolen bevat. Studies hebben aangetoond dat pure chocolade kan helpen om de bloedstroom te verbeteren en de bloeddruk te verlagen, en het is ook in verband gebracht met een verbeterde cognitieve functie.

Cacao als chocolademelk

Een andere geweldige manier om van cacao te genieten is in de vorm van warme chocolademelk of chocolademelk. Deze dranken bieden een heerlijke en gemakkelijke manier om een ​​dosis flavanolen binnen te krijgen, en ze kunnen eenvoudig worden aangepast aan de individuele smaakvoorkeuren. Of je er nu van geniet in de vorm van chocolade of warme chocolademelk, het lijdt geen twijfel dat cacao een heerlijke en gezonde manier is om je zoetekauw te stillen.

 

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole