Appelazijn
Spread the love

Appelazijn wordt steeds populairder. In ons streven naar een gezond eet- en leefpatroon en een optimale gezondheid zijn we voortdurend op zoek naar gezonde voedingsmiddelen.  Een product dat de laatste tijd terug populairder wordt is appelazijn.

Maar wat is het precies en wat doet het met onze gezondheid? 

Om het effect ervan op onze gezondheid te achterhalen moeten we eerst achterhalen wat dit soort azijn precies is. Appelazijn is puur natuur en is afkomstig van verse appelen. Het is helder of troebel en kleurloos zonder enig verschil in werking en gezondheidsvoordelen.

Verschil tussen appel en wijnazijn

Er is wel een duidelijk verschil met wijnazijn. Appelazijn is afkomstig van gefermenteerde appelen. Tijdens het gistingsproces worden de suikers omgezet in alcohol. Zo ontstaat appelcider zonder bubbels. Wanneer we tijdens het gistingsproces lucht toevoegen wordt dit proces langzaam verdergezet. Uiteindelijk wordt de alcohol omgezet in zuur. Het gaat dan om een soort zure wijn, appelazijn. Het is overal verkrijgbaar maar kunt het ook zelf aanmaken. Zo weet je precies wat er in zit. Een ander belangrijk voordeel is ongetwijfeld dat je zowel de appelschillen als het klokhuis kunt gebruiken.

Appelazijn stimuleert je gezondheid

Het heeft namelijk een gunstig effect op veel voorkomende aandoeningen. Een belangrijk voordeel is ongetwijfeld dat je het zowel in- als uitwendig kan gebruiken.

Appelazijn verbrandt meer vet en doet makkelijker afvallen

Kamp je met overgewicht dan doet appelazijn je gezond te  vermageren. Het stimuleert je spijsvertering. Gebruik dagelijks 30 milliliter appelazijn bij je ontbijt. Zo verbrandt je meer opgeslagen vet en val je makkelijker af. Appelazijn verlengd ook je verzadigingsgevoel waardoor je minder vlug honger krijgt en naar zoete en ongezonde tussendoortjes zal grijpen.

Appelazijn zorgt voor goede spijsvertering

Die zet voedsel om in energie. Het versnelt ook de vertering van voedsel waardoor afvalstoffen vlugger worden afgebroken en de gezonde voedingsstoffen vlugger opgenomen.

Appelazijn zuivert je lichaam van toxische afvalstoffen

Het spoelt ons lichaam schoon van alle giftige afvalstoffen. Die zijn afkomstig van ons ongezond eetpatroon, van de vele lichaamsprocessen en van onze ongezonde leef- en woonomgeving. Een lichaam zonder afvalstoffen zorgt voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een regelmatige en vlotte stoelgang. 

Appelazijn helpt bij reuma en jicht

Veel voorkomende en vervelende symptomen bij reuma of bij reumatische aandoeningen zoals artrose en artritis, pijnlijke en stijve spieren en gewrichten, opgezwollen gewrichten en abnormale vermoeidheid verzachten. Zeker als je voldoende beweegt, tijdig rust en voldoende slaapt. Het draagt ook bij tot het verminderen van gewrichts- en spierproblemen, zorgt voor een betere bloedcirculatie en doorbloeding en versterkt je natuurlijk afweersysteem. Zo verkleint je risico op allerlei aandoeningen en vooral op griep, verkoudheden, infecties van je luchtwegen en bronchitis. 

Appelazijn brengt je cholesterolgehalte weer in evenwicht 

Cholesterol bestaat vooral uit bouwstenen die je lichaam aanmaakt en met eiwitten door gans je lichaam wordt getransporteerd. Is je concentratie aan slechte LDL- cholesterol te hoog, dan kunnen deze eiwitten zich opslagen in de wanden van je slagaders. Die vernauwen waardoor het je bloed moeizamer doorlaten. Dat vergroot je risico op levensbedreigende hart- en vaatziekten

Appelazijn helpt bij diabetes

Diabetici hebben het moeilijk om hun bloedsuikerspiegel op een constant niveau te houden. Voor iedere maaltijd is hun bloedsuikerspiegel meestal te laag, na de maaltijd stijgt het razend vlug. Azijn van gefermenteerde appels zorgt voor een meer evenwichtige bloedsuikerspiegel, zelfs na iedere maaltijd. Dat danken we aan de hoge concentratie aan de aanwezige zuren. Die zuren vertragen de omzetting van voedsel in glucose (suiker). 

Appelazijn en schimmelinfecties

Door zijn sterk antiseptische werking helpt het bij schimmelinfecties te bestrijden.

Appelazijn tegen allergieën

Bevat vele en sterke antioxidanten. Meng dagelijks drie theelepels azijn in een glas water tegen allerlei allergieën zoals hooikoorts, insecten allergieën, voedselallergie, dieren allergieën en bij overgevoeligheid tegen de huisstofmijt

Appelazijn verbrandt meer ongezond buikvet

Ongezonde vetten en koolhydraten worden door het gebruik van deze gezonde azijnsoort vlugger afgebroken. Dit proces heeft een gunstig effect op je buikvet.

Appelazijn tegen allerlei huidaandoeningen

Dit product heeft een gunstig effect op allerlei veel voorkomende huidaandoeningen als puistjes, acne, eczeem en psoriasis. Ace en puistjes ontstaan vooral als gevolg van verstopte talgklieren waardoor talg zich gaat opslaan. Op die manier krijgen bacteriën de kans deze talg om te zetten in schadelijke vetzuren. Door de ophoping van talg en vetzuren  zullen je talgkliertjes uiteindelijk openbarsten en dat doet de omliggende huid ontsteken. Het is dus de eerste opdracht om je talgproductie af te remmen, en je huid grondig te reinigen zodat bacteriën geen schijn van kans meer krijgen om zich te ontwikkelen. Door je zieke huid dagelijks te reinigen met appelazijn krijgt deze zijn neutrale PH- waarde terug waardoor ze minder talg produceert en je huidproblemen zichtbaar zullen verbeteren.

Hoge bloeddruk

Door het dagelijks gebruik van dit soort azijn blijft je bloeddruk in evenwicht. Je hoge bloeddruk wordt verlaagd en een te lage bloeddruk automatisch verhoogd

Herpes

Dit soort azijn werk kalmerend en heeft daardoor een gunstig effect op herpes.

Gebruik appelazijn

Nooit meer dan drie eetlepels in een glas water, anders wordt het zuurgehalte té hoog.

Gebruik altijd natuurlijke appelazijn van de beste kwaliteit en dus zonder toegevoegde stoffen:

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole