Zorgverzekering vergelijken
Spread the love

Zorgverzekering vergelijken is een goed idee. Zo betaal je minder voor je zorgverzekering en krijg je meer terugbetaald. Er zijn namelijk meerdere soorten zorgverzekeringen. Naast een basisverzekering zijn er nog aanvullende zorgverzekeringen zoals een zorgverzekering eigen risico, een zorgverzekering 18 jaar, en een aanvullende studentenverzekering.

Kortom, hoe zorgverzekering vergelijken voor de verzekering met de beste prijs-kwaliteit?

Vergelijk verzekeringen, het loont. Iemand die in 2022 de duurste zorgverzekering koos, betaalde maar liefst 535 euro meer dan diegenen met de goedkoopste zorgverzekering. Door het afschaffen van de collectieve korting zal dit verschil in 2023 nog groter zijn. Daarbij komt nog dat de basisverzekering jaarlijks kan veranderen door overheidsmaatregelen. Dat is ook het geval voor de zorg die je volgend jaar nodig hebt. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan ook die jaarlijks wijzigen. Vergelijk zorgverzekering wordt zo jaarlijks belangrijker. Zorgverzekering vergelijken maakt je uiteindelijke keuze makkelijker en doet je verrassend veel besparen.

Fors hogere zorgpremie 2023

Voor 2023 verwachten we een fors hogere zorgpremie verwacht. Op Prinsjesdag kondigde de minister van Volksgezondheid een gemiddelde premieverhoging aan van tien euro per maand. In de lijn van de verwachtingen kondigde verzekeraar DSW een verhoging met een kleine tien euro per maand, 9,75 euro om precies te zijn.

Waarom zorgverzekering vergelijken 2023?

Van 13 november t/m 31 december kun je zorgverzekeringen vergelijken en overstappen op andere zorgverzekeringen. Door zorgverzekeringen te vergelijken voorkom je dat je zorgverzekering te beperkt of te breed wordt. Tegelijkertijd voorkom je dat je te veel betaalt voor wat je in 2023 toch niet gaat gebruiken.

Je zorgverzekering verandert 

Elk jaar bepalen zorgverzekeraars de premies voor het nieuwe jaar. Ze kunnen aanvullende verzekeringen (zoals alternatieve geneeswijzen) beperken of er extra hoge premies voor vragen. Ben je tevreden met je huidige verzekering? Dan nog kan zorgverzekering vergelijkingen lonen. Een vergelijkbare dekking kan bij andere verzekeraars namelijk nog goedkoper zijn.

Welke zorg heb je nodig in 2023?

Voorzag je in 2022 hoge tandartskosten en koos je dus voor een uitgebreide tandartsdekking? Als je deze aanvullende zorg in 2023 niet meer nodig hebt, kun je voor deze ruime tandartsdekking uit je zorgverzekering schrappen. Heeft je kind volgend jaar bijvoorbeeld een beugel nodig? Dan neem je voor 2023 een bijkomende tandartsverzekering om de tandbeugel mee te financieren.

Collectieve korting verdwijnt

Volgend jaar verdwijnt de groepskorting van de basisverzekering. Die korting bedraagt nu vijf procent op je maandelijkse verzekeringspremie. Die collectieve korting is minder voordelig dan je denkt. Zorgverzekeraars geven die groepskorting namelijk alleen op duurdere basisdekkingen.

Zorgverzekering vergelijken 2023 is makkelijk en doet je meer besparen 

Zorgverzekeringen vergelijken is makkelijk en doet je meer besparen dan je denkt. Je voordeel kan zelfs enkele honderden euro’s per jaar bedragen.

Besparen op je basisverzekering

Zorgverzekeraars bepalen zelfstandig hun premie. Daardoor ontstaan er belangrijke prijsverschillen tussen de basisverzekeringen. Terwijl deze basisverzekering bij iedere verzekeraar dezelfde is, kan deze toch bij de ene zorgverzekeraar goedkoper zijn dan bij de ander. Daarom is het verstandig om de basisverzekeringen met elkaar te vergelijken. De basisverzekering is verplicht en dekt de belangrijkste zorg. Hieronder valt zowel de huisartsenzorg als de spoedeisende zorg, de specialistische zorg, geneesmiddelen en de psychologische zorg. Het is de overheid die jaarlijks de inhoud van dit basispakket vastlegt. De goedkoopste basisverzekering biedt dus precies dezelfde dekking als de duurste.

Vergelijk zorgverzekering: eigen bijdrage en eigen risico 

Je eigen bijdragen en eigen risico zijn twee verschillende begrippen. In het basispakket geldt namelijk je verplicht eigen risico. Sommige zorgverzekeraars hanteren individuele premies. Die variëren van een vast bedrag tot een percentage van de kostprijs.

De goedkoopste zorgverzekering

Bij de goedkoopste zorgverzekering is het aantal zorgverleners beperkt. Je hebt ook niet de vrijheid om je zorgaanbieder te kiezen. Het is aan de zorgverzekeraar om te bepalen waar je zorg volledig wordt vergoed.

Soorten zorgverzekeringen

We onderscheiden de volgende zorgverzekeringen:

In Natura

Bij dit soort zorgverzekering sluit de verzekeraar de contracten met zorgverleners af. Zo kan het dat je verzekeraar geen overeenkomst heeft met je zorgverlener. Deze verzekering heeft laagste maandelijkse premie.

Een gecombineerde zorgverzekering

In deze formule geniet je van een gedeeltelijke keuzevrijheid. Via niet-gecontracteerde zorgaanbieders krijg je een minimale vergoeding. Als je gebruikmaakt van niet-contractuele zorg, betaalt je een deel van je zorgkosten zelf.

Restitutie zorgverzekering

Je hebt een vrije zorgkeuze. Je geniet van een volledige keuzevrijheid. Daartegenover staat wel een hogere premie.

Zorgverzekering 18 jaar

Vanaf je achttiende verjaardag ben je verplicht om minstens een basisverzekering af te sluiten. Je kunt je ook aanvullend verzekeren. Bij het aangaan van een verzekering kun je als achttienjarige gemiddeld 320 euro besparen.

Aanvullende studentenverzekering

Sommige verzekeraars bieden studenten een aanvullende zorgverzekering aanbied waar je heel wat mee kunt besparen. Vergelijk welke voordelen zo een aanvullende studentenverzekering je biedt. De meerderheid van de studenten verdient jaarlijks niet meer dan 32500 euro. Daarmee kom je in aanmerking voor een zorgtoeslag. Zonder toeslagpartner bedraagt die premie in 2022 maximaal 110 euro per maand, een bedrag dat meestal de basisverzekering dekt.

Zorgverzekering vergelijken 2023 om de verzekering met de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden

Zoek je ook naar de goedkoopste zorgverzekering? Dit doe je door zorgverzekeringen voor 2023 te vergelijken. Bespaar niet op de kwaliteit van je zorgverzekering. Je wilt toch geen basisverzekering missen in ruil voor lagere premies? Door over te stappen naar de beste zorgverzekeraar met lagere premies, kun je in 2023 besparen en toch de beste dekking krijgen voor je zorgkosten.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole