Een rustige en opgeruimde woonkamer
Spread the love

Een rustige en opgeruimde woonkamer waar je altijd tot rust komt na een drukke werkdag dat wil toch iedereen? Dat kan uiteraard niet altijd: het is tenslotte je thuis waarin gewoond en geleefd wordt. 

Met deze eenvoudige tips komt een rustige en opgeruimde woonkamer dichterbij.

Met een rustige en altijd netjes opgeruimde woonkamer is onverwacht bezoek geen nachtmerrie. Natuurlijk kan het niet altijd netjes zijn. Het is tenslotte een huis waarin je woont.  Nee, we hebben allemaal wel eens vaat op het aanrecht staan of wat rommeltjes op de eettafel of in de keuken liggen. En vooral als je kinderen of huisdieren hebt, dan is het best een kunst om het netjes en opgeruimd te houden.

Een rustige en opgeruimde woonkamer

Maar toch zijn er een paar tips die ervoor zorgen dat de basis van de woonkamer rust uitstraalt, waardoor het gemakkelijker wordt om je woonkamer ook op orde te houden. Deze tips en interieur inspiratie zijn niet alleen bruikbaar voor een opgeruimde woonkamer, maar zou je eigenlijk in iedere kamer kunnen toepassen. Hier komen de tips!

Richt je woonkamer opnieuw in

Oké, dit klinkt misschien heftig, maar eigenlijk is dit juist heel leuk! Door de jaren heen heb je waarschijnlijk best veel spullen verzameld. Het is goed om te kijken of je alle meubels en decoratie nog wel bij je interieur vindt passen. Zijn er sierkussens versleten, kunnen er een paar boeken weg en zijn alle plantjes nog wel aan het stralen? Beoordeel ze kritisch, want “minder mooie dingen” zorgen er sneller voor dat de ruimte rommelig lijkt.

Een rustige en opgeruimde woonkamer is licht en luchtig

Licht is eigenlijk een belangrijke basis voor een opgeruimd interieur. Bedenk je maar eens dat je een donkere slaapkamer binnen loopt. Je krijgt gelijk een opgesloten gevoel. En ook al is het allemaal spic en span, toch kun je niet zo goed overzicht in de ruimte krijgen. Een woonkamer waar veel licht is oogt ruimtelijker en fris.

Vloer

Kabels van bijvoorbeeld lampen of de televisie liggen vaak op de grond. Soms kun je ze ergens achter verstoppen, maar zijn ze toch zichtbaar probeer ze dan zo veel mogelijk weg te werken. Ook stapeltjes tijdschriften, boeken, mandjes en speelgoed dat op de grond ligt, zou je van de vloer af moeten halen.

Een rustige en opgeruimde woonkamer met zachte kleuren

Zachte aardetinten en neutrale kleuren zorgen voor rust. Het is heel fijn om deze kleuren als basis voor je interieur te gebruiken en deze aan te vullen met eventueel wat kleur. Kies een paar kleuren (ongeveer drie kleuren) uit die je een fijn gevoel geven en pas deze toe in je woonkamer. Te veel kleur is gezellig, maar kan een ruimte ook heel “druk” laten lijken.

Grote planten en decoratie

Wist je dat grote objecten, planten, decoratie en andere blikvangers ervoor zorgen dat een ruimte rustiger en optisch ruime oogt? Bij een plant is het effect nog groter, omdat je dan vaak in de hoogte werkt.

Mooie decoratie

Staat er een mooie kast in je woonkamer? Of hanger er leuke wandplankjes aan de muur? Heb je midden in de kamer een prachtig dressoir staan? Of heb je een ruim tv-meubel? Bekijk dan eens goed wat je er allemaal op en in hebt staan. Is alle decoratie en spulletjes nog wel echt leuk om in de woonkamer te hebben staan of kan het beter naar een ander plekje verplaatst worden? En staat er niet te veel? Het is natuurlijk niet de bedoeling om je woonkamer te veranderen in een winkel, maar wanneer je vooral je favoriete items in je woonkamer showt, krijg je gelijk een opgeruimd gevoel. Vergeet niet dat persoonlijke spulletjes sfeer kunnen geven aan je interieur en dus ook onder “favoriete items” kunnen vallen.

Een rustige en opgeruimde woonkamer: opgeruimd staat netjes

Ja, ook deze tip hoort in dit rijtje thuis. En toch is het niet zo dat je de hele dag op hoeft te ruimen. Het geheim van een opgeruimde woonkamer of een opgeruimd interieur is dat alle spullen een vaste plek hebben. Boeken op een vaste plek, het plaid opgevouwen op een vaste plek, sierkussen netjes op de bank. Haal eventueel een mandje in huis voor sleutels, opladers en kleine spulletjes. Oh, en bewaar geen onnodige dingen als folders, nieuwsbrieven en kranten.

Breng eenheid in je interieur

Ben je dol op decoratie en woonaccessoires? Zorg er dan voor dat alles bij elkaar past. Leuke sierkussens netjes tegen elkaar gelegd op de bank, een groepje woondecoratie dat perfect met elkaar gecombineerd is, een paar fotolijstjes als groepje bij elkaar of een paar leuke plantjes die voor een gezellig hoekje zorgen.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole