Gezonde dagelijkse gewoontes
Spread the love

Gezonde dagelijkse gewoontes verbeteren niet alleen je gezondheid. Ze helpen je tegelijk aan een slanke lijn en een platte buik. Heb je soms een dipje of zit je niet altijd lekker in je vel? Door een paar dagelijkse gewoontes te veranderen, zal je je onmiddellijk een stuk beter en gezonder voelen. Weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder lees je enkele tips!

Gezond ontbijt

De dag goed beginnen doe je best met een lekker én vooral gezond ontbijt. Wil je een vliegende start? Eet dan iets met (volkoren) granen, yoghurt met heerlijke granola bijvoorbeeld. Je krijgt hierdoor ook het meest verzadigde gevoel. Eet jij liever boterhammen? Ook goed! Het belangrijkste is dat je in elk geval iets eet ’s morgens, zodat je ’s middag niet uitgehongerd aan tafel zit. In dat laatste geval zou je wel eens veel meer kunnen eten dan je lief is. Heb je een Nespresso machine? Neem een lekker kopje koffie bij je ontbijt en je dag kan niet meer stuk. Goed begonnen, is…!

Evenwichtige voeding

Het is niet alleen belangrijk om je dag te starten met een gezond ontbijt. Probeer ook doorheen de dag te kiezen voor evenwichtige maaltijden en gezonde tussendoortjes. Haal bijvoorbeeld voldoende fruit in huis. Een lekker meloentje, sappige kersen of zoete aardbeien zijn heerlijke tussendoortjes. In de zomer zijn er heel veel lekkere fruitsoorten om uit te kiezen: keuze genoeg! En als je het fruit eenmaal in huis hebt, grijp je als je honger hebt misschien sneller naar een stuk vers fruit in plaats van naar een koek of een zakje chips. Als je dan nog eens heel de dag door voldoende water drinkt, zijn jouw goede gewoontes on point!

Voldoende beweging

Naast gezonde voeding is het belangrijk dat je ook voldoende beweegt. Elke dag bewegen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, je voelt je mentaal ook veel beter eens je bezig bent. En daarvoor hoef je natuurlijk niet per se te trainen voor een marathon. Je kan al beginnen om je kleine routines aan te passen. Neem bijvoorbeeld iets vaker de trap in plaats van de lift. Of ga met de fiets naar je werk. Is dat te ver? Parkeer je auto dan iets verder dan gewoonlijk waardoor je nog een stukje te voet moet.

Slapen

Luister naar je lichaam en probeer op tijd te gaan slapen. En na je dagelijkse beweging zal je ongetwijfeld slapen als een roosje. We hebben gemiddeld 7 tot 9 uur slaap nodig. Voor iedereen ligt dat uiteraard een beetje anders, maar voldoende rusten is in elk geval een must. Kruip dus op tijd in je nestje en pluk de dag de volgende ochtend met een heerlijk kopje Douwe Egberts.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole