Citroenwater drinken voor je ontbijt en wat dit doet met je gezondheid

Frisdrank gezond

Citroenwater drinken voor je ontbijt lijkt misschien ongewoon. Toch is het een goede gewoonte die niet alleen je gezondheid verbetert maar je ook makkelijker doet afvallen. Citroenen zijn rijk aan alle gezonde voedingsstoffen en bevatten weinig of geen calorieën. Drink ’s morgens op je nuchtere maak een glas lauw water met enkele druppels vers geperst citroensap. Ingepast in een gezond en natuurlijk eetpatroon zul je er de vele gezondheidsvoordelen vlug van ondervinden.

Gezonde drankjes die je makkelijker doen afvallen vind je zeker bij:

Wat doet citroenwater drinken voor je ontbijt met je gezondheid en lichaamsgewicht? 

Citroenen zijn citrusvruchten en die zijn rijk aan alle gezonde voedingsstoffen nodig om goed te functioneren. Citroenen zijn vooral rijk aan:

  • Vitaminen: naast veel vitamine C bevatten citroenen ook  vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B11 en B12, vitamine D, E, en vitamine K
  • Mineralen: vooral natrium, kalium, calcium, magnesium, fosfor, ijzer, jodium, koper, selenium en zink
  • Voedingsvezels
  • Sterke antioxidanten

Citroenwater drinken stimuleert je vetverbranding

Citroenwater drinkenDrink ’s morgens voor je ontbijt een groot glas lauw water met enkele druppels vers geperst fruitsap. Dat activeert je vetverbrandingsproces waardoor je een ganse dag meer opgeslagen vet verbrandt. Citroenwater drinken voor je ontbijt is geen wondermiddel. Als je dit dagelijks doet zul je wel makkelijker afvallen.

Citroenwater drinken stilt je hongergevoel

Citroenwater drinken onderdrukt je hongergevoel waardoor je automatisch minder eet. Zo beschik je over voldoende energie en bereik je het middagmaal zonder honger. Dat is belangrijk, want afvallen moet aangenaam blijven. Anders hou je het nooit lang vol en zijn al je inspanningen tevergeefs.

Citroenwater drinken zuivert je lichaam

Onze hedendaagse voeding bevat steeds meer ongezonde verzadigde vetten, transvetten en toegevoegde suikers. Daarbij komen de geur- , kleur- , smaak- en bewaarstoffen die we in steeds meer voedingsproducten terugvinden. Dat zorgt voor een stroom giftige afvalstoffen die zich in onze lichaamsweefsels en organen verzamelen. Citroenen werken sterk vochtafdrijvend waardoor deze afvalstoffen makkelijker afgevoerd worden. Dat is vooral belangrijk voor onze lever die vooral dienst doet als zuiveringsstation. De hoge concentratie aan vitamine C en de vele sterke antioxidanten geven ons vetverbrandingsproces een extra boost. Zo verbranden we niet alleen meer opgeslagen vet maar vallen we ook makkelijker af.

Citroenwater drinken doet je makkelijker afvallen

makkelijk afvallenWater met citroen drinken voor je ontbijt doet je dus makkelijker je overgewicht verliezen. Naast de al genoemde voordelen zijn citroenen ook opvallend vezelrijk. Voedingsvezels stillen je honger. Citroen en citroenwater passen in een alkalisch dieet. Daarvan weten we dat het onze zure en base in evenwicht brengen waardoor we sneller ons overgewicht verliezen.

Water met citroen drinken zorgt voor een goede spijsvertering 

Citroenwater drinken helpt bij de aanmaak van gal, een zuur dat nodig is voor een goede spijsvertering. Citroenen zijn ook rijk aan mineralen en vitamines en helpen gifstoffen in het spijsverteringskanaal af te breken. Citroenwater verzacht de symptomen van brandend maagzuur, oprispingen en een opgeblazen gevoel na iedere maaltijd. Citroenwater zorgt ook voor een gezonde darmflora. Iedere morgen voor je ontbijt citroenwater drinken vermindert ook je risico op pijnlijke gal- en nierstenen.


Citroenwater drinken versterkt je immuunsysteem

Dat danken we aan zijn hoge concentratie vitamine C. Een versterkt immuunsysteem verkleint je risico op verkoudheden, griep en bronchitis. Deze vitamine werkt ook sterk ontstekingsremmend wat helpt bij astma en andere ademhalingsproblemen. Vitamine C verbetert ook de opname van ijzer, een mineraal dat ons immuunsysteem ondersteunt.

’s Morgens citroenwater drinken geeft je meer energie 

Citroenwater drinkenCitroenen zijn rijker aan negatief geladen ionen waardoor je meer energie krijgt wanneer deze ionen in je spijsverteringskanaal terechtkomen. De geur van citroensap verbetert ook je stemming, ontspant en helpt bij angst en depressie.

Water met citroen zorgt voor een jonge en strakke huid

Dagelijks een groot glas lauw water met citroen drinken zorgt voor een jonge en strakke huid. Het voorkomt ook de vorming van ouderdomsvlekjes, rimpels, kraaienpoten en andere oneffenheden. Dankzij de aanwezigheid van vitamine C is citroen sterk alkalisch. Dat doodt bacteriën en helpt bij acne, eczeem en psoriasis.

Citroenwater drinken hydrateert je lymfesysteem

Lauw water met een vleugje vers geperst citroensap ondersteunt je immuunsysteem en hydrateert ons lichaam door onze vochtvoorraad regelmatig aan te vullen. Wanneer we onvoldoende vocht binnen krijgen zorgt dat voor vermoeid, een lusteloos gevoel, een verzwakt immuunsysteem, constipatie, gebrek aan energie, een lage of hoge bloeddruk, slaapproblemen en een slecht concentratievermogen.

Pijnlijke gewrichten 

Heb je regelmatig last van pijnlijke gewrichten? Dan kan water met citroen helpen. Citroenwater werkt namelijk pijnstillend waardoor de pijn in je gewrichten tijdelijk vermindert.

Frisse ademHet verfrist de adem

Citroen, munt of yoghurt verdrijven een slechte adem. Naast een frisse adem helpt citroenwater ook tegen tandpijn en ontstoken tandvlees.

Citroenwater drinken met mate

Net zoals met alle voedingsproducten drink je water met een vleugje citroen met mate. Door zijn zuur karakter kan citroenzuur voor tanderosie zorgen. Het is daarom een goed idee om eerst je tanden te poetsen voor je citroenwater drinkt of even te wachten als je graag na het drinken je tanden wilt poetsen. Na het drinken van citroenwater je mond spoelen met water is ook een goed idee.

Citroenwater past perfect in een natuurlijk voedingspatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar). Zeker als je snel wilt afvallen.

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

Author: Francois AppersHallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.