Spread the love

[fusion_builder_container background_color=”#282a2b” background_image=”https://mlshhx3tgfu7.i.optimole.com/cb:d5ik.1a1be/w:auto/h:auto/q:mauto/ig:avif/https://leefnugezonder.be/wp-content/uploads/2015/02/Black_background-1.jpg” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”center center” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”0″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]

Ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwe gezondheidstips?

Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en krijg alle nieuwtjes als eerste DIRECT in je mailbox!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”25″ bottom_margin=”25″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””/][fusion_text][bftpro-form-start 1]

Je Naam: [bftpro-field-static name]
*Je Email: [bftpro-field-static email]

[bftpro-submit-button 1 “Aanmelden”]
[bftpro-form-end 1][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”20px” padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Je bent enkele dagen  over tijd en dan wil je uiteraard zo vlug mogelijk zekerheid en weten of je nu wel of niet zwanger bent. Om dat te controleren heb je zwangerschapstesten voor thuisgebruik ter beschikking maar vanaf wanneer doe je zo’n zwangerschapstest en hoe betrouwbaar is die dan wel?

Iedere vrouw wil zo vlug mogelijk weten of ze zwanger is of niet

Hoe langer je wacht met het uitvoeren van een zwangerschapstest hoe betrouwbaarder het resultaat. Ben je enkele dagen over tijd dan wil je zo vlug mogelijk zekerheid over een mogelijke zwangerschap. Dan wil je zo vlug mogelijk een zwangerschapstest doen. Het resultaat van zo’n zwangerschapstest wordt telkens weer met spanning afgewacht. Maar vanaf wanneer kun je zo’n zwangerschapstest thuis uitvoeren en is die altijd even betrouwbaar? Je kan zo’n zwangerschapstest in principe reeds uitvoeren vanaf de eerste dag waarop je ongesteld moest worden. Iedereen begrijpt dat het uitvoeren van een zwangerschapstest op de eerste dag dat je ongesteld moest worden wel bijzonder klein is. Hoe langer je met zo’n zwangerschapstest wacht hoe betrouwbaarder het resultaat. De grote meerderheid van de vrouwen voelen aan de signalen van hun lichaam of ze zwanger zijn of niet.  Velen kampen dan immers met de overbekende ochtend misselijkheid, de ene vrouw al wat nadrukkelijker dan de andere en voelen zich vlugger vermoeid. Dat geldt echter lang niet voor alle vrouwen. Velen hebben daar helemaal geen last van maar kunnen wél zwanger zijn zonder het in een vroeg stadium te beseffen. Het is ook zo dat je niet altijd zwanger bent wanneer je je zo voelt. Er bestaat immers nog altijd iets als een schijn zwangerschap, doordat je al té veel met zwanger worden, zwangerschap en je kinderwens bezig bent. Om dan zekerheid te krijgen over het al of niet zwanger zijn is het aan te raden thuis een zwangerschapstest uit te voeren.

Voor veel vrouwen én mannen een vertrouwd beeld

Wanneer zwangerschapstest

Belangrijk is te weten wanneer het zinvol en betrouwbaar is om een zwangerschapstest uit te voeren. Iedereen zal begrijpen dat het weinig of geen zin heeft zo’n zwangerschapstest te doen nog voor de eerste dag van je menstruatie. Zo’n zwangerschapstest reageert op het zwangerschapshormoon (HCG) en voor de eerste dag van je maandstonden maakt je lichaam veel te weinig van dit hormoon aan om een betrouwbare zwangerschapstest uit te voeren. Doe je dan toch een zwangerschapstest, dan zal het resultaat ervan meestal negatief zijn terwijl je toch zwanger kan zijn. Je doet een zwangerschapstest dus ten vroegste vanaf de eerste dag dat je menstruatie op zich laat wachten. Het is echter beter geduldig te zijn en met het uitvoeren van een zwangerschapstest minstens enkele dagen te wachten. Het is niet abnormaal dat je menstruatie enkele dagen op zich laat wachten!

Hoe later, hoe betrouwbaarder

Wachten met een zwangerschapstest heeft zeker zin. Je geduld wordt dan beloond met een betrouwbaar resultaat. Hoe langer je wacht hoe betrouwbaarder het resultaat. Hoe langer je zwanger bent hoe hoger de concentratie aan het zwangerschapshormoon. Dat hormoon komt pas vrij wanneer je zwanger bent.

Samen in verwachting

Negatief en menstruatie blijft uit

Wees steeds voorzichtig met het resultaat dat je zwangerschapstest aangeeft. Zo kan het best dat je al lang ongesteld had moeten zijn terwijl je zwangerschapstest aangeeft dat je toch niet zwanger bent. Het is best mogelijk dat je ondanks die negatieve zwangerschapstest toch zwanger bent maar dat er op het ogenblik dat je de test uitvoerde er nog te weinig van het zwangerschapshormoon werd aangemaakt. Dan is het zinvol om enkele dagen later een tweede zwangerschapstest te doen. Het resultaat van deze tweede zwangerschapstest is betrouwbaarder omdat er dan wel voldoende van het zwangerschapshormoon HCG zou moeten aanwezig zijn. Als je dan opnieuw test zou het resultaat wel betrouwbaar moeten zijn.

Hou er rekening mee dat het uitblijven van je menstruatie andere oorzaken kan hebben zoals stress. Blijven je maandstonden uit ondanks een negatieve zwangerschapstest dan is het aan te raden je huisarts te raadplegen. Met een bloedonderzoek ben je dan honderd procent zeker of je zwanger bent of niet.

Samen in verwachting

Betrouwbaarheid

Zwangerschapstesten worden steeds gevoeliger, maar vraag blijft hoe betrouwbaar deze zwangerschapstesten wel zijn. De meest recent ontwikkelde zwangerschapstesten zijn zo gevoelig dat ze tot maar liefst zes dagen voor je verwachte menstruatie in staat zijn een mogelijke zwangerschap aan te tonen. De betrouwbaarheid hangt echter uitsluitend af van de hoeveelheid van het zwangerschapshormoon dat in je urine aanwezig is en die verschilt uiteraard van vrouw tot vrouw. Het kan dus best dat sommige vrouwen nog voor ze ongesteld zijn met zekerheid weten dat ze zwanger zijn terwijl anderen pas nadat ze twee weken over tijd zijn zekerheid hebben.

Te vroege zwangerschapstest

Een (te) vroege zwangerschapstest doen is in principe weinig betrouwbaar. Het kan best zo zijn dat een te vroege zwangerschapstest aantoont dat je zwanger bent terwijl je enkele dagen later toch ongesteld wordt. Dat heeft bij veel vrouwen psychologische gevolgen. De meest gevoelige zwangerschapstesten meten de kleinste verhoging van het zwangerschapshormoon in je urine. Koos je voor een erg gevoelige zwangerschapstest dan is het aan te raden enkele dagen later een tweede test uit te voeren.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole